Μετακομίζετε; Τips για μαζέψετε το σπίτι σε χρόνο…dt!

Ακούτε μετακόμιση και αλλάζετε θέμα. Αν πάλι ο λόγος είναι καλός- μόλις αποκτήσατε το δικό σας σπίτι- τα πράγματα φτιάχνουν κάπως. Μετράτε αντίστροφα μέχρι να μπείτε μέσα και επιτέλους να… ζήσετε, όπως τόσο χρόνια φανταζόσασταν. Και επειδή το όλο θέμα θέλει διασκέδαση και όχι γκρίνια, η σωστή προετοιμασία θα σας κάνει να ακούτε μετακόμιση και να… γελάτε.

Δείτε πώς θα τα καταφέρετε και ετοιμάστε τις κούτες:

 

Χωρίστε αρμοδιότητες: Ακόμη και αν μετακομίζετε μόνες σας, σίγουρα θα υπάρχουν καλοί φίλοι που θα σταθούν βράχοι στην εκστρατεία σας αυτή. Για αυτό το λόγο, φτιάξτε μία λίστα αρκετές ημέρες πριν για το ποιος θα κουβαλήσει τι και φυσικά βρείτε τον… οδηγό σας. Καλό θα ήταν να χωρίσετε τις δουλειές και να μοιραστείτε μερικοί στο παλιό σπίτι για το πακετάρισμα και μερικοί άλλοι στο νέο για το ξεπακετάρισμα. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο και θα πάτε πολύ πιο γρήγορο για αυτή τη… μπύρα που σκέφτεστε όλοι από την έναρξη κιόλας των διαδικασιών.

Διαχωρίστε τα αντικείμενά σας: Ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνετε το ξεκαθάρισμα που σκεφτόσασταν εδώ και δύο χρόνια. Οι ντουλάπες και τα συρτάρια σας έχουν γεμίσει με άχρηστα αντικείμενα, τα οποία όμως δε βρήκατε ποτέ το χρόνο να τα… πετάξετε ή να τα χαρίσετε σε κάποιον που ίσως και τα αξιοποιούσε. Αυτό όμως θέλει κάποιον χρόνο, για αυτό αφιερώστε μερικά Σαββατοκύριακα πριν από τη μεγάλη ημέρα. Αφήστε που θα καταλάβετε και τι αγορές θα χρειαστεί να κάνετε για το νέο σας… βασίλειο. Μην το αφήσετε, λοιπόν, για την τελευταία στιγμή.

Πάρτε χαρτί και μολύβι: Τα περάσαμε και σας εγγυόμαστε πως θα πίνετε νερό στο άκουσμα του συγκεκριμένου tip. Κάθε κούτα θέλει το όνομα και το νούμερό της. Δεν είναι δύσκολο, λίγο προγραμματισμό θέλει μόνο. Αριθμήστε τα δωμάτια του νέου σας σπιτιού και αναγράψτε σε κάθε κούτα τον προορισμό της. Έτσι θα αποφύγετε το χάος και φυσικά την περιττή μεταφορά από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Όσον αφορά την ονομασία της κούτας, μην ξεχάσετε να γράψετε σε ποιον ανήκει και τι περιέχει. Για παράδειγμα, Κατερίνα- ρούχα και παπούτσια. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε ποια κούτα πρέπει να ανοίξετε και πότε. Τι λέτε δεν είναι πολύ… έξυπνο;

Προσοχή… εύθραυστο: Βάζα, ποτήρια πιάτα και καθρέφτες θέλουν την ιδιαίτερη προσοχή σας στη μετακίνηση αυτή. Φροντίστε να τα τυλίξετε με τα ειδικά προστατευτικά και φυσικά να τα μεταφέρετε εσείς οι ίδιες στο νέο τους προορισμό. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιες κούτες με διαχωριστικά και απλά να τα τοποθετήσετε μέσα στις θήκες. Ακόμη και οι ειδικοί, θα σας… ζηλέψουν. Η συμβουλή βέβαια αυτή ισχύει και για τα αντικείμενα μεγάλης αξίας. Καλό θα ήταν να μην τα εμπιστευτείτε σε κάποιον άγνωστο, για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ενημερώστε σωστά: Η υπόθεση μετακόμιση δεν αφορά μόνος τι κούτες και την τακτοποίησή τους, αφού υπάρχουν και άλλα διάφορα θέματα που πρέπει να διευθετήσετε πριν κλείσετε οριστικά την πόρτα αυτή. Μόλις μάθετε την ακριβής ημερομηνία που θα αποχαιρετίσετε την παλιά σας γειτονιά, ενημερώστε τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Επιπλέον, ενημερώστε τους γείτονες για την πιθανή αναστάτωση που μπορεί να συμβεί την ημέρα αυτή και ζητήστε τους ευγενικά να σας αφήσουν ελεύθερες κάποιες θέσεις για τα αυτοκίνητα ή τα φορτηγά που θα χρησιμοποιήσετε. Ειδικά αν μένετε σε πολυσύχναστη περιοχή, αυτό απαιτείται.

 

queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *