Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας: Πώς να μεγιστοποιήσετε τη δράση τους.

katapolemhsh_kyttaritidas-1764x700

Δεν είναι μόνο το μαγιό στην παραλία. Ακόμα και μία κοντή φούστα ή ένα σορτς αποκαλύπτουν το ευαίσθητο σημείο μας: την κυτταρίτιδα. Ναι, μας πονάει που δεν μπορούμε να φορέσουμε τα ρούχα που θέλουμε. Και γι’ αυτό κάθε άνοιξη, εδώ και χρόνια, εξοπλιζόμαστε με προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.
palettino-gif-big

Τα αποτελέσματα ωστόσο δεν είναι θεαματικά. Μερικές φορές απελπιζόμαστε και θυμώνουμε με τα καλλυντικά. Ωστόσο τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Οι φόρμουλες εξελίσσονται και οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει τρόπους για να μξεγιστοποιήσουμε τη δράση τους. Επιλέγουμε οπωσδήποτε μία κρέμα που να περιέχει καφεΐνη και ξεκινάμε:

Πώς εφαρμόζομε τις κρέμες;
Για να ενισχύσουμε τη δράση τους ακολουθούμε τις συμβουλές της δερματολόγου Κατερίνας Λαμπρινοπούλου: «τα προϊόντα εφαρμόζονται και το πρωί και το βράδυ. Πριν τα απλώσουμε στο δέρμα πρέπει να κάνουμε σκραμπ ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να ενισχύουμε τη διείσδυση του προϊόντος.
Για να μεγιστοποιήσουμε την απορρόφηση της καφεΐνης και των άλλων δραστικών ουσιών, τυλίγουμε την επιφάνεια που απλώσαμε το προϊόν με διάφανη μεμβράνη κουζίνας. Αφήνουμε τη μεμβράνη σε αυτή τη θέση για μισή έως μία ώρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να βοηθήσουμε τη διείσδυση με μασάζ».

Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio 

Να κάνω μασάζ;
Ο πιο απλός τρόπος είναι μία μέθοδος της κλασικής κινέζικης ιατρικής που στοχεύει στην κινητοποίηση της λέμφου ώστε να ταρακουνηθούν τα κατακρατημένα υγρά. Χρησιμοποιούμε μία στεγνή βούρτσα σώματος και κάνουμε κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω σε όλο το σώμα. Επαναλαμβάνουμε κάθε βράδυ πριν το ντους.
Για έξτρα βοήθεια από την εναλλακτική ιατρική, μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της αρωματοθεραπείας. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να επιδράσουν στα όργανα κλειδιά της αποτοξίνωσης, δηλαδή το ήπαρ, τα έντερα, τα νεφρά και το δέρμα. Γι’ αυτό μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα κατά της κυτταρίτιδας μερικές σταγόνες από άρκευθο, γκρέιπφρουτ, δενδρολίβανο και κυπαρίσσι».
Συμπληρώματα διατροφής
Η καφεΐνη είναι το πιο σύνηθες συστατικό στα σκευάσματα για αδυνάτισμα. Δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνοντας την θερμοκρασία του σώματος και επιταχύνοντας όλες τις λειτουργίες του οργανισμού με αποτέλεσμα να ξοδεύονται μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας και συνεπώς θερμίδων. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και το βότανο guarana που δρα σαν μιμητικό της καφεΐνης που δρα αυξάνοντας τον μεταβολισμό ενώ παράλληλα διατηρεί τον οργανισμό σε κατάσταση εγρήγορσης.
Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς σε μεγάλες δόσεις να προκαλέσουν ταχυκαρδίες, αύξηση της πίεσης, υπερδιέγερση ή αϋπνία. Το πράσινο τσάι, αν και σε μικρότερο βαθμό, λειτουργεί και αυτό σαν λιπολυτικός παράγοντας αυξάνοντας την θερμοκρασία του οργανισμού όπως ακριβώς η καφεΐνη και το guarana.

             


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *