Μονοήμερες εκδρομές για την αργία των Θεοφανείων

araxoba

Τα Θεοφάνεια είναι μια μεγάλη, ετήσια χριστιανική γιορτή της Βάπτισης του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και ταυτόχρονα μια ωραιότατη αργία-ευκαιρία για απόδραση, ειδικά γι’ αυτούς που έμειναν στην πόλη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και τους αξίζει μια μικρή εκδρομή. Χωρίς πολλές προετοιμασίες, μόνο με καλή διάθεση και όρεξη, μπορείτε να κατευθυνθείτε σε κάποιο από τα παρακάτω μέρη και να χαλαρώσετε, προτού μπείτε ξανά για τα καλά στη ρουτίνα της νέας χρονιάς.

Αράχωβα

Ίσως ένας από τους πρώτους προορισμούς που έρχεται στο μυαλό όσων ψάχνουν κάτι χειμερινό, χωρίς πολλές μετακινήσεις. Η «βασίλισσα» του Παρνασσού, το πιο διάσημο μέρος του χειμερινού τουρισμού στα 968 μέτρα υψόμετρο, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την Αθήνα, ενδείκνυται για μια «γεμάτη» ημερήσια εκδρομή, που θα περιλαμβάνει βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια, κοσμοπολίτικο αέρα, αξιοθέατα (το περίφημο Ρολόι, το Ηρώο του Καραϊσκάκη κ.ο.κ.) και φυσικά δράση, αν επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο περίπου στα 20 χιλιόμετρα μακριά. Αν, μάλιστα, οργανώσετε την εξόρμησή σας από σήμερα μετά τη δουλειά, σας περιμένει και έντονη νυχτερινή ζωή.

Καλάβρυτα

Η ιστορική πόλη της Αχαΐας στη «σκιά» του όρου Χελμός, σε υψόμετρο 735 μέτρα, θα σας βγάλει περίπου 190 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, για να σας… πάρει από το χέρι και να σας κάνει μια βόλτα στο όμορφο και γραφικό της κέντρο, στην αγορά και στη φύση. Περπατήστε στην πλατεία και την αγορά των Καλαβρύτων, αγοράστε τοπικά προϊόντα, από μέλι και βότανα, μέχρι χυλοπίτες και γαλακτοκομικά, γευτείτε τοπικά εδέσματα στα ταβερνάκια κι αν σας φτάνει ο χρόνος, κάντε μια βόλτα στο Χελμό, στο χιονοδρομικό κέντρο, στο Βουραϊκό, στο Σπήλαιο Λιμνών στο χωριό Καστριά, περίπου 17 χιλιόμετρα εκτός πόλης και απολαύστε απόθεμα καθαρού αέρα.

Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι μια εύκολη λύση απόδρασης, που μπορεί να μην μοιάζει δελεαστική αρχικά, αν το καλοσκεφτείτε, όμως, έχει πολλά να σας προσφέρει. Καταρχάς απέχει μόλις 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα, κάτι που το καθιστά κοντινή και οικονομική εκδρομή που σας εξοικονομεί αρκετό χρόνο. Με αυτό το χρόνο που θα έχετε στη διάθεσή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τις φυσικές πηγές χιλιάδων χρόνων, στους πρόποδες των Γερανείων, που αναβλύζουν από μεγάλο βάθος, να κάνετε μια βόλτα στο περίφημο Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας, να θαυμάσετε το φυσικό κάλλος της λίμνης Βουλιαγμένης και πευκόδασος, να περπατήσετε στα Γεράνεια Όρη, να κάνετε τις βόλτες σας στον πεζόδρομο της πόλης με τα café-bar και τα εστιατόρια και ίσως να περάσετε μια βόλτα από το πρώτο καζίνο που λειτούργησε στην Ελλάδα, φροντίζοντας μόνο μην παρασυρθείτε και επιστρέψετε στη βάση σας με άδειες τσέπες.

Ζήρεια

Βάλτε μπρος για Τρίκαλα Κορινθίας –140 χιλιόμετρα από την Αθήνα- τριγυρίστε στους οικισμούς των… ελληνικών «Άλπεων», πάρτε μια γεύση από τις ορεινές ομορφιές τους, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, την υπέροχη θέα και ζήστε πραγματικά μια μέρα που θα σας κάνει να αποβάλλετε κάθε τι αστικό. Τα χωριά χωρίζονται σε 3 μέρη, στα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα ανάλογα με το υψόμετρο (900, 1050 και 1100 μέτρα) κι εκτός από το να ανακαλύψετε τα πετρόκτιστα αρχοντικά, τις παλιές εκκλησίες, τα αιωνόβια πλατάνια και τις γραφικές πλατείες, μπορείτε να κατευθυνθείτε και προς το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας για παιχνίδι με το χιόνι, ζεστά και κρύα ροφήματα και απόλυτα χειμωνιάτικες εμπειρίες.

 

clickatlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *