Ν.Χαρδαλιας:Αυτά είναι νέα μέτρα για την Αττική – Σε ποιες περιοχές ισχύει η παράταση των μέτρων .

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να ανασχέσει το κύμα διασποράς κορονοϊού που πλήττει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική.

Η ενημέρωσηπραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική εντοπίζεται κυρίως σε τρεις δήμους. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς. Αυτός είναι και ο λόγος που ύστερα από σειρά εισηγήσεων των επιστημόνων θα ληφθούν αυστηρά, οριζόντια μέτρα, που θα έχουν ισχύ τουλάχιστον δύο εβδομάδων.


ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


Οι ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως αν δεν τηρηθούν πιστά τα νέα μέτρα στην Αττική, υπάρχει κίνδυνος έξαρσης του ιού στην πρωτεύουσα λόγω του μεγάλου αριθμού των κατοίκων. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να οδηγήσει σε εφιαλτικά σενάρια με τρομερή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με βάση τα νέα δεδομένα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς αυξημένης προστασίας από το πρωί της Τετάρτης (16/09/2020) και για 14 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών και σημαντική επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ.

Με βάση αυτά (16/0:

  • Σε όλες τις συναυλίες σε ανοικτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας κατά 50%
  • Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών αναστέλλεται η λειτουργία τους
  • Σε θέατρα και κινηματογράφους τίθεται όριο πληρότητας 60% με χρήση μάσκας
  • Καθίσταται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας και στις στάσεις των λεωφορείων
  • Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε λαϊκές αγορές για παραγωγούς και καταναλωτές
  • Υποχρεωτικό πλαφόν έξι ατόμων (καθήμενοι) σε καταστήματα εστίασης
  • Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 56418/14.9.2020 «Επιβολή των μέτρων της προσωρινής αναστολής λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς και ειδικότερων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας από 15.9.2020 έως και 30.9.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»Πεδίο εφαρμογής (άρθρο 1)Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς και β) του Δήμου Μυκόνου.
  • Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2020 . Καθημερινή τσάντα Anekke AN30714-10 χαρτοφύλακας,θήκη laptop 17″. Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *