Απρόσμενα προβληματάκια υγείας… και άμεσες λύσεις !!!!!!!

Η περίοδος ήρθε νωρίτερα και δεν έχεις σερβιέτα; Φτερνίζεσαι ασταμάτητα; Ερεθίστηκες στο μπικίνο; Έκανες καρούμπαλο; Έχουμε τη λύση σε αυτά κι άλλα μικρά προβληματάκια που κατά καιρούς σε ταλαιπωρούν.

Ακόμη και ασήμαντα μικροπροβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα το φτέρνισμα, η περίοδος που έρχεται νωρίτερα ή κάποιος ερεθισμός είναι ικανά για να μας χαλάσουν την ημέρα. Μάθε μικρά κολπάκια για άμεση ανακούφιση!

Φτερνίζεσαι όλη την ώρα;

Είτε άρπαξες κάποιο κρυολόγημα, είτε κάποια αλλεργία σε ταλαιπωρεί το φτέρνισμα δε σε αφήνει ήσυχη. Πώς μπορείς να το κάνεις να σταματήσει; Προσπάθησε να βυθίσεις τη μύτη σου σε ένα ποτήρι νερό για ένα ή δύο δευτερόλεπτα. Το ξέπλυμα με νεράκι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του ερεθιστικού παράγοντα, κάνοντας το φτέρνισμα να σταματήσει. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κάνε πλύσεις με αλατόνερο. Αντίθετα, αν δεν έχεις πρόσβαση σε νιπτήρα, δοκίμασε να κρητήσεις ένα υγρό πανί στη μύτη και στη συνέχεια να εκπνεύσεις γρήγορα συνεχόμενα για πέντε δευτερόλεπτα.

Έχεις συχνοουρία;

Έχει τύχει σε όλους μας: Να θέλεις να ουρήσεις, να βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο και να μην υπάρχει κοντά τουαλέτα. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Κατ΄αρχήν μη το σκέφτεσαι! Όσο περισσότερο ανησυχείς μήπως η κύστη σου εκραγεί, τόσο πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς. Αν δεν οδηγείς εσύ, προσπάθησε να απασχοληθείς με κάτι, να μη γελάσεις και κάτσε με τα πόδια σταυρωμένα, αλλιώς υπομονή!

Η περίοδος ήρθε νωρίτερα και δεν έχεις σερβιέτα ή ταμπόν;

Ένιωσες ενόχληση, πήγες στην τουαλέτα και διαπίστωσες πως η περίοδος σε ξάφνιασε, κάνοντας την εμφάνισή της κάπως νωρίτερα. Ψάχνεις στην τσάντα και δεν έχεις ούτε σερβιέτα, ούτε ταμπόν, ρωτάς τις φίλες αλλά μάταια και σου έρχεται πανικός. Αν βρεθείς σε αυτή την απελπιστική κατάσταση, αντί να πελαγώνεις ψάξε για εναλλακτικές. Χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, κάποιες γαζούλες κάνουν προσωρινά δουλίτσα, διαφυλάσσοντας πως δε θα λερωθείς.

Έκανες καρούμπαλο;

Πάντα τα ατυχήματα συμβαίνουν τις πιο ακατάλληλες στιγμές, όπως για παράδειγμα το να χτυπήσεις το κεφάλι στο ντουλάπι της κουζίνας λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού. Τι μπορείς να κάνεις; Κράτα ένα παγάκι ή κάτι παγωμένο στο σημείο για να αποφύγεις το πρήξιμο.

Σε πιάνει ναυτία;

Κανόνισες εκδρομούλα οδικώς και φοβάσαι μήπως σε πιάσει ναυτία; Να θυμάσαι πως ο δροσερός αέρας και η ξηρά τροφή μπορούν να σε γλιτώσουν! Μάθε πώς θα καταπολεμήσεις τη ναυτία πατώντας εδώ.

Ερεθισμός στη γραμμή του μπικίνι μετά το ξύρισμα;

Κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα, λίγες μόνο ώρες μετά το ξύρισμα παρουσιάζεται ερεθισμός και μικρά εξανθήματα (κοκκινίλες) στη γραμμή του μπικίνι. Δοκίμασε να βάλεις στο εσωτερικό των μηρών μια πετσέτα με παγωμένο νερό και να την κρατήσεις εκεί για πέντε λεπτά. Ο πάγος συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την ερυθρότητα και τη φαγούρα ενώ ηρεμεί τη φλεγμονή του δέρματος. Κομπρέσες με τσάι, γάλα ή και βρώμη μπορούν επίσης να βοηθήσουν δεδομένου πως περιέχουν όλα καταπραϋντικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *