Κι όμως, η άνοιξη μπορεί να σας νυστάξει

Μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει φτάσει η άνοιξη. Οι μέρες είναι πλέον πιο φωτεινές, ο αέρας είναι πιο ζεστός και η νύστα κάνει την εμφάνισή της.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για πιο λόγο νιώθετε αδύναμοι και κουρασμένοι, τη στιγμή που μπαίνει η άνοιξη, ενώ θα περιμένατε να είστε γεμάτοι ενέργεια, υπάρχει εξήγηση και θα πρέπει να κατηγορήσετε τα παρακάτω 7 πράγματα για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε να χασμουριέστε.

Η αλλαγή της ώρας

Tumblr

Μπορεί να κερδίσαμε μία επιπλέον ώρα ήλιου, αλλά αυτό δεν μας κάνει να πηδάμε με χαρά από το κρεβάτι μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι. Η αλλαγή της ώρας αποσυντονίζει τον κύκλο του ύπνου και χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής μέχρι να συνηθίσει τη νέα τάξη πραγμάτων.

Είναι όμορφο που τα λουλούδια ανθίζουν, αλλά προκαλούν αλλεργίες
Οι αλλεργίες μπορεί να είναι ο λόγος που ο ύπνος σας έχει γίνει πιο βαθύς την άνοιξη. Έρευνα που έγινε το 2013 από το Asthma and Allergy Foundation of America διαπίστωσε ότι 59% των ανθρώπων που έχουν αλλεργίες έχουν χαμηλότερη ποιότητα ύπνου, λόγω των συμπτωμάτων τους. Ακόμα κι αν δεν έχετε εσείς αλλεργία μπορεί αν έχει το άλλο σας μισό. Το 48% των ατόμων που ο/η σύντροφός τους ταλαιπωρείται από αλλεργίες αντιμετωπίζουν και εκείνοι προβλήματα στον ύπνο.

Οι ακτίνες του ήλιου
alcohol

Οι μέρες μπορεί να μεγαλώνουν, αλλά τα πρωινά παραμένουν σκοτεινά. Το φως παίζει μεγάλο ρόλο στο να μας βοηθάει να νιώθουν ξύπνιοι και σε ετοιμότητα, οπότε όταν ξυπνάμε και έξω είναι ακόμα νύχτα, το σώμα μας αντιδρά.

Τα πουλιά κελαηδούν
Το τέλειο περιβάλλον για ύπνο πρέπει να είναι δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο. Μπορεί να κρατάτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές έξω από το δωμάτιο, αλλά δεν έχετε κανένα έλεγχο για όσα συμβαίνουν έξω από το δωμάτιό σας ή έξω από το σπίτι σας. Φυσικά, αναφερόμαστε για γλυκύτατα, κατά τα άλλα, πουλάκια που κελαηδούν έξω από το μπαλκόνι σας από τις 5 το πρωί.

Υπάρχει άφθονος χρόνος για δραστηριότητες
Με τις μέρες να έχουν γίνει μεγαλύτερες και πιο φωτεινές, δημιουργείται μία αίσθηση αισιοδοξίας σχετικά με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα σε 24 ώρες και την ψευδαίσθηση ότι έχετε περισσότερη ενέργεια για να τα τελειώσετε όλα. Παρ’ ολ’ αυτά, είναι πολλές οι φορές που το μυαλό και το σώμα δεν ακολουθεί αυτή τη σκέψη.

Απογευματινές έξοδοι για ποτό
Όσο μεγαλύτερες και φωτεινότερες γίνονται οι μέρες, τόση μεγαλύτερη διάθεση υπάρχει για εξόδους και, κατά συνέπεια, ποτά! Οι έξοδοι με φίλους για ποτό το απόγευμα μετά τη δουλειά γίνονται συνήθεια, η οποία, όμως, μπορεί να έχει επιπτώσεις στον ύπνο σας.

Περιμένατε την άνοιξη πως και πως και βάλατε τον ύπνο σε δεύτερη μοίρα

Tumblr

Όλα τα παραπάνω, προκαλούν αυξημένη όρεξη για να βγείτε έξω αλλά και να αλλάξει το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται, όμως, τη ρουτίνα του και οτιδήποτε διαταράσσει τη ρουτίνα αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο.

 

huffingtonpost.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *