Ξεκίνησε η κατασκευή του ψηλότερου αγάλματος!

Ξεκίνησε, την Πέμπτη ,στην Ινδία η κατασκευή του υψηλότερου αγάλματος στον κόσμο που προβλέπεται να έχει διπλάσιο ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τετραπλάσιο από το Άγαλμα του Χριστού του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το άγαλμα που θα αναπαριστά τον Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας, τον «άνθρωπο από σίδερο», θα κατασκευασθεί σε μικρό νησί σε ποταμό του κρατιδίου Γουτζαράτ και θα έχει ύψος 182 μέτρων. Ο θεμέλιος λίθος θα τεθεί από τον Ναρέντρα Μόντι, τον υποψήφιο για την πρωθυπουργία του εθνικιστικού ινδουιστικού Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2014. Το «Άγαλμα της Ενότητας» θα κατασκευασθεί από κράμα μετάλλων που θα προέλθουν από εξαρτήματα γεωργικών εργαλείων που θα δωρίσουν οι αγρότες από ολόκληρη την Ινδία.

perierga.gr - Ξεκίνησε η κατασκευή του υψηλότερου αγάλματος στον κόσμο!

Όταν ανακοίνωσε το σχέδιό του τον Ιούνιο, ο Ναρέντρα Μόντι ζήτησε από τους αγρότες να προσφέρουν από ένα μεταλλικό κομμάτι για την κατασκευή του. «Δεν θέλουμε οποιοδήποτε μεταλλικό κομμάτι, θέλουμε τμήματα που θα προέρχονται από εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες στην εργασία τους», είπε. Υπάλληλοι του κρατιδίου Γκουτζαράτ θα περιοδεύσουν στα 700.000 χωριά της Ινδίας για να περισυλλέξουν το υλικό για την κατασκευή του έργου. Το κόστος του θα ανέλθει σε 25 δισεκατομμύρια ρουπίες (300 εκατομμύρια δολάρια) που θα προέλθουν από δημόσιους πόρους και χορηγίες. Το έργο τιμά έναν ήρωα της ανεξαρτησίας που υπήρξε μέλος του κυβερνώντος Κόμματος του Κονγκρέσου, κύριου πολιτικού αντιπάλου του Μόντι. Ο Ναρέντρα Μόντι δήλωσε πρόσφατα ότι ο Σαρντάρ Πατέλ, που καταγόταν από το Γκουτζαράτ, θα ήταν καλύτερος ηγέτης από τον πρώτο πρωθυπουργό της Ινδίας Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, σε μία ευθεία πρόκληση προς την δυναστεία Νεχρού-Γκάντι που συνεχίζει να ηγείται του Κόμματος του Κονγκρέσου.

 

tanea.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *