Η Sony παρουσιάζει το «ψηφιακό χαρτί»

Η Sony παρουσίασε, επίσημα, το Digital Paper, μία συσκευή που προορίζεται για χρήση από νομικούς, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες, φιλοδοξώντας να αντικαταστήσει τη χρήση του χαρτιού.

Για την ανάπτυξη του Digital Paper, η Sony συνεργάστηκε με την εταιρεία Worldox, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση εγγράφων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία συσκευή με οθόνη διαγωνίου 13,3 ιντσών, η οποία επιτρέπει την προβολή ενός εγγράφου, μορφής PDF, σε πλήρες μέγεθος χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση ή zoom για καλύτερη προβολή, όπως συμβαίνει σε ταμπλέτες μικρότερου μεγέθους.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της συσκευής είναι το γεγονός ότι μειώνει την ανάγκη εκτύπωσης, αντιγραφής, διαμοιρασμού και μεταφοράς εγγράφων σε χαρτί, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμους πόρους.

Το Digital Paper ζυγίζει περίπου 357 γραμμάρια και προσφέρει στον χρήστη οθόνη αφής, συνοδευτικό stylus για την εισαγωγή δεδομένων και σημειώσεων, υψηλής αντίθεσης οθόνη με ανάλυση 1200 x 1600 pixels, χωρίς backlight και ενσωματωμένη την τεχνολογία E Ink Mobius. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

 

Η συσκευή διαθέτει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, μέσω Wi-Fi, κάτι που σημαίνει ότι έγγραφα σε ψηφιακή μορφή μπορούν να «φορτωθούν» σε έναν server και στη συνέχεια να διανεμηθούν στους ενδιαφερόμενους χρήστες. Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 4GB ενώ υπάρχει και υποδοχή για τοποθέτηση πρόσθετης κάρτας μνήμης τύπου SD.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Sony, η μπαταρία του Digital Paper μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες, ενώ για τη φόρτισή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας κλασικός φορτιστής ή καλώδιο USB.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Μάιο στην τιμή των 1.100 δολαρίων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο της συσκευής είχε παρουσιαστεί ήδη από τον προηγούμενο Μάιο, το οποίο είχε δοθεί για δοκιμές και αξιολόγηση σε τρία ιαπωνικά πανεπιστήμια.

 

naftemporiki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *