Μικροσκοπικές πόρτες: Κάτι υπέροχο συμβαίνει εδώ

Πριν από 9 χρόνια εμφανίστηκε η πρώτη, αλλά σύντομα οι μυστηριώδεις μικροσκοπικές πόρτες κατέλαβαν ολόκληρη την πόλη. Ενσωματωμένες μέσα σε κτίρια, μαγαζιά, εστιατόρια, στο εσωτερικό τους αλλά και σε προσόψεις, μικρές μα τέλειες -κατασκευαστικά- πόρτες έκαναν στα κρυφά την εμφάνισή τους. Το όνομά τους; Νεραϊδόπορτες. Και ποιος άλλος θα μπορούσε άραγε να τις χρησιμοποιήσει;

Πίσω από τις παρεμβάσεις αυτές λέγεται πως “κρύβεται” ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Jonathan B. Wright ο οποίος πλέον θεωρείται ο “Banksy” των νεραϊδοπορτών. Η αρχική του έμπνευση ήρθε από τις ίδιες τις μικρές του κόρες, για το δωμάτιο των οποίων κατασκεύασε τις τρεις πρώτες πόρτες. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα αποφάσισε να βγάλει την αξιολάτρευτη τέχνη του εκτός των τοίχων του σπιτιού του και στις 7 Απριλίου το 2005 η πρώτη νεραϊδόπορτα εμφανίστηκε έξω από ένα μαγαζί με γλυκά. Έκτοτε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλες πόρτες σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα παιδιά συχνά να αφήνουν δωράκια και γλυκά για τις…αγαπημένες τους φίλες.

Το νοσοκομείο της πόλης έχει μια ειδική πτέρυγα για πλάσματα με…φτερά.

Νεραϊδόπορτα στην πόλη

Νεραϊδόπορτα στην πόλη

Η πρώτη πόρτα που εμφανίστηκε, τον Απρίλιο του 2005.
 
…Και η δεύτερη, στο μαγαζί Peacable Kingdom…
Αν κανείς την ανοίξει θα δει μια μινιατούρα το ίδιου του καταστήματος από πίσω!
Υπάρχει μια πόρτα και στα γραφεία της Google…άλλα σε αυτή την περίπτωση οδηγεί στα γραφεία της…Giggle (γέλιο)!
Πόρτα σπιτιού και η μινιατούρα της…για τους μικροσκοπικούς κατοίκους του.
madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εορταστικό 15νθήμερο προσφορών Palettino, έως -30%,στο : http://eshop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *