Μήπως η επιδερμίδα σας έχει stress;

Αν το πρόσωπό σας δείχνει άτονο και θαμπό πριν κατηγορήσετε την κρέμα σας σκεφτείτε λίγο τον τρόπο ζωής σας. Ο φόρτος εργασίας και το άγχος που δημιουργούν οι καθημερινές υποχρεώσεις επηρεάζουν την εμφάνιση της επιδερμίδας σας στερώντας τη από λάμψη και υγεία.

Το μυικό σύστημα του προσώπου αντανακλά την κούραση και το στρες, ενώ ειδικά τώρα το χειμώνα και οι ψυχρές θερμοκρασίες δημιουργούν έντονες αντιδράσεις στην κυτταρική δομή της επιδερμίδας. Έχει μάλιστα διαπιστωθεί πως τα αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης εξαιτίας του στρες επηρεάζουν τη λειτουργία των κυττάρων με συνέπεια να παρουσιάζεται υπερέκκριση σμήγματος, διαταραχή της μικροκυκλοφορίας και μειωμένη οξυγόνωση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα; Όψη γκρίζα και θαμπή επιτάγχυνση της γήρανσης της επιδερμίδας, ορατές ρυτίδες.

Πώς θα απαλλαγείτε

Με καθημερινή anti stess κούρα
Θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία και θα βοηθήσει στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών. Μια κατάλληλη κρέμα με μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και καταπραϋντικά αιθέρια έλαια καταπολεμά δραστικά την κούραση της επιδερμίδας. Το tea rose είναι ένα από τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από το καθημερινό στρες. Επίσης επιλέξτε κρέμες με τονωτικό άρωμα από λουλουδάτες νότες τριαντάφυλλου και γιασεμιού, με φρουτώδεις συνδυασμούς μήλου και ροδάκινου, δεδομένου ότι προσφέρουν επιστημονικά αποδεδειγμένο αποτέλεσμα antistress και ανακούφισης κατά 25% περισσότερο.

Με ειδική φροντίδα
Γνωρίζετε ότι η ζάχαρη περιέχει δραστικά συστατικά με σύσταση όμοια με αυτή του δέρματος; Λειτουργεί σαν μαγνήτης νερού καθώς έχει την ιδιότητα να δεσμεύει τα μόριά του και να τα συγκρατεί ακόμα και όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, δηλαδή σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας περιβάλλοντος (έως και 50%). Αυτή τη δράση κάνουν και τα κόκκινα μικροάλγεια που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Μεσογείου, ανοιχτά του Ισραήλ. Το πολυσακχαρίδιο που βρίσκεται στα κύτταρα των άλγεων συμβάλλει στην εξουδετέρωση των αρνητικών ορατών επιπτώσεων από το στρες. Το εκχύλισμα Padina Pavonica είναι ένα εκχύλισμα από ένα θαλάσσιο φυτό που υποβοηθά τη φυσική ικανότητα του δέρματος να απορροφά το ασβέστιο. Το αποτέλεσμα είναι ένας ισχυρότερος προστατευτικός μηχανισμός που μπορεί να ανθίσταται καλύτερα στο εξωτερικό στρες.

 

Το μυστικό

Έρευνες έχουν αποδείξει πως από τη στιγμή που διορθώσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την καθημερινή σας περιποίηση, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις υποδείξεις των ειδικών, η επιδερμίδα σας μπορεί να χτίσει σωστές άμυνες και να ανανεωθεί, αποκαλύπτοντας ένα νέο πρόσωπο με μια περισσότερο φωτεινή όψη.

omorfamystika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *