Νικήστε τις ρυτίδες με αντιοξειδωτικά νέας γενιάς

Για να διατηρήσετε φρέσκια τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας αυτά είναι τα αντιοξειδωτικά που πρέπει να αναζητήσετε στις κρέμες καθημερινής περιποίησης.

Πολυφαινόλες: Φυτικές χημικές ουσίες που βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα στο τσάι, τα κόκκινα σταφύλια και το κόκκινο κρασί, αλλά και στο εκχύλισμα από ελαιόλαδο. Ισχυρότερη πολυφαινόλη θεωρείται το ελαγικό οξύ με παρουσία υψηλότερων επιπέδων στα βατόμουρα, τις φράουλες και τα ρόδια.

Συνένζυμο Q10: Ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, που αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση των βιταμινών C και Ε. Κύρια λειτουργία του είναι να δημιουργεί μια ουσία γνωστή ως ATP στα κύτταρα του σώματος, η οποία χαρίζει ενέργεια.

Centella Aciatica: Ένας εξαιρετικά δραστικός παράγοντας που διαστέλλει και ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, προάγοντας έτσι τη μεγαλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Επίσης χρησιμοποιείται συχνά και ως αντιοξειδωτικός παράγοντας, αφού έχει την ιδιότητα να διευκολύνει τη δράση των βιταμινών C και Ε σε περιοχές όπου υπάρχει φθορά και να ανασυνθέτει το κολαγόνο.

Eukarion-134 (Ethylbisminomethylguaiacol Manganese Chloride):«Καταλυτικό» αντιοξειδωτικό νέας γενιάς που αντιμετωπίζει τόσο το άμεσο οξειδωτικό στρες όσο και αυτό που ακολουθεί αρκετές ώρες μετά.

Λυκοπένη: Μια αντιοξειδωτική ουσία που περιέχεται στις ντομάτες. Προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες και τη ρύπανση, ενώ διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των πλακωδών κυττάρων τα οποία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της πυκνότητας της επιδερμίδας.

Μούρα Goji: Καλλιεργούνται στα Ιμαλάϊα, όπου και καταναλώνονται από τους ιθαγενείς του Θιβέτ εδώ και 2.000 χρόνια. Φημίζονται για την πολύ υψηλή περιεκτικότητά τους σε β-καροτίνη και βιταμίνες C και Ε (30 γραμμάρια έχουν σχεδόν 500(!) φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια).

Καλέντουλα: Το εκχύλισμα του γνωστού φυτού παρουσιάζει εκπληκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς παράγοντες γήρανσης

Guava: Είναι θάμνος που καλλιεργείται σε πολλές τροπικές χώρες σε όλο τον κόσμο.Τ ο εκχύλισμα που προέρχεται από τον καρπό του είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία καθώς περιέχει εξαιρετικές αναπλαστικές ιδιότητες και ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου

Άγριο τριαντάφυλλο: Ο καρπός της αγριοντραινταφυλλιάς είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C εμφανίζοντας έτσι σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας, ενώ συγχρόνως βοηθάει στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα

Βιταμίνη C: Ένα πλήρες αντιοξειδωτικό οπλοστάσιο που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών στο δέρμα, παρέχοντας πολλαπλή προστασία κατά της φθοράς του δέρματος. Αρχικά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου το οποίο έχει συσφικτική δράση στο δέρμα, καταστρέφοντας ουσιαστικά την κολαγγενάση και την ελαστινάση, δύο ουσίες του σώματος που επιτίθενται στο κολλαγόνο και την ελαστίνη. Επίσης η βιταμίνη C είναι ένας φυσικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας που συμβάλλει στην αναστροφή πολλών συνεπειών από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Bιταμίνη Α: Το στοιχείο-κλειδί για τη δομή του δέρματος. Συμμετέχει στην οργάνωση των κυττάρων καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους ενισχύοντας την ενυδάτωση του δέρματος και εξασφαλίζοντας τη νεανικότητα την ελαστικότητα και την απαλότητα της επιδερμίδας

Βιταμίνη Ε: Αντιστέκεται στο σχηματισμό ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται από τις ακτίνες UV και εξασφαλίζει τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

 

 Το μυστικό

Αν ψάχνετε για αντιρυτιδική κρέμα δείτε στη συσκευασία αν περιέχει κάποια από αυτά τα συστατικά για είστε σίγουροι ότι πήρατε το προϊόν που θα κάνει δουλειά!

omorfamystika.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα
έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *