Καταπολέμησε τη ναυτία με φυσικό τρόπο!

Πρόκειται για το πιο παλιό και πιο αποτελεσματικό «φάρμακο»…

Μόνο λίγες ώρες μακριά από το αγαπημένο σου νησί και όλα είναι τέλεια, εκτός από ένα μικρό πρόβλημα… Αν σε πιάνει ναυτία στο πλοίο, στο αεροπλάνο ή στο αυτοκίνητο, η φύση έχει και πάλι το «φάρμακο»  και δεν είναι άλλο από την …πιπερόριζα!

Η πιπερόριζα ή, ακριβέστερα, το ρίζωμα του φυτού τζίντζερ, χρησιμοποιείται, εδώ και αιώνες, για την ανακούφιση από τη δυσπεψία ή τη ναυτία. Στην Κίνα, στην Ινδία, και σε πολλές ακόμη ασιατικές χώρες αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλά και στη δύση, η χρήση της πιπερόριζας είναι ευρέως διαδεδομένη. Πολλοί γιατροί, μάλιστα, συνιστούν τη λήψη μικρής ποσότητας για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου βότανου είναι πως ενεργεί κυρίως στο πεπτικό σύστημα και, όχι στον εγκέφαλο, έτσι, σε αντίθεση με τα συμβατικά φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν προκαλεί  ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως νωθρότητα ή υπνηλία. Δύο κάψουλες πιπερόριζας μισώ ώρα πριν επιβιβαστείς σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο θα κάνουν θαύματα! Εμπιστεύσου τις θεραπευτικές ιδιότητες του βότανου, εξ’ άλλου η φύση ξέρει καλύτερα!

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *