Μάρα Ζαχαρέα: Η Επιστροφή

Ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας από τα τηλεοπτικά πράγματα, η Μάρα Ζαχαρέα επιστρέφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αλλάζοντας εντελώς το lifestyle πρόσωπό του. Τα νούμερα τη δικαιώνουν ήδη.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ήταν πολλές. Το Star ήταν ένα κανάλι χωρίς κουλτούρα πολιτικής ενημέρωσης για σχεδόν δέκα χρόνια. Έπρεπε να γίνουν τα πάντα από την αρχή. Άνθρωποι που έως χθες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, να μάθουν να δουλεύουν ως ομάδα. Παράλληλα, μια αιφνιδιαστική επικαιρότητα πολύ απαιτητική και πρωτόγνωρη. Αναφέρομαι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ μου είχε λείψει η αμεσότητα, η ζωντάνια, η πρόκληση. Το στοίχημα με τον τηλεθεατή.

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ είναι κουρασμένο, δεν έχει ούτε ανοχές, ούτε αντοχές. Ένας δρόμος υπάρχει: Να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς, αντικειμενικά, μαχητικά και να ελπίζεις πως σε βάθος χρόνου θα χτίσεις μία σχέση εμπιστοσύνης με το τηλεοπτικό κοινό.

ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ μετά την ίδρυση της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο τηλεθεατής είναι πιο υποψιασμένος, πιο «ψαγμένος» για την είδηση που θα δει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Έχει ήδη ενημερωθεί από το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο ή την εφημερίδα. Τις βασικές ειδήσεις τις έχει πληροφορηθεί, οπότε επιθυμεί περισσότερο να διαμορφώσει άποψη για τα γεγονότα. Συνεπώς η δουλειά του δημοσιογράφου γίνεται δυσκολότερη, αλλά και περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ INTEΡNET είναι σαρωτική και θα δυναμώνει συνεχώς. Στην Ελλάδα, τα τρία τελευταία χρόνια η ενημέρωση μέσω διαδικτύου ξεκίνησε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στην Αμερική αντίθετα είναι ήδη καθεστώς. Ο Ομπάμα έκανε την προεκλογική του εκστρατεία κυρίως μέσω διαδικτύου. Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις διαμάντια, μπορείς να βρεις και σκουπίδια. Ελπίζω σταδιακά ο αναγνώστης να μάθει να τα διακρίνει.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ θα κρατήσω τα ηλιοβασιλέματα σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, το Χόρτο, παρέα με την κολλητή μου, τη Μαρίλη. Θα κρατήσω την πολυτέλεια τού να πιστεύεις πως ο χρόνος είναι όλος μπροστά σου. Θα κρατήσω τέλος το δικαίωμα να ζει κανείς με τις αυταπάτες του. Όσο μεγαλώνεις μοιραία, αργά η γρήγορα τελειώνουν…

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ένα δίπολο που το αντιμετωπίζω όπως όλες οι εργαζόμενες μητέρες. Μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Ευτυχώς τα παιδιά μου είναι πια μεγάλα (φέτος ο γιος μου τελειώνει το σχολείο), οπότε έχουν κατανόηση για τη δουλειά που κάνει η μαμά και το δύσκολο ωράριο. Αναπληρώνω πάντως όσο μπορώ τον χαμένο χρόνο της εβδομάδας, με την παρουσία μου τα σαββατοκύριακα.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΩ ΧΑΡΑ, γαλήνη, αισιοδοξία; Ωραία ερώτηση, αλλά φοβάμαι ότι δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Μήπως είναι ανησυχητικό; Με βάλατε σε σκέψεις… Από την αγάπη και την γενναιοδωρία των δικών μου ανθρώπων. Η χαρά στα μάτια των παιδιών μου είναι αρκετή για να με γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΝΤΟΤΕ με ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ φίλτρου με γάλα χωρίς ζάχαρη, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να λειτουργήσω και τελειώνει σπίτι μου κουλουριασμένη στον καναπέ, με την οικογένειά μου και ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας. (γέλια).

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ για μένα είναι ο «χρόνος». Να ξυπνάς το πρωί και να έχεις την αίσθηση πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και να περάσεις την ημέρα όπως θέλεις, χωρίς να έχεις να σκεφτείς και να οργανώσεις τίποτα. Χωρίς δεσμεύσεις.

ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά, αλλά πρακτικά δεν είναι καθόλου εύκολο, όταν έχεις δουλειά, οικογένεια, περιορισμένο χρόνο, ενώ τα οικονομικά του καθενός μας είναι πια στριμωγμένα. Μπορώ όμως να σας πω μια γενική αρχή: ωραία είναι εκεί που έχεις καλή παρέα. Εκεί που είναι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Πιστεύω πως ακόμα και το ωραιότερο τοπίο να κοιτάει κανείς, αν η καρδιά είναι άδεια, δεν το απολαμβάνει…

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ οι άνθρωποι που δραπετεύουν. Μου αρέσουν εκείνοι μου μένουν, αγωνίζονται και ξεπερνούν τις δυσκολίες.

ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ…η ζωή αργά η γρήγορα θα απαντήσει σε όλα και σε όλους.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ είναι ότι μεγαλώνει στους ανθρώπους το αίσθημα της αδικίας.

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ η εντιμότητα, η παιδεία και η ψυχική ευγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ μπορεί να σηματοδοτεί μια νέα ευκαιρία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε τα θετικά, ούτε τα αρνητικά. Έτσι και η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Ανέδειξε το φθόνο, ανέδειξε όμως και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, προσωπικά κυνηγώ τις εκθέσεις ζωγραφικής. Επειδή όμως δεν έχω βρει ακόμη το χρόνο να επισκεφθώ κάποια για να σας συστήσω, θα σας προτείνω ένα βιβλίο που διάβασα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον: Το Time Out του Στέλιου Ράμφου. Πραγματεύεται το θέμα του χρόνου και συγκεκριμένα το πώς τον εννοούν οι Έλληνες. Είναι και πολύ επίκαιρο λόγω εποχής.

ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, η υπόσχεση που έχω δώσει στον εαυτό μου είναι να περιορίσω τον αυθορμητισμό μου!
Βιογραφικό Σημείωμα
Η Μάρα Ζαχαρέα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών και πήρε master δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Αφού έκανε την πρακτική της στο BBC, δούλεψε σε εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος, Επικαιρότητα, Έθνος), στο ραδιόφωνο (902 Αριστερά στα FM και Δίεση) και αρθρογράφησε στην εφημερίδα Πρώτη και στο περιοδικό Madame Figaro. Από το 1992 έως το 2004 εργάστηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ του Mega και από το 2004 έως το 2006 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Τον επόμενο χρόνο ήταν κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha. Από το 2009 είναι διευθύντρια του site www.star.gr και φέτος παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και πρώην Υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Έχουν ένα γιο, τον Βασίλη, και μία κόρη, την Άννα.

 

madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *