ΜΑΝΑ …ΑΚΥΡΟ| 6 πράγματα που μας έμαθε η μαμά μας για τους άντρες … αλλά ΔΕΝ ισχύουν.

ΜΑΝΑ ...ΑΚΥΡΟ 6 πράγματα που μας έμαθε η μαμά μας για τους άντρες ... αλλά ΔΕΝ ισχύουν.

Η μαμά σου θα σε συμβουλεύσει για το αντίθετο φύλο από την παιδική σου ηλικία κιόλας. Από τη στιγμή που βλέπει ότι σου γυάλισε ο Γιαννάκης στο νηπιαγωγείο – και του πηγαίνεις παιχνίδια και γλυκά κάθε μέρα, θύμα! – μέχρι να σε δει να κλαις, να χτυπιέσαι, να σέρνεσαι στα πατώματα και να θρηνείς για το αγόρι που σε χώρισε ή εξαφανίστηκε χωρίς να πει μισή λέξη ή δε σε θέλει άλλο ρε αδερφέ και σημασία δε σου δίνει. Οι συμβουλές της δεν ξέρω αν είναι πάντα αντικειμενικές – καθώς μάνα είναι κι αυτή, βλέπεις! – αλλά τουλάχιστον όσον αφορά στη δικιά μου μαμά, σπάνια, πολύ σπάνια, εξαιρετικά σπάνια, πέφτει έξω. Το αν θα πει ”εμ στα λεγα εγώ!” με το δάχτυλο να δείχνει το κεφάλι της, είναι άλλη πονεμένη υπόθεση. Τι μου είπε που δεν ισχύει;

1. ” Κοίταξε να παντρευτείς κάποιον  – όταν μεγαλώσεις – που να σ’ αγαπάει πιο πολύ απ’ ότι τον αγαπάς εσύ”. Μα δεν τα μετράς αυτά, μαμά! Ξέρεις βέβαια ότι στα λέει όλα αυτά για να σου δείξει ότι δεν πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σε κάποιον πριν βεβαιωθείς ότι αξίζει ή ότι είναι ο ιδανικός για σένα, αλλά μπορείς να το περιορίσεις αυτό; Είναι κάτι που ελέγχεται; Όχι. Τι θα έπρεπε αντίστοιχα να σου πει; Να παντρευτείς αυτόν που θα αγαπάς με όλη σου την καρδιά. Απλούστατο.

2. ” Να είσαι με κάποιον που να σε φροντίζει”. Μα φυσικά θα με βλέπεις σαν παιδάκι μέχρι τα βαθιά μου γεράματα, οπότε κατά τη γνώμη σου θα έχω πάντα ανάγκη κάποιον να με φροντίζει και να με προσέχει από τις ”κακοτοπιές”. Ήσουν και πάλι εσύ που μου έλεγες με στόμφο ”να είσαι ανεξάρτητη, να μην έχεις ανάγκη κανέναν!”.

3. ” Να είσαι μια κυρία πάντα για να σε εκτιμάει”. Αν υποθέσουμε ότι σ’ έχω ακούσει να μαλώνεις και να βρίζεις, συνεχίζεις να επιμένεις πως πρέπει να είμαι μια κυρία (με Κ κεφαλαίο κανονικά) ακόμη κι όταν μου μιλήσει άσχημα ο οδηγός του λεωφορείου ή όταν με αδικήσουν;

4. ” Θα γίνεις σύζυγος και θα καταλάβεις, αν κάνεις παιδιά δε θα θες να τα αφήνεις λεπτό”. Ωραία δικαιολογία για να με παίρνεις 40 τηλέφωνα τη μέρα για να βεβαιωθείς ότι είμαι καλά. Αυτό δεν ισχύει γιατί η εποχή που η γυναίκα ήταν αφοσιωμένη στα παιδιά της (και στο σπίτι της) έχει παρέλθει για τα καλά.

5. ” Μη συζητάς για το παρελθόν”. Ούτε το δικό σου, ούτε του άλλου. Αν είχες facebook, μαμά, θα βλέπαμε αν θα συζητούσες ή όχι.

6. ” Πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις, πως θα ανοίξεις ένα δικό σου σπίτι;” Μα τόσες εκπομπές μαγειρικής υπάρχουν, τόσες συνταγές online, τόσα delivery. Εντάξει, ίσως έχει ένα δίκιο εδώ, αλλά σίγουρα δεν είναι πλέον το Α και το Ω. Τη θέση της μαγειρικής έχει πάρει το ” κοίτα απλά να τα βγάζεις πέρα”, άσε που δε θα σε παντρευτεί/ αγαπήσει/ ερωτευτεί (μόνο) σύμφωνα με το πόσο καλά μαγειρεύεις. Στο 2016 ζούμε, μάνα!

 

http://y-olo.gr/


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *