Η Κάτια Δανδουλάκη μιλάει για όλα! Οι ερωτικές της σχέσεις, το dancing, η ψυχιατρική βοήθεια και το παιδί που δεν απέκτησε ποτέ

Η Κάτια Δανδουλάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Life» μίλησε για όλους και για όλα! Για τον Μάριο Πλωρίτη, τον έρωτα στη ζωή της, την κατάθλιψη που πέρασε, τη μητρότητα που δεν ήρθε και την επαγγελματική της ζωή.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε η Κάτια Δανδουλάκη

Φέτος η Κάτια Δανδουλάκη εμφανίζεται φέτος στην θεατρική παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» σε διασκευή Ρέππα- Παπαθανασίου.  Μπορεί να την έχουμε συνηθίσει σε δραματικούς ρόλους στην τηλεόραση, στο θέατρο όμως, την βλέπουμε κυρίως σε κωμικούς ρόλους. Τι λέει η ίδια γι΄αυτό; «Επειδή οπτικά παραπέμπω σε δραματικά πράγματα -δεν θα πεις δηλαδή «πάμε να δούμε τη Δανδουλάκη να σκάσουμε στα γέλια»-, στην τηλεόραση με διαλέγανε για δραματικούς ρόλους. Ο πολύς ο κόσμος, λοιπόν, με γνώρισε έτσι. Στο θέατρο όμως διάλεγα εγώ, επομένως ήξερα τη διάθεσή μου».

Στην τηλεόραση η ηθοποιός έχει κάνει μόνο επιτυχίες. Πώς το εξηγεί αυτό;  «Δεν σνόμπαρα ποτέ την τηλεόραση. Της δόθηκα με όλη μου την ψυχή. Δεν είπα να κάνω τηλεόραση για να πάρω αυτά τα χρήματα ή γιατί είχα καιρό να φανώ. Έκανα τηλεόραση γιατί μου τύχανε καλοί ρόλοι. Επέλεγα πάντα καλό κανάλι, καλούς ρόλους και καλές συγγραφικές πλάτες.  Δεν πήγα ποτέ να κάνω κάτι στον αέρα, όσα λεφτά και να μου δίνανε«.

Τις τελευταίες δύο σεζόν βλέπουμε την Κάτια Δανδουλάκη σε ρόλο κριτή στο «Dancing With The Stars» και απ΄όσο φαίνεται το απολαμβάνει πολύ. «Όταν μου έγινε η πρόταση, πήγα τρέχοντας! Θυμάμαι πως στην αρχή είπα στον Γιάννη Λάτσιο «μα δεν έχω ιδέα από κριτική, πώς θα κρίνω;»και μου απάντησε ότι υπάρχει ειδικός, αυτό που θέλουν από μένα είναι την γνώμη ενός ανθρώπου από την σόουμπιζ που μπορεί να κρίνει σαν ένας κανονικός άνθρωπος!».

katia

Η Κάτια Δανδουλάκη έζησε με τον Μάριο Πλωρίτη περισσότερα από 30 χρόνια και πρόκειται για τον σύντροφο της ζωής της. Ποιο είναι το συστατικό της σχέσης τους που την έκανε να διαρκέσει τόσο και πώς λειτουργεί στις ερωτικές της σχέσεις; Όπως αποκάλυψε:  «Στην ερωτική μου ζωή δεν έχω υπομονή με την γκρίνια και τη ζήλια. Είμαι από τους πολύ λίγους που διαλύω τη σχέση μέσα σε μια εβδομάδα, δυο μέρες, δυο ώρες. Η γκρίνια και η ζήλια μπορούν να με «στείλουν», γιατί δεν γκρινιάζω και δεν ζηλεύω».

Κάτι που δεν γνωρίζουμε για εκείνη είναι ότι πρόσφατα πέρασε κατάθλιψη. «Συνέβη λόγω υπερκόπωσης. Όταν τελείωσα τα γυρίσματα τον Ιούνιο από την Κύπρο, αυτό τον τόπο που υπεργαπώ -και είναι κάτι που ξέρουν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι τόσο όμορφα στο νησί-, δυσκολεύτηκα. Είχε περάσει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και ξαφνικά ήταν σαν να έπεσα μέσα σε ένα πηγάδι. Ενώ ήμουν η χαρά της ζωής, αισιόδοξη και υπερκινητική, δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, δεν ήθελα να ακούω για δουλειά, δεν ήθελα να αποφασίσω τι θα κάνω του χρόνου. Κι επειδή αναγνώρισα έναν εαυτό που δεν είχα ξαναδεί, πήγα αμέσως για ψυχιατρική βοήθεια. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της κατάθλιψης, ήταν το ξέσπασμα για την απώλεια του Μάριου από την οποία έχουν περάσει ήδη επτά χρόνια. Μετά από πολλά χρόνια που έκανα πολύ φιλότιμες προσπάθειες να το περάσω με υγεία, τώρα ήρθε το ξέσπασμα. Αν έχεις μάθει να ζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο για 32 χρόνια -όλα τα δημιουργικά μου χρόνια δηλαδή-, μετά είναι πολύ δύσκολο. Εγώ δούλευα για να μη σκέφτομαι…», δηλώνει η Κάτια Δανδουλάκη.

Τέλος,  εξήγησε γιατί δεν έκανε ποτέ παιδί: «Το έχω σκεφτεί πολύ. Αν το ήθελα τόσο πολύ θα το είχα κάνει, θα το είχα επιδιώξει, όπως επεδίωξα φανατικά ό,τι ήθελα πάρα πολύ. Νομίζω πως οι δυσκολίες που έβρισκα μπροστά μου -που και ήταν πρακτικές, γιατί για πολλά χρόνια δεν ζούσαμε μαζί με τον Μάριο-, θα τις είχα βάλει στην άκρη αν το ήθελα φανατικά. Προφανώς δεν το ήθελα τόσο όσο τα υπόλοιπα. Άρα δεν είναι κάτι που μου λείπει τόσο, όσο η ξενοιασιά, το ντάντεμα της ψυχής μου και τα ταξίδια…».

 

govastileto.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *