Οδηγός αγοράς:Ανοιξιάτικα μπουφάν για να μη μείνεις ακάλυπτος

Η Άνοιξη μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ να την προϋπαντήσουμε, παιδιά, στην εξοχή” ήταν το τραγουδάκι που λέγαμε στο σχολείο, αλλά οι στίχοι δεν διευκρίνιζαν τι πρέπει να φοράμε. Και ενώ η φαντασίωση σε θέλει να κυλιέσαι στους ηλιόλουστους αγρούς με βερμούδα και t-shirt, η παγερή πραγματικότητα λέει πως αυτός ο ήλιος που έχει ξεπροβάλλει τις τελευταίες μέρες πρόκειται να σε δαγκώσει άγρια αν δεν φυλαχτείς. Ποια πανωφόρια, όμως, είναι κατάλληλα για αυτές τις εκνευριστικές ντεμί-σεζόν μέρες που δεν κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη; Εμείς σου δείχνουμε 15 και εσύ διαλέγεις ανάλογα με το γούστο και τον θερμοστάτη σου.

 

Το safari jacket

Το λες safari, το λες και Ιντιάνα Τζόουνς, το λες και μπουφάν του φωτογράφου. Σε κλασικές ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις που ταιριάζουν με όλα και γεμάτο πρακτικές τσέπες είναι ένα ρούχο που άπαξ και το αποκτήσεις θα το ερωτευτείς, θα τα φτιάξετε, θα περάσετε μαζί το Πάσχα, θα φύγετε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και θα το πάρεις μαζί σου και το καλοκαίρι στα νησιά για να ζήσετε ένα θυελλώδη έρωτα μέσα στα μποφόρ των Κυκλάδων.

 

Safari jacket με τσέπες, €49,99

 

 

Χακί μπουφάν με εξωτερικές τσέπες, €59,95

 

 

Καφέ safari jacket, €44,99

 

 

Το κολεγιακό μπουφάν

Δεν το λες αμιγώς ανοιξιάτικο, καθώς ο συνδυασμός των υλικών του είναι εκείνος που καθορίζει το πόση προστασία από το κρύο σου παρέχει. Αν πάντως το προορίζεις για χρήση μέσα στους επόμενους μήνες καλύτερα να προτιμήσεις ένα με βαμβακερή σύνθεση αντί π.χ. για ένα από τσόχα με χοντρή φόδρα. Το λεγόμενο varsity jacket χαρίζει αυτομάτως preppy στιλ αλλά και σπορτίφ τόνο στα σύνολά σου. Και όπως λέγαμε και τις προάλλες είναι μια από τις σημαντικότερες τάσεις της φετινής άνοιξης.

 

Μαύρο varsity μπουφάν, €158

 

 

Βαμβακερό varsity μπουφάν, €35,99

 

 

Varsity μπουφάν, €50

 

 

Το leather jacket

Προφανώς δεν θα επιλέξεις να το φορέσεις τις ανοιξιάτικες μέρες που μοιάζουν με κατακαλόκαιρο, αλλά τις άλλες, τις πιο μουντές και σίγουρα πιο ψυχρές που “σηκώνουν” το πιο βαρύ (στην πλάτη και στο μάτι) δέρμα. Εννοείται πως η ανοιξιάτικη version του δερμάτινου μπουφάν δεν έχει γούνα σε κανένα σημείο, δεν έχει ζεστή εσωτερική επένδυση και φοριέται με όσο το δυνατόν πιο ελαφριά ρούχα από μέσα, όπως π.χ. ένα σκέτο t-shirt ή ένα βαμβακερό καρό πουκάμισο. Για όλα τα υπόλοιπα, γραμμή, υλικά και λεπτομέρειες, έχουμε ήδη φτιάξει τον κατάλληλο οδηγό.

 

Δερμάτινο μπουφάν, €189,99

 

 

Δερμάτινο bomber jacket, €70

 

 

Δερμάτινο τζάκετ, €215

 

 

Η καμπαρντίνα

Έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για τη διαχρονική γοητεία της και για το πόσο επίκαιρη είναι πάντα όταν ο καιρός είναι αναποφάσιστος. Αδιάβροχη ώστε να σε προστατεύει ακόμη και από ξαφνικές βροχές και δημοφιλής σε ανάλαφρες αποχρώσεις, που ταιριάζουν περίφημα με τα ανοιξιάτικα ρούχα σου, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βρει μια μόνιμη θέση αυτή την περίοδο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σου.

 

Καμπαρντίνα με όρθιο γιακά, €100

 

 

Μπλε καμπαρντίνα, €44,99

 

 

Ίσια καμπαρντίνα με μονή σειρά κουμπιών, €187

 

 

 

Το sports jacket

Τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε κύρος, στιλ και πολυμορφικότητα ένα κομψό sports jacket, το άνετο βαμβακερό ή λινό σακάκι που δεν αποτελεί μέρος ενός κοστουμιού αλλά είναι ένα αυτόνομο κομμάτι που συνδυάζεται με εντελώς διαφορετικό παντελόνι, ακόμη και με τζιν (βασικά δείχνει απίστευτα cool με τζιν). Είτε είσαι κλασικός τύπος και θέλεις να επενδύσεις στο κλασικό navy blazer με τα μεταλλικά κουμπιά, είτε είσαι πιο περιπετειώδης και ζαχαρώνεις μια από τις ριγέ, καρό ή σε έντονες αποχρώσεις παραλλαγές του, αυτό το σακάκι, που συνδυάζεται πανεύκολα με t-shirts, polo shirts και πουκάμισα, δεν μπορεί να λείπει από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

 

Καρό sports jacket, €79,99

 

 

Sports jacket από οργανικό βαμβάκι, €59,95

 

 

Λινό – βαμβακερό sports jacket, €214

oneman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *