Θυμόμαστε: Οι πιο sexy ηρωίδες του σινεμά

Από τα ασπρόμαυρα παλιά ή με το έγχρωμο φιλμ να αναδεικνύει ακόμη πιο εύγλωττα τα κάλλη τους, αυτά τα κορίτσια συνεισφέρουν στον πολυσύνθετο ορισμό του σεξ απίλ με έναν δικό τους, μοναδικό τρόπο.

90322-010_A7A08A23_189

Sugar Kane (Marilyn Monroe) 
Πού την είδαμε: Some Like It Hot (1959)
Επάγγελμα: Βιρτουόζα στο γιουκαλίλι
Το μυστικό της γοητείας της: Ένα πρόσχαρο κορίτσι κρύβεται μέσα στο σώμα (και τι σώμα) μιας πανέμορφης γυναίκας.
Τα δυνατά της όπλα: Άτακτη φράντζα που την κάνει να μισοκλείνει αισθησιακά τα μάτια, τακούνια πάνω στα οποία τρέχει ακόμη και για να προλάβει (με επιτυχία, σημειωτέον) ένα τρένο που φεύγει .
Ατάκα-φετίχ: I wanna be loved by you, just you, nobody else but you. I wanna be loved by you alo-o-one. Boop boop e doo”.

90323-041_FIG037AG

Marla Singer (Helena Bonham Carter) 
Πού την είδαμε: Fight Club (1999)
Επάγγελμα: Τουρίστρια της ζωής
To μυστικό της γοητείας της: Η παρουσία της ως μία διατροφική femme fatale, με ανθυγιεινά χλωμό πρόσωπο και κοστούμια που παραπαίουν μεταξύ κλασικού ρετρό, gothic τρέλας και riot girl των 90s (ο ενδυματολόγος Michael Kaplan κέρδισε το σχετικό βραβείο του Costume Designers Guild για τη δουλειά του στην ταινία)
Τα δυνατά της όπλα: Το μαύρο καπέλο και τα μαύρα γυαλιά που ευτυχώς κρύβουν το βλέμμα της για όσους δεν έχουν πολύ ανθεκτική καρδιά.
Ατάκα-φετίχ: “Το προφυλακτικό είναι το γυάλινο γοβάκι της γενιάς μας” (πλάκα-πλάκα, δίκιο είχε).

90324-041_FIS002DA

Wanda Gershwitz (Jamie Lee Curtis) 
Πού την είδαμε: A Fish Called Wanda (1988)
Επάγγελμα: Απατεώνισσα
Το μυστικό της γοητείας της: Η εκπληκτική ικανότητά της να εμφανίζεται ως αθώο και ανυπεράσπιστο πλάσμα, ζαλίζοντας τα αρσενικά θύματά της.
Τα δυνατά της όπλα: Αφελές ύφος και αβυσσαλέο ντεκολτέ σε αρμονικό συνδυασμό – βοηθούν ιδιαίτερα τα μίνι body-con φορέματα των 80s. Ακόμη πιο ακαταμάχητη όταν τα συμπληρώνει με κοκκάλινα γυαλιά μυωπίας, ως δήθεν wannabe φοιτήτρια νομικής.
Ατάκα-φετίχ: “Ο Αριστοτέλης δεν ήταν Βέλγος. Το κεντρικό μήνυμα του βουδισμού δεν είναι “ο καθένας για την πάρτη του”. Και ο Υπόγειος του Λονδίνου δεν είναι πολιτικό κίνημα. Όλα αυτά είναι λάθος, Όττο! Τα τσέκαρα!”.

90325-grace

Lisa Carol Fremont (Grace Kelly)
Πού την είδαμε: Rear Window (1954)
Επάγγελμα: Συντάκτρια μόδας – socialite
Το μυστικό της γοητείας της: Αφήστε τα “παγερή απέξω, φλογερή από μέσα”. Αυτό που κάνει τόσο σέξι τη Lisa (πέρα από τα ασυναγώνιστα κοστούμια της Edith Head) είναι η προθυμία της να ακολουθήσει τον καθηλωμένο L.B. (James Stewart) στο μυστήριο και την περιπέτεια με έξαψη και ενθουσιασμό που δεν περιμένεις από κάποια σαν αυτήν.
Τα δυνατά της όπλα: 
Πέρα από τα κοστούμια της Head, όπως είπαμε, υπάρχει και ένα τσαντάκι με τα απαραίτητα για διανυκτέρευση στο σπίτι του αγαπημένου της, το οποίο περιέχει ένα πολύ ενδιαφέρον νεγκλιζέ look.
Ατάκα-φετίχ: “Μια γυναίκα δεν πάει πουθενά -εκτός από το νοσοκομείο- χωρίς να πάρει μαζί της μέικ απ, ρούχα και κοσμήματα”.

90326-041_GIL002FP

Gilda (Rita Hayworth)
Πού την είδαμε: Gilda (1946)
Επάγγελμα: Τραγουδίστρια σε νάιτ κλαμπ
Το μυστικό της γοητείας της: Μυστήριο στη φράντζα, μυστήριο στο βλέμμα. Αυτή είναι αρχετυπική femme fatale στο mainstream σινεμά.
Τα δυνατά της όπλα: Το μαύρο εφαρμοστό σατέν φόρεμα που ο Jean Louis σχεδίασε ειδικά για εκείνη, και φυσικά τα μακριά γάντια που το συνοδεύουν – κυρίως όμως, ο τρόπος με τον οποίο η Gilda βγάζει το ένα από τα δύο αυτά γάντια τραγουδώντας το Put the blame on Mame.
Ατάκα-φετίχ: Με μισείς – έτσι δεν είναι, Johnny;”.

90328-041_RET014ER

Πριγκίπισσα Leia 
Πού την είδαμε (με μπικίνι): Return Of the Jedi (1983)
Επάγγελμα: Πριγκίπισσα του Alderaan, μέλος της Αυτοκρατορικής Συγκλήτου, Επαναστάτρια
Το μυστικό της γοητείας της: O αιφνιδιασμός – καλύτερα το συνοψίζει ο Ross Geller στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν της σειράς Friends, επισημαίνοντας πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή που η Leia εμφανίζεται με το μεταλλικό της μπικίνι, ως σκλάβα του Jabba The Hutt, παύει να είναι το σχεδόν άυλο Ιδανικό και γίνεται μια σέξι γυναίκα.
Τα δυνατά της όπλα: Το εν λόγω μπικίνι, σαφέστατα, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Nilo Rodis-Jamero, assistant art director της ταινίας.
Ατάκα-φετίχ: Έχουμε ισχυρούς φίλους. Θα το μετανιώσεις” (προς τον Jabba The Hutt, προφανώς).

90329-Catwoman-catwoman-selina-kyle-18927977-1200-780

Selina Kyle / Catwoman – Michelle Pfeiffer
Πού την είδαμε: Batman Returns (1992)
Επάγγελμα: Γραμματέας (όσο ζούσε), βασανισμένη Σούπερ Κακιά (μετά “θάνατον”)
Το μυστικό της γοητείας της: Η ομοιότητα της ιδιοσυγκρασίας της με αυτήν της γάτας, προφανέστατα.
Τα δυνατά της όπλα: Οι άψογες αναλογίες της, αλλά και ο τρόπος που τις αναδεικνύει μέσα από την άκρως S&M όσο και καρτουνίστικη στολή της – την οποία, μάλιστα, έραψε η ίδια. Α, και φυσικά το υποδειγματικό κοντράστ της στολής με το κατακόκκινο κραγιόν της.
Ατάκα-φετίχ: “Είσαι ο δεύτερος άντρας που με σκοτώνει αυτή την εβδομάδα, αλλά μου μένουν άλλες εννιά ζωές”.

90331-Fred-McMurray-Barbara-Stanwyck-Double-Indemnity-1024x744

Phyllis Dietrichson (Barbara Stanwyck)
Πού την είδαμε: Double Indemnity (1944)
“Επάγγελμα”: Σύζυγος με έντονη επιθυμία να ξεφορτωθεί το έτερόν της ήμισυ
Το μυστικό της γοητείας της: Αυτή δεν είναι μια “εύπεπτη” femme fatale όπως η Gilda, guys. Η γυναίκα είναι σκέτο δηλητήριο και το θύμα της (στον ρόλο ο συμπαθέστατος Fred MacMurray, που αρχίζεις να τον λυπάσαι από ένα σημείο και μετά) το καταπίνει με τεράστια προθυμία, μαζί με το αγκίστρι. Η πειθώ της είναι τέλεια ενορχηστρωμένη, σε κάθε λεπτομέρεια, σε κάθε εκπληκτικό διάλογο και φυσικά σε κάθε outfit.
Τα δυνατά της όπλα: Αγγελική αφέλεια (μόνο στο μαλλί, ε), κοστούμια που σκοτώνουν (hello, Edith Head πάλι) μέχρι την πιο μικρή και θανατηφόρα λεπτομέρεια, ένα βραχιόλι στον αριστερό αστράγαλο.
Ατάκα-φετίχ: “Εσύ τα σχεδίασες όλα. Εγώ απλά τον ήθελα νεκρό”.

madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *