Οδηγός Κραγιόν: Ποια απόχρωση σου πάει τέλεια;

To lipstick επιστρέφει – και είναι πιο δημοφιλές από ποτέ! Ρωτήσαμε τον make up artist Γιάννη Σίσκο να σου υποδείξει με τις συμβουλές του ποια απόχρωση θα σε κολακέψει καλύτερα.

xeili-roz-kragion-759-gallarge

Ροζέ και Βατόμουρο

Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξεις το σωστό χρώμα κραγιόν, σιγουρεύσου πρώτα για το φυσικό τόνο του δέρματος του προσώπου αλλά και των χειλιών σου – και την κάλυψη που θα σου παρέχει το χρώμα του κραγιόν.
Είναι τα χείλη σου ανοιχτά προς το ροζ; Ο Γιάννης Σίσκος συστήνει glossy αποχρώσεις σαν τσιχλόφουσκα για γυναίκες με ανοιχτή, καθαρή επιδερμίδα, ροδί για γυναίκες με μεσαίους τόνους και βαρύ φούξια για λιπαρές και λίγο σκουρότερες αποχρώσεις επιδερμίδας.
Εάν βρίσκεις τις πλούσιες αποχρώσεις του βατόμουρου πιο κοντά στις προτιμήσεις σου και το δέρμα σου είναι ανοιχτό, προτίμησε το χρώμα του κόκκινου μούρου και όχι του μαύρου.
Όσες γυναίκες έχουν κανονικό, μεσαίο δέρμα μπορούν να παραδοθούν στους αμιγείς τόνους του άγουρου βατόμουρου, ενώ το δαμασκηνί θεωρείται κορυφαία επιλογή για τις μελαχρινές, αυθεντικά μεσογειακές επιδερμίδες.

xeili-kokkino-kragion-759-gallarge

Κόκκινα

«Με μια τέτοια επιλογή πρέπει να έχεις σίγουρο ότι ποτέ δε θα δείχνει φυσικό το χρώμα των χειλιών σου. Τα κόκκινα κραγιόν πάντα βγαίνουν μπροστά, κυριαρχώντας στην εικόνα σου», » λέει ο Γιάννης Σίσκος.

Για να φορέσεις ένα κόκκινο, φλογερό κραγιόν με απόλυτη αυτοπεποίθηση βρες την απόχρωση που συμπληρώνει και προσδιορίζει σωστά το φυσικό σου χρώμα και άπλωσε το lipstick με μεγάλη ακρίβεια (η χρήση μικρής βούρτσας για τα χείλη θα σε βοηθήσει να το κάνεις ευκολότερα).

Αν είσαι ανοιχτόχρωμη, μπορείς να επιλέγεις άνετα οποιαδήποτε απόχρωση του κόκκινου. Σου ταιριάζουν τα πορτοκαλο-κόκκινα αν είσαι ξανθή με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και τα κοκκινα που πάνε προς το φούξια αν είσαι μελαχρινή.

Στις καστανές ταιριάζουν τα καθαρά κόκκινα κραγιόν και αυτά προς το κοραλλί, αν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα. Αν είσαι σταρένια, προς το φούξια.

xeili-mpez-kragion-759-gallarge

Ουδέτερα

Οι πολύ διαφανείς ή απαλές αποχρώσεις τους μπορεί να κάνουν τα χείλη σου να… εξαφανιστούν από το πρόσωπό σου, ένα look που οι ειδικοί ονομάζουν «στόμα κούκλας».

«Για ένα φυσικό, σχεδόν αδιόρατο μακιγιάζ χειλιών, οι γυναίκες με πολύ ανοιχτό δέρμα προτιμώ να φορούν κραγιόν στην απόχρωση του απαλού αλλά εύκολα διακριτού ροζ.

Όσες είναι με μεσαία απόχρωση επιδερμίδας θα τις κολακέψει ιδιαίτερα ένας τόνος κοντά στο ζεστό ροδακινί, ενώ οι γυναίκες με σκούρα επιδερμίδα θα δείχνουν ακαταμάχητες με αποχρώσεις κραγιόν μεταξύ του μελί και της καμένης καραμέλας» επισημαίνει ο Γιάννης Σίσκος.

Υιοθετώντας αυτές τις αποχρώσεις στα χείλη, για να μην εξαφανιστεί η ζωντάνια από το πρόσωπό σου επιλεξε για τα μάγουλα ροζ σε μπρονζέ ή ροδακινί αποχρώσεις.

shape.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα
έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *