Κορωνοϊός: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα μετά τον συναγερμό για την «έκρηξη» κρουσμάτων.(Video)

koronoios-maskes-neoi-ape

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί στη χώρα μας η αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και ο σημαντικά ανεβασμένος αριθμός των κρουσμάτων, με την κυβέρνηση και τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ να εξετάζουν πλέον πολύ σοβαρά την υιοθέτηση νέων, ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, ώστε να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου Covid 19.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού έρχονται τη στιγμή που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου κι ενώ οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι για την αλματώδη αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Την έλευση των νέων μέτρων προανήγγειλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τακτικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τις οριστικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.


ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


Τα μέτρα που εξετάζουν κυβέρνηση και ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις άμεσες σκέψεις της κυβέρνησης αλλά και των επιδημιολόγων – λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ βρίσκεται η εφαρμογή τοπικών lockdown, στο πρότυπο του Πόρου, ειδικά σε περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός, όπως οι Σπέτσες, η Πάρος και η Αντίπαρος.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τον Πόρο, δεν αποκλείεται περαιτέρω παράταση έως τις 24 Αυγούστου των αυστηρών μέτρων προστασίας, με ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ωραρίων λειτουργίας ειδικά για τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, μπαρ κλπ.).

Παράλληλα, εξετάζεται στις περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα να τεθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (θέατρα, εστιατόρια και σινεμά).

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την υποχρεωτική χρήση της σε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, ιδίως σε στρατόπεδα, ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών αλλά και σε δομές αλληλεγγύης.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται η διενέργεια προληπτικών εργαστηριακών ελέγχων για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (στρατόπεδα, ΚΥΤ, δομές αλληλεγγύης κλπ.), με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων

Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται η προαιρετική εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας ή του back office έως τις 31 Αυγούστου, για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης νόσου.

Εξάλλου, η κυβέρνηση φαίνεται να δέχεται εισηγήσεις για την «ολική επαναφορά» του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, διά του οποίου θα αποστέλλονται γραπτά μηνύματα και ειδοποιήσεις, με συστάσεις και οδηγίες προς του πολίτες έναντι του κορωνοϊού.

Οι κινήσεις αυτές φανερώνουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε συναγερμό μετά τη συνεχή «έκρηξη» των κρουσμάτων και τη διασπορά του σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου – Το μήνυμα προς τους νέους

Κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για τον κορωνοϊό, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες και μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα στους νέους: «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

2

Αναλυτικά, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θα κάνουμε στη συνέχεια μια συζήτηση, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς μια σειρά μέτρων τα οποία θα συμφωνήσουμε στη σημερινή μας τηλεδιάσκεψη. Εγώ θέλω να σταθώ σε μια πτυχή η οποία με προβληματίζει ιδιαίτερα, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε σήμερα ενδείξεις για διασπορά του ιού σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η διασπορά αυτή του ιού αφορά πολύ νεότερες ηλικίες. Και γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τους τουριστικούς προορισμούς στους μόνιμους τόπους κατοικίας τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να αναληφθεί από τους ίδιους η ευθύνη να προστατέψουν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά κυρίως τους αγαπημένους τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Κατά συνέπεια, η σύσταση θα είναι πάρα πολύ αυστηρή. Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει; Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι. Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο.

Θα υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια από την κυβέρνηση μέσα από κάποια σποτ τα οποία θα προετοιμαστούν, να τονίσουμε ακριβώς αυτό το ζήτημα, αλλά πέρα των συμπληρωματικών μέτρων που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα πρέπει για ακόμα μία φορά να σταθούμε στη σημασία της ατομικής ευθύνης.

Δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό και έναν λιμενικό δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Βεβαίως υπάρχουν περιοριστικά μέτρα. Βεβαίως υπάρχουν κυρώσεις. Αλλά αν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουμε εν τη γενέσει του αυτό το δεύτερο κύμα -το οποίο φαίνεται να εκδηλώνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου- και να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις, πρέπει τώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Εμείς ως πολιτεία θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε πολύ οργανωμένα, όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ακούγοντας πάντα τις υποδείξεις των ειδικών και μη διστάζοντας να παίρνουμε μέτρα και νωρίτερα παρά αργότερα.

Αλλά, ειδικά, θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας.

Επομένως, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω αυτή την έκκληση, ειδικά στα νέα παιδιά, ώστε να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που θέλουμε, τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κ. Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Διοικητής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

Ανησυχία για την εξάπλωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Την ίδια στιγμή, οι 82 ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής αποτελούν έντονη πηγή ανησυχίας για τους ειδικούς, δεδομένου μάλιστα ότι σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της πρωτεύουσας παραμένει στους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Στο Λεκανοπέδιο άλλωστε καταγράφηκαν χθες 64 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων για τον Αύγουστο να ανέρχεται στα 514.

Ανησυχητική όμως είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς σε μόλις 3 νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 ασθενείς, αποτελώντας την πιο ηχηρή απόδειξη για την μεγάλη κυκλοφορία ου ιού αλλά και τη μεγάλη επίπτωση που έχει στον πληθυσμό.


Γυναικεία καθημερινή τσάντα Verde 16-0005640

SALE Palettino – ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ VERDE S/S 2020 Γυναικεία καθημερινή τσάντα Verde 16-0005640, από δερματίνη, με χερούλι για το χέρι και τον ώμο. Πληροφορίες : “palettinoshop.gr” η στο τηλ.6945553199 Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 40 ευρώ!!!


Τοπικά lockdown

Μάλιστα, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξέφρασε την Παρασκευή την άποψη πως υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί ο έλεγχος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες, επίσημα μπορώ να πω ότι χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά lockdown, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γιατί αλλιώς ο ιός δεν θα μαζεύεται».

Σύμφωνα με τον κύριο Δερμιτζάκη, το lockdown θα είναι απαραίτητο αφού η απώλεια του ελέγχου θα δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα δημόσιας υγείας αλλά και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.

Όπως είπε, αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να μειωθούν τα κρούσματα σε αριθμούς κάτω των 50 ημερησίως.

Είναι τέτοια η ανησυχία των ειδικών, που όπως είπε ο κύριος Δερμιτζάκης χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, «Εάν συνεχίσουμε έτσι, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι λεπτομέρεια, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, θα συζητάμε για πολύ μεγαλύτερα θέματα, οικονομικά και κοινωνικά».

Σύψας: Εξετάζεται νέα δέσμη μέτρων
Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων θα φέρει αρνητικές εξελίξεις, αφού παρατηρείται και διασπορά του ιού και σε κλειστές δομές.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «ένα γενικό lockdown θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Θα το αποφύγουμε πάση θυσία. Θα πάρουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν φτάσουμε εκεί πέρα».

Βέβαια, όπως υπογράμμισε για να αποφύγουμε το lockdown θα πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, ενώ η κυβέρνηση ήδη εξετάζει μια νέα δέσμη μέτρων. Ένα από αυτά τα μέτρα σύμφωνα με τον κύριο Σύψα, είναι η επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις.

Όπως είπε «Ενδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά».

Έκκληση Εξαδάκτυλου: Παιδιά βοηθείστε

Για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα και τους νέους που ταξιδεύουν μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Είναι ένας δύσκολος κάβος που θα πρέπει να τον ξεπεράσουμε με προσοχή και ασφάλεια», τόνισε.

Όπως είπε καλό θα είναι να κάνουμε τη σκέψη ότι η μη τήρηση των μέτρων φέρνει και οικονομική ζημιά και ζημιά στην υγεία μας.

«Για όποιον δεν ανησυχεί για την υγεία του αλλά για την οικονομία, έχει συμφέρον να τηρήσει τα μέτρα»

Όσον αφορά τους νέους που ενδέχεται να είναι φορείς του ιού είπε ότι «οι νέοι είναι πιο εκτεθειμένοι στο να μολυνθούν, γιατί είναι οι δραστηριότητές τους τέτοιες. Είναι όμως και πιο προστατευμένοι από το συγκεκριμένο ιό, γιατί νοσούν ελαφρύτερα. Τους νέους να τους αντιμετωπίζουμε με κατανόηση. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία τους», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παιδιά βοηθήστε, σας χρειαζόμαστε».

Αυτό που συνιστά ο κ. Εξαδάκτυλος είναι να αποφεύγουν τις επαφές με τους δικούς τους και ειδικά με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για 7 μέρες μετά την επιστροφή τους από διακοπές. «Το τεστ να το κάνουν λίγες μέρες μετά την επιστροφή, όχι αμέσως μετά, γιατί μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό».

Επίσης, όποιος επιστρέφει από διακοπές για τουλάχιστον 7 μέρες να φορά μάσκα συνεχώς.

cnn.gr

ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *