Να γιατί η ντουλάπα σου έχει πολύ περισσότερα ρούχα απ’ όσα νομίζεις

9Gqq8BPsYZhltWqJ

Ανοίγεις την ντουλάπα για να διαλέξεις ρούχα και αντιδράς κάπως έτσι

Κοιτάς τις κρεμάστρες και αναρωτιέσαι που πήγαν όλα τα ωραία ρούχα που είχες

Φυσικά καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν έχεις τίποτα να βάλεις. Άσχετα αν η ντουλάπα είναι ΓΕΜΑΤΗ ρούχα.

Και σκέφτεσαι πως η μοναδική λύση είναι μια επιδρομή στα μαγαζιά. Χμμ. Δώσε μου λίγο χρόνο να σου εξηγήσω γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξοδέψεις χρήματα σε καινούρια ρούχα.
(γεια σου Doctor, τι κάνεις;)

 

Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχεις άσχημα ρούχα ή ότι δεν έχεις ωραίο στυλ και χρειάζεσαι επειγόντως καινούρια φορέματα και t- shirts. Καμία σχέση, απλά βαριέσαι. Αυτό συμβαίνει γιατί φοράς τα ρούχα σου πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χωρίς να δοκιμάζεις διαφορετικούς συνδυασμούς. Για να μην καταλήξεις με ρούχα που στην ουσία δεν χρειάζεσαι διάβασε τα παρακάτω tip για να ανανεώσεις το στυλ σου χωρίς να ξοδέψεις τίποτα- ή έστω τόσα όσα χρειάζονται.

1. Βγάλε από την ντουλάπα τα μαύρα ρούχα. 
Δεν εννοούμε να τα αγνοήσεις. Όχι. Κρύψτα σε μια βαλίτσα, δώστα σε μια φίλη να στα κρατήσει, βγάλτα από τη ζωή σου για μια ολόκληρη εβδομάδα. Σε έπιασε πανικός; Χαλάρωσε. Αυτό θα σου επιτρέψει να δεις με άλλο μάτι τα ρούχα που έμειναν στην ντουλάπα καθώς δεν θα έχεις το safe choice του μαύρου. Πειραματίσου με ό,τι έμεινε, βγάλε φωτογραφίες τους συνδυασμούς που σου αρέσουν και σημειώσε τι πιστεύεις ότι λείπει *πραγματικά* από το σύνολο.

2. Κάνε τυχαίους συνδυασμούς. Χώρισε τα ρούχα ανά είδος (μπλούζες- παντελόνια- φούστες κλπ) και διάλεξε τυχαία τι θα φορέσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να τολμήσεις συνδυασμούς που δεν θα σκεφτόσουν με τίποτα. Οπότε go for it, ακόμα και να μην φορέσεις αυτό που διάλεξες τουλάχιστον θα έχεις περάσει καλά.

3.  Φόρεσε το ίδιο ρούχο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Διάλεξε ένα άνετο και απλό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις όλη μέρα. Βγάλε στην άκρη κάποια αξεσουάρ και όσα άλλα βοηθητικά ρούχα πιστεύεις ότι του ταιριάζουν (σακάκι, φουλάρι, ζώνη, παπούτσια). Πριν αρνηθείς αυτή την πρόκληση σκέψου ότι στο τέλος της εβδομάδας θα δεις με διαφορετική ματιά τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα.


4. Ζήτα από μία φίλη σου να σε ντύσει για μία εβδομάδα.
Ιδανικά θα θέλαμε να μας ντύνει η Νεφέλη του ushouldbuythis.blogspot.gr. Επειδή όμως δεν γίνεται να διασπαστεί σε μυριάδες κομμάτια για να μας βοηθήσει όλες, εμπιστεύσου την φίλη που θαυμάζεις περισσότερο για το στυλ της. Άφησέ την τελείως ελεύθερη και δοκίμασε ό,τι συνδυασμούς θα σου προτείνει. Αυτό το tip θα σε βγάλει τελείως εκτός comfort zone και θα ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα ρούχα που έχεις.

5. Αντάλλαξε ρούχα με μια φίλη σου. Old time classic tip. Έτσι και θα ανανεώσεις ανέξοδα την γκαρνταρόμπα σου και θα το διασκεδάσετε φοβερά. Μπορείτε στο μεταξύ να σημειώνετε τι σας αρέσει και τι θα θέλατε να αποκτήσετε και εσείς. Επίσης μπορείτε να χαρίσετε η μία στην άλλη όσα ρούχα δεν φοράτε πια. Σατανικό;

 

cosmopolitan.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *