Μommy Μakeover: Νέα τεχνική για Επίπεδη Κοιλιά

Η νέα non touch non pain τεχνική εφαρμόζεται τώρα και στην κοιλιοπλαστική. Με ταχύτερη ανάρρωση και λιγότερο πόνο, σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κοιλιά των ονείρων μας.
Η non touch non pain τεχνική στο στήθος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον πλαστικό χειρουργό Ευάγγελο Κεραμίδα το 2004. Όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάστηκε σε πολλά διεθνή, παγκόσμια και ελληνικά συνέδρια. Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου αυτή η τεχνική να επεκταθεί και αλλού. Αυτή τη φορά αφορά την κοιλιοπλαστική.

Τι Είναι η Νon Τouch Νon Πain

Πρόκειται για αναίμακτη τεχνική κοιλιοπλαστικές, με ελαχιστοποίηση του χειρουργικού τραύματος και σχεδόν εξαφάνιση του πόνου μετά το χειρουργείο.
Πώς Γίνεται

Με ένα ειδικό εργαλείο για τη χειρουργική παρασκευή. Αυτό ελαχιστοποιεί τον τραυματισμό των ιστών, δε δημιουργεί καθόλου αιμορραγία, δε γίνεται πια μετάγγιση αίματος, καταργούνται οι παροχετεύσεις (σωληνάκια κ.ά.) και έτσι ο ασθενής μπορεί άμεσα να κινηθεί. Επίσης, διατηρούνται τα λεμφαγγεία αριστερά και δεξιά του κοιλιακού τοιχώματος για περιορισμό του υγρώματος. Διατηρούνται τα νεύρα και τα αγγεία στα πλάγια του κοιλιακού τοιχώματος για περιορισμό του πόνου και πιο καλή αιμάτωση του δέρματος. Γίνονται εσωτερικά ράμματα που διορθώνουν τη χαλάρωση – διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών.
Ποια είναι τα προτερήματα; 

1. Μπορείς με ασφάλεια να πας στο σπίτι σου την ίδια κιόλας μέρα!

2. Δεν υπάρχουν παροχετεύσεις. Καταργούνται τα σωληνάκια δηλαδή.

3. Ο πόνος είναι ελάχιστος και μπορείς να κινητοποιηθείς μέσα σε 6 ώρες μετά το χειρουργείο.

4. Ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές όπως η εν τω βάθει θρόμβωση και πνευμονική εμβολή, το ύγρωμα, η νέκρωση του δέρματος.

5. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με πολλά χειρουργεία όπως αυξητική στήθους, λιποαναρρόφηση, facelift, ανόρθωση στήθους κ.ά. με πλήρη ασφάλεια. Ο συνδυασμός αυτών των χειρουργείων στις μητέρες καλείται mommy makeover.
Τι Χρειάζεται να Ξέρεις

Θα φορέσεις κορσέ για 2-4 εβδομάδες. Χρειάζεται προσοχή για τις 2 πρώτες εβδομάδες. Το γυμναστήριο μπορείς να το ξεκινήσεις μετά από 4 εβδομάδες. Στην εργασία σου (ανάλογα με το τι επαγγέλεσαι) μπορείς να επιστρέψεις μετά από 5 ημέρες έως και 2 εβδομάδες. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι μπορείς να επανέλθεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες σχεδόν άμεσα.

Ευχαριστούμε τον Ευάγγελο Κεραμίδα, M.D., EBOPRAS, πλαστικό χειρουργό, διπλωματούχο του European Board of Plastic Reconstructive & Aesthetic Surgery, μέλος του ISAPS (International Society of Aesthetic, Plastic Surgery), ιδρυτικό μέλος του Kosmesis (www.keramidasevangelos.grinfo@mdone.gr).

shape.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

One thought on “Μommy Μakeover: Νέα τεχνική για Επίπεδη Κοιλιά

  • Απρ 17, 2013, 18:07
    Permalink

    Σε άτομα που έχουν πολύ μεγάλη συσσώρευση λίπους (παχυσαρκία) η κοιλιοπλαστική έχει περιορισμένα αποτελέσματα και αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *