Κάνε μόνη σου σέξι αφέλειες!

Είναι το πιο σέξι χτένισμα αλλά εσύ (και με το δίκιο σου) βαριέσαι να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι στο κομμωτήριο για να φροντίζεις τις αφέλειές σου. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και tips και απόκτησε το πιο θηλυκό λουκ! Ακόμα και αν τις βαρεθείς γρήγορα, μπορείς πάντα να τις πιάσεις με ένα τσιμπιδάκι προς τα πίσω ή να τις αφήσεις να μακρύνουν σε μία ωραιότατη φράντζα!

Τί θα χρειαστείς:

Τα ολόισια μαλλιά δείχνουν άψογα με τις αφέλειες. Εάν θες να τις έχεις πιο πάνω από τα φρύδια, ζήτα τη βοήθεια  κάποιου που να ξέρει σίγουρα πώς να το πετύχει!

Τα ολόισια μαλλιά δείχνουν
άψογα με τις αφέλειες. Εάν
θες να τις έχεις πιο πάνω από
τα φρύδια, ζήτα τη βοήθεια
κάποιου που να ξέρει σίγουρα πώς
να το πετύχει!
  • Κοφτερό ψαλίδι (επαγγελματικό κατά προτίμηση)
  • Χτένα με λεπτά δόντια
  • Τζελ μαλλιών
  • Καθρέφτη

Βήμα πρώτο: στεγνά μαλλιά. Λούσε τα μαλλιά σου και στέγνωσέ τα καλά. Εάν δοκιμάσεις να κόψεις αφέλειες, ενώ είναι βρεγμένες, μπορεί να κάνεις εύκολα λάθος και να σου βγουν πιο κοντές απ’ ότι τις θέλεις. Επίσης, σε περίπτωση που ισιώνεις τα μαλλιά σου, κάντο όπως πάντα για να είναι φτιαγμένα όταν θα κάνεις τις αφέλειες.

Βήμα δεύτερο: πώς να ξεχωρίσεις τις αφέλειες. Χτένισε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω. Ξεκίνα από το σημείο των μαλλιών πάνω από τους κροτάφους (δεξιά κι αριστερά) και κάνε μια χωρίστρα από κάθε πλευρά με κατεύθυνση προς το κέντρο του κεφαλιού. Έτσι θα δημιουργήσεις μια τούφα σε σχήμα ισοσκελούς τριγώνου με κέντρο τη μύτη σου.

Εάν θέλεις τις αφέλειες με πλούσιο όγκο, σχημάτισε ένα πιο ψηλό τρίγωνο ή επανάλαβε τη διαδικασία σε δύο στάδια, για να

Φέρε μπροστά την τούφα που έφτιαξες και πιάσε όλα τα υπόλοιπα με ένα λαστιχάκι. Αν χρειαστεί διόρθωσε το τρίγωνο που έχεις σχηματίσει για να είναι ακριβώς ίδιο κι από τις δύο πλευρές.

Βήμα τρίτο: κόψε σου λέω! Αφού φέρεις την τούφα που θα κόψεις μπροστά στο πρόσωπό σου, άρχισε να τη στρίβεις μέχρι να γίνει είναι αρκετά σφιχτό κοτσιδάκι χωρίς ν’ αρχίσει να διπλώνει σε κάποιο σημείο. Φρόντισε όμως, το στριφτό κοτσιδάκι να μην είναι πολύ χαλαρό γιατί τα μαλλιά δεν θα κοπούν ίσια. Στη συνέχεια, κρατώντας το κοτσιδάκι τεντωμένο προς τα κάτω, κόψε τα μαλλιά με το ψαλίδι, στο ύψος που θέλεις, πάντα από το ύψος των φρυδιών και κάτω (βλ. φωτό). Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά θα κοπούν ομοιόμορφα και στο κατάλληλο μήκος.

Τα μυστικά:

  • για πετύχεις απόλυτα ομοιόμορφη φράντζα πρέπει να κρατάς το ψαλίδιεντελώς παράλληλα με το πάτωμα.
  • αν έχεις αμφιβολία για το σωστό ύψος, κόψε τη φράντζα λίγο πιο μακριά (π.χ. στο ύψος της μύτης) για να έχεις μετά περιθώριο να την κοντήνεις αν χρειαστεί. Βλέπεις, τα κομμένα μαλλιά δεν ξανακολλάνε, ενώ τα μακριά εύκολα κονταίνουν.
  • το ύψος της φράντζας τονίζει τα χαρακτηριστικά σου ακριβώς κάτω απ’ αυτό το σημείο. Π.χ. μια φράντζα κομμένη στο ύψος της άκρης της μύτης, τονίζει τα χείλια σου. 

    Βήμα τέταρτο: διορθώσεις και συντήρηση. Αν θέλεις τις αφέλειές σου πιο κοντές ή αν αφέλειες σου έχουν μακρύνει και καλύπτουν όλο το πρόσωπό σου, δοκίμασε την ίδια διαδικασία, ξεχωρίζοντας τις αφέλειες που έχεις ήδη από τα υπόλοιπα μαλλιά.

    Βήμα πέμπτο: μπορώ να τις κάνω “μύτες”; Αφού έχεις φέρει τις αφέλειες σου στο επιθυμητό μήκος μπορείς να τις αραιώσεις λίγο κόβοντας ελάχιστες λεπτές τουφίτσες από πιο ψηλά με ένα μικρό ψαλιδάκι. Αλλά προσοχή: η άνιση φράντζα είναι απλά αστεία! Τέλος, φρόντισε η φράντζα σου να είναι πάντα εντελώς ίσια, ενώ με λίγο τζελ θα τη σταθεροποιήσεις πλήρως.

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *