Μυρωδιές που τείνουν να εκλείψουν

Η μυρωδιές δίνουν τις μεγαλύτερες αναμνήσεις. Πόσες φορές μυρίσαμε κάτι και μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια? Τουλάχιστον εγώ αρκετές αλλά θα ήθελα να είναι περισσότερες είναι η αλήθεια. Δείτε κάποιες από τις μυρωδιές που λόγω εξέλιξης συνήθως τείνουν να εκλείψουν.

Κάποτε ζούσαμε σε αυλές ή τουλάχιστον η γιαγιά μας είχε ένα σπίτι με αυλή που το φθινόπωρο έκαιγε τα ξερά φύλλα που πέφταν από τα δέντρα. Αν μη τι άλλο ένας γείτονας ή κάποιος όπως περνούσαμε στο δρόμο το έκανε. Τη ζούσαμε αυτή τη μυρωδιά. Ενώ τώρα… ποιος το κάνει?? Ή μάλλον ποιος έχει δέντρα στο κήπο του?? Ή καλύτερα… ποιος έχει κήπο?

 

Ανοίγαμε τη μηχανή και βάζαμε το φιλμ. Αλλά πρώτα απ΄όλα ευχαριστιόμασταν τη μυρωδιά του φιλμ. Εκείνη τη πλαστικούρα. Ήταν η μυρωδιά που σου έλεγε “εγώ θα κρατήσω τα παιδικά σου χρόνια σε χαρτί για να έχεις να θυμάσαι”. Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι απλά πόσα pixels είναι η ψηφιακή μηχανή , αν έχουμε δηλαδή και από αυτή γιατί τα κινητά μας τα κάνουν όλα

 

Πόσοι μαρκαδόροι να βάψαν τα χέρια μου. Οι παλιότεροι μαρκαδόροι είχαν υλικά που θεωρήθηκαν τοξικά προς χρήση οπότε και σταμάτησαν να τα χρησιμοποιούν. Οι νέοι μαρκαδόροι χρησιμοποιούν υλικά με λιγότερο αλκοολ

Χαρτάκια!! Εσείς ποια κάνατε συλλογή???

Καινούργιο αυτοκίνητο. Εντάξει η “καινουργίλα” πάντα υπάρχει σε ένα νέο αυτοκίνητο αλλά όχι τόσο έντονη. Λόγος είναι ότι και εδώ αλλάξαν πολλά υλικά για τη προστασία μας. Εμάς όμως μας αρέσει η έντονη “καινουργίλααααα”

τα παλιά ράδιο και οι παλιές τηλεοράσεις είχαν υλικά που έπρεπε να ζεσταθούν για να λειτουργήσουν. Θυμάμαι άνοιγα τη τηλεόραση της γιαγιάς και περίμενα ίσως και ένα λεπτό για να δω εικόνα. Πρώτα ο ήχος. Μετά η εικόνα. Αλλά πιο μετά η μυρωδιά από ότι είχε μέσα και ζεσταινόταν.

Συγνώμη! Χρησιμοποιεί κανείς τηλεφωνικό κατάλογο πια??? Παλιότερα όμως…σημαντικό εργαλείο σε ένα σπίτι ή μία επιχείρηση

Κιμωλίες. Ναιιιιιιι! Οι υπέροχες κιμωλίες, που μάλιστα μου έφερναν φαγούρα στα χέρια όποτε τις έπιανα αλλά κατά βάθος τις λάτρευα και ακόμα τις λατρεύω. Πλέον σε πολλά σχολεία υπάρχουν οι πίνακες με μαρκαδόρους. Αμα δεν λερώσεις ρούχο την ώρα που σβήνεις τον πίνακα με το σφουγγάρι, δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέω.

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *