Κοινωνικό Μέρισμα 2018 :Την Πέμπτη η απόφαση με τα κριτήρια-Πότε ξεκινά η καταβολή.

κοινωνικό-μέρισμα-720x400

Kοινωνικό μέρισμα 2018 – koinonikomerisma.gr: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika news, την Πέμπτη αναμένεται να δημοσιοευτεί η απόφαση με τα κριτήρια.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα καθώς αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα (koinonikomerisma.gr) που αφορά περίπου 3, 5 εκατ. δικαιούχους και το ύψος του θα φτάνει τα 710 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα πόσα των δικαιούχων που θα έχουν κάνει αιτήσεις.

Όσον αφορά στα κριτήρια, τα εισοδηµατικά παραµένουν ίδια µε πέρυσι, δηλαδή έως 9.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό και έως 27.000 ευρώ για νοικοκυριό µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαµβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδηµα του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγµατικό ή τεκµαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων, µετά την αφαίρεση των εισφορών. Στα περιουσιακά κριτήρια αναµένεται να προβλεφθεί βελτίωση των περσινών ορίων, ώστε να µη βρεθούν εκτός µερίσµατος οικογένειες λόγω αλλαγής των αντικειµενικών αξιών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες αναµένεται να προβλεφθεί όριο συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας στα 125.000 ευρώ για µονοµελή ωφελούµενη µονάδα, προσαυξανόµενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο µέλος και έως του ποσού των 185.000 ευρώ.
Στο επικρατέστερο σενάριο, το ετήσιο ατοµικό εισόδηµα για µονοπρόσωπο νοικοκυριό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ενώ το όριο αυτό θα προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο µέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο µέλος. Σε κάθε εισοδηµατική κατηγορία υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες µε διαφορετικά ποσά µερίσµατος.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *