Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γυμναστική με το σεξ;

Γίνεται πολύς λόγος για τις θερμίδες που καίμε στο σεξ και πολλοί υποστηρίζουν πως αυτός είναι ένας καλός λόγος να μεταφέρουμε το γυμναστήριο στην… κρεβατοκάμαρα! Ποια είναι όμως η πραγματικότητα πίσω από το μύθο;

 Πράγματι στο σεξ καίμε θερμίδες –κάποιοι υποστηρίζουν από 100 έως 300– αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γυμναστική με το σεξ.
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη που δημοσιεύεται στο New England Journal of Medicine, η σεξουαλική πράξη διαρκεί κατά μέσο όρο 6 λεπτά και μας βοηθά να κάψουμε μόλις 21 θερμίδες. Αυτό βέβαια αντιπροσωπεύει το μέσο όρο και τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με την ένταση.
 Υπάρχουν βέβαια μερικοί τρόποι να «εκτοξεύσουμε» τα αποτελέσματα, όπως όταν κάνουμε σεξ το πρωί. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι η καλύτερη προθέρμανση πριν πάμε στο γυμναστήριο.
 Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται συστηματικά έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, φτάνουν πιο εύκολα στην κορύφωση και απολαμβάνουν πιο έντονη ερωτική διέγερση. Για τους άνδρες, η σύντομη αλλά έντονη άσκηση συνδέεται άμεσα με τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα την εντονότερη σεξουαλική διάθεση.
 Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι το σεξ δεν μπορεί –δυστυχώς– να αντικαταστήσει πλήρως τη γυμναστική, όμως οι δύο «συνήθειες» αλληλοσυμπληρώνονται και μας δίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!
onmed.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *