Η συνήθεια που έχουν κοινή οι αδύνατες γυναίκες

Μία νέα έρευνα από το περιοδικό Appetite φαίνεται ότι έρχεται να μας φέρει περισσότερες αποδείξεις που υποστηρίζουν την αντίληψη ότι όποιος βλέπει μελλοντικά μπορεί να είναι πιο αδύνατος.

Οι ερευνητές ρώτησαν 240 ενήλικες(κάποιοι ήταν υπέρβαροι) για τις καθημερινές τους συνήθειες. Αποδείχθηκε ότι αυτοί που ζυγίζουν κανονικά σκέφτονται περισσότερο για το μέλλον και διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να δώσουν σημασία σε ισχυρισμούς σχετικούς με την υγεία, όπως «χαμηλά λιπαρά» ή «πηγή φυτικών ινών».

Από την άλλη, οι υπέρβαροι δε δίνουν σημασία στο μέλλον, δεν προσέχουν τις ετικέτες των τροφίμων και είναι περισσότερο πιθανό να προσέξουν διάφορους ισχυρισμούς σχετικούς με την υγεία(οι οποίοι συνήθως είναι παραπλανητικοί).

«Όταν οι καταναλωτές είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στο μέλλον, είναι πιο πιθανό να κάνουν υγιεινές επιλογές και έτσι έχουν καλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος», αναφέρουν στην έρευνα.

Το γεγονός ότι οι αδύνατοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να δίνουν σημασία σε διάφορους ισχυρισμούς για την υγεία προέρχεται και πάλι από το “φουτουριστικό” βλέμμα τους, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.

«Μία πιθανή εξήγηση για αυτό το εύρημα αποτελεί η χαμηλή αντίληψη που έχουν οι υπέρβαροι καταναλωτές για την κατάσταση της υγείας τους», προσθέτουν οι ερευνητές.

Οι υπέρβαροι άνθρωποι φυσικά και γνωρίζουν ότι είναι υπέρβαροι, με αποτέλεσμα να ακούνε διάφορες αντιλήψεις για την υγεία και να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία τους προοδευτικά. Και συχνά παρασύρονται τόσο πολύ από την προοπτική αυτή του αδυνατίσματος, ώστε απλώς ψάχνουν να βρουν κάτι που θα τους δώσει ελπίδα σε κάτι που μοιάζει σαν μία απέλπιδα προσπάθεια.

Οι ετικέτες των τροφίμων, από την άλλη, είναι λίγο πιο περίπλοκες και δεν υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, όπως οι διάφοροι ισχυρισμοί.Φυσικά, αυτή η έρευνα στηρίζεται σε συσχετισμούς, αφού, οι άνθρωποι που σκέφτονταν το μέλλον τους και διάβαζαν τις ετικέτες των τροφίμων ζύγιζαν λιγότερο, χωρίς όμως να σημαίνει ότι το ένα προκαλούσε το άλλο.

Ωστόσο, δεν είναι και κακό να μιμείσαι τις συνήθειες των αδύνατων ανθρώπων. Προσπάθησε να σκέφτεσαι περισσότερο για το μέλλον, όταν κάνεις επιλογές σχετικά με την υγεία σου, και σιγουρέψου ότι διαβάζεις όλες τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζεις.

 

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *