Κατάθλιψη: Τα 5 βασικότερα συμπτώματα στους άνδρες

Η κατάθλιψη εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε άτομο και τα βασικά συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το φύλο.

 

Δείτε ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα κατάθλιψης που αντιμετωπίζουν οι άνδρες.

 

1. Κόπωση

Οι αλλαγές που επιφέρει η κατάθλιψη είναι τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. Η έντονη κόπωση και η επιβράδυνση στην κίνηση, την ομιλία και την επεξεργασία των σκέψεων είναι ιδιαίτερα συχνή στους άνδρες που πάσχουν από κατάθλιψη.

 

2. Διαταραχές ύπνου

Οι άνδρες με κατάθλιψη μπορεί να κοιμούνται περισσότερες από δώδεκα ώρες την ημέρα και παρ’ όλα αυτά να αισθάνονται εξαντλημένοι. Όπως και η κόπωση, τα προβλήματα στον ύπνο ανήκουν στις βασικές ενδείξεις κατάθλιψης για τους άνδρες.

 

3. Στομαχόπονος και οσφυαλγία

Πολλοί άνδρες αδυνατούν να συνδέσουν το χρόνιο πόνο και τις παθήσεις του γαστρεντερικού με την κατάθλιψη. Η κακή ψυχική υγεία έχει άμεσες επιπτώσεις στη σωματική υγεία και μπορεί να εκδηλώνεται με τον έντονο πόνο.

 

4. Δυσκολία συγκέντρωσης

Η δυσκολία επεξεργασίας των πληροφοριών οδηγεί στη μειωμένη συγκέντρωση, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και σε καθημερινές δραστηριότητες. Οι αρνητικές σκέψεις που συνοδεύουν τη βαθιά θλίψη εμποδίζουν την αποτελεσματική νοητική επεξεργασία.

 

5. Θυμός και επιθετικότητα

Σε μερικές περιπτώσεις, οι άνδρες εκδηλώνουν την κατάθλιψη μέσα από το θυμό και την επιθετικότητα. Όταν οι άνδρες συνειδητοποιούν πως κάτι δεν πάει καλά, προσπαθούν να αντισταθμίσουν τη θλίψη τους δείχνοντας ότι είναι δυνατοί και ικανοί.

 

onmed.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εορταστικό 15νθήμερο προσφορών Palettino, έως -30%,στο : http://eshop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *