Η ιστορία του σοκολατένιου πασχαλινού αυγού

ChocolateEggsΩς μικρά παιδιά λαχταρούσαμε να έρθει το Πάσχα για να μας φέρει η νονά το πασχαλινό σοκολατένιο μας αυγό. Ως μεγάλοι πια, η λαχτάρα για το σοκολατένιο αυγό παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη. Πώς, όμως, δημιουργήθηκε το σοκολατένιο αυγό του Πάσχα; Το Μαμα Πειναω γυρνά πίσω τον χρόνο και σας αφηγείται την ιστορία του.

Το πρώτο σοκολατένιο πασχαλινό αυγό δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στη όπου και γνώρισε μια απίστευτα γλυκιά επιτυχία. Οι ζαχαροπλάστες εξελίχθηκαν σε δεξιοτέχνες του είδους με τους Γερμανούς συνάδελφους τους να τους συναγωνίζονται επάξια και μάλιστα ήταν εκείνοι που διακόσμησαν την επιφάνεια του αυγού με τις χαρακτηριστικές κάθετες γραμμές που βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Τα πρώτα σοκολατένια πασχαλινά αυγά δεν ήταν πλούσια διακοσμημένα, αλλά πολύ απλά και τυλιγμένα σε απλό χαρτί. Στη συνέχεια, για λόγους εντυπωσιασμού τυλίγονταν σε χαρτί με ζωηρά, έντονα χρώματα, συσκευάζονταν σε πολυτελή κουτιά ή καλάθια και φυσικά ήταν αρκετά ακριβά προορισμένα μόνο για λίγους.  Τα πρώτα αυτά αυγά  ήταν συμπαγή, αρκετά βαριά και δεν ήταν εύκολο να καταναλωθούν πολύ γρήγορα, αφού οι ζαχαροπλάστες για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν αρκετές στρώσεις πάστας σοκολάτας.

Το 1873 είναι μια χρονιά ορόσημο για την ιστορία του σοκολατένιου αυγού, αφού η αγγλική εταιρεία Js Fry δημιουργεί για πρώτη φορά σε μαζική παραγωγή το πρώτο σοκολατένιο αυγό σε καλούπι με μια λεπτή πλάκα σοκολάτας και άδειο στο εσωτερικό του. Το αγγλικό κοινό ενθουσιάζεται με συνέπεια πολλές εταιρείες στην Αγγλία αλλά και σε ξένες χώρες να αρχίσουν τη μαζική παραγωγή σοκολατένιων αυγών του Πάσχα. Αρχικά φτιάχνονταν από μαύρη σοκολάτα, ενώ ήταν το 1905 που η εταιρεία Cadbury έφτιαξε το πρώτο πασχαλινό αυγό από σοκολάτα γάλακτος Τα περίτεχνα σχέδια με τα οποία άρχισαν να διακοσμούνται τα αυγά είναι μοτίβα εμπνευσμένα από τη γαλλική, ολλανδική και γερμανική τέχνη αλλά και από την αγγλική τέχνη της Βικτωριανής εποχής.

 

ladylike.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *