Οι πιο ζεστοί ξενώνες και τα καλύτερα χειμερινά ξενοδοχεία, στα πόδια σου.

Θα σου πούμε ένα μυστικό: Δε χρειάζεται να μεταναστεύσεις σε άλλη χώρα για τα βρεις μερικά από τα πιο ζεστά και ιδιαίτερα ξενοδοχεία. Η Ελλάδα έχει φροντίσει γι’αυτό.

Ας παραδεχτούμε ότι η χώρα μας διαθέτει τον καλύτερο σύμμαχο ώστε να πάρει τον τίτλο του “ιδανικού προορισμού” διακοπών, που στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, στάθηκε απλόχερος. Το φυσικό περιβάλλον της.

Αντί λοιπόν να ξοδεύουμε μια περιουσία στα αεροπορικά, ας μείνουμε στα πάτρια εδάφη αυτόν τον χειμώνα. Βρήκαμε μερικά από τα ωραιότερα χειμερινά ξενοδοχεία και ξενώνες για όλα τα budgets, αλλά και το γιατί να τα προτιμήσεις.

– Ξενοδοχείο “Κυρίμαι”

 

 

Πού βρίσκεται: Σε μια από τις πιο γραφικές παραθαλάσσιες γωνιές της Μάνης, λίγα χιλιόμετρα από το νοτιότερο άκρο της χερσονησίδας του Ταινάρου

Λίγα λόγια: Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει το ξενοδοχείο που αναστηλώθηκε από την οικογένειας Κυρίμη τόσο μοναδικό. Η άγρια ομορφιά του τοπίου; Το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο επιβλητικός βράχος του Κάβο Γκρόσο; Η αποκάλυπτα εντυπωσιακή θέα του γαλάζιου; Η τελικά το ίδιο το ξενοδοχείο; Το αναπαλαιωμένο κτίριο από ξύλο και πέτρα στην άκρη του Γερολιμένα με τα σκαλοπάτια, και τις εσωτερικές αυλές δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είτε προτιμήσεις κάποια από τις ρομαντικές σουίτες, είτε μείνεις τελικά σε κάποιο μικρότερο δωμάτιο, ο χώρος θα είναι εξίσου ατμοσφαιρικός.. Το ξενοδοχείο διαθέτει και εστιατόριο με τα πιο γευστικά παραδοσιακά φαγητά της Μάνης, αλλά και ευρωπαϊκή κουζίνα. Όλα φτιαγμένα από τα χεράκια του πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

 

Τιμές, κρατήσεις: Επισκέψου το επίσημο site

– Μικρό Παπίγκο…1700

Πού βρίσκεται: στο Ζαγόρι της Ηπείρου

Λίγα λόγια: Αρχικά σε έχει κερδίσει από το όνομα (με εμένα τουλάχιστον τα κατάφερε). Μετά είναι και η αρχιτεκτονική του. Οι χώροι υπακούουν στους νόμους της υψηλής αισθητικής, με την μαύρη πέτρα να κυριαρχεί όπου κοιτάει το μάτι σου. Εξάλλου βρίσκεσαι στο πιο παλιό οίκημα της περιοχής αλλά και στο πρώτο “πράσινο” ξενοδοχείο σε όλη την Ήπειρο, διακεκριμένο για την οικολογική του συνείδηση με διεθνείς καταξιώσεις. Εύγε Μικρό Παπίγκο!

 

Τα δωμάτια πού τα πας; Τα υπέρδιπλα κρεβάτια του, το μοντέρνο design του, που σου βγάζει κάτι το ζεστό παράλληλα, αλλά και τα οργανικά καλλυντικά που θα βρεις στο δωμάτιό σου.

Δε θα κάνεις και μια βόλτα; Πέρνα (και πιες λίγο) από τα γάργαρα νερά του Βοϊδομάτη, περπάτησε έχοντας θέα τη χαράδρα του Βίκου αλλά και την αλπική λίμνη Δρακόλιμνη  και  πήγαινε μια βόλτα στα γύρω γύρω Ζαγοροχώρια. Τι άλλο να θελήσεις από αυτή τη ζωή. Α, ναι, υπάρχει και το Spa.

Τιμές, κρατήσεις: Mάθε περισσότερα στο mikropapigo.gr

– Aρχοντικό Πρεδάρη

Πού βρίσκεται: Στο χωριό Γκούρα, στην περιοχή του οροπέδιου του Φενεού της Ορεινής Κορινθίας

Λίγα λόγια: Κρυμμένο στα σοκάκια της ορεινής Κορινθίας, ένα αρχοντικό του 1870 δανείζει λίγη από την αίγλη του στο χωριό. Ο κουκλίστικος ξενώνας είναι αυτό που θέλει κανείς για να περάσει ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο (αν είσαι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας, σε ένα 2ωρο max είσαι εκεί). Θα χαρείς χιόνι, σπάνια ησυχία αλλά και ένα τοπίο που δε χρειάζεται φαντασία για να σου θυμίζει πίνακα ζωγραφικής: σ’αυτό βάζει το χεράκι της η λίμνη Δόξα, αλλά και τα  βαθυπράσινα δάση που βρίσκονται στην περιοχή.  Το -χτισμένο εξ’ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο- κτίριο δε θα μπορούσε να μην ταιριάζει γάντι με το παραδοσιακά χειμερινό τοπίο. Οκτώ δωμάτια με ξύλινα ταβάνια, πέτρινους τοίχους, χαγιάτια και κεραμοσκεπές πάνω στην πλατεία της Γκούρας, με φόντο πλατάνια, έλατα και καστανιές για να διαλέξεις. Πιες τη ζεστή σοκολάτα σου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (από ξύλο και πέτρα κι αυτό) στη ζεστή καφετέρια του Αρχοντικού, η οποία λειτουργεί και ως χώρος υποδοχής. Αν αγαπάς την πεζοπορία, οφείλεις να πας μια βόλτα στο δάσος ή στα γύρω χωριά.

 

Τιμές, κρατήσεις: Δες περισσότερες πληροφορίες στο arhontiko-predari.gr

– Kinsterna Hotel & Spa

Πού βρίσκεται: Το κτήμα βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου (Χατζάλαγας) του Δήμου Μονεμβάσιας (στη Λακωνία), 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κάστρου.

Λίγα λόγια:  Η ιστορία της αναπαλαιωμένης έπαυλης του 13ου αιώνα περνά από τη Βυζαντινή εποχή και την Ενετοκρατία, μέχρι την Οθωμανική περίοδο και τη νεότερη Ελληνική Ιστορία. Το μάτι σου χάνεται στους υπεραιωνόβιους ελαιώνες και στα αμπέλια που το περιβάλλουν μέσα σε μια έκταση 60 στρεμμάτων.  Σουίτες αλλά και δωμάτια (27 στο σύνολο), όλα διαμορφωμένα για να περάσεις μερικές από τις πιο ήσυχες διακοπές της ζωής σου. Ναι, το τοπίο βοηθάει σ’αυτό, αν σκεφτείς ότι έχεις θέα το γαλάζιο του Αιγαίου αλλά και το κάστρο της Μονεμβασιάς. Στο ξενοδοχείο θα βρεις από παραδοσιακό τούρκικο χαμάμ (ό, τι πρέπει για τον χειμώνα) μέχρι ρυάκια που διασχίζουν το αρχοντικό και τελικά καταλήγουν στην ασύμμετρη πισίνα με τις καταπράσινες πορτοκαλιές να την περιτριγυρίζουν. Είσαι ή δεν είσαι μέσα στη φύση;

 

Τιμές, κρατήσεις: Δες τις τιμές και τις ειδικές προσφορές στο kinsternahotel.gr

Imaret

Πού βρίσκεται: στην πόλη της Καβάλας

Εxtra Info: Αν αποφασίσεις να πας κάποια στιγμή στη ζωή σου, το Ιmaret θα σε αφήσει απλά γοητευμένο. Το άψογα αναπαλαιωμένο και διατηρημένο οίκημα, είναι ταυτόχρονα ένα ιστορικό μνημείο που απλά σε υποδέχεται σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Καβάλας, στο Λόφο της Παναγίας κάτω από το Κάστρο της πόλης. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1817 και ήταν το δώρο του Μωχάμετ Αλή Πασά, ιδρυτή της αιγυπτιακής δυναστείας, στην πόλη που γεννήθηκε.Το Ιμαρέτ υπήρξε θρησκευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας που λειτούργησε όλο το 19ο αιώνα, μέχρι τις αρχές του 20ου (εκεί στεγάζονταν δύο ιερεδοδιδασκαλία και ένα πρωτοβάθμιο ξενοδοχείο). Μετά την Μικρασιατική καταστροφή λειτούργησε και ως καταφύγιο προσφύγων, ενώ αργότερα έγινε μπαρ, ντίσκο, ταβέρνα και καφενείο. Τώρα, έχει πλέον παραχωρηθεί από το Αιγυπτιακό δημόσιο και αποτελεί το ιστορικότερο ξενοδοχείο της Ελλάδας.

 

Λίγα λόγια: Τα 27 του δωμάτια έχουν κάτι κοινό, αλλά παράλληλα διαφέρουν. Όλα διαθέτουν θολωτά ταβάνια, αλλά το κάθε δωμάτιο δε μοιάζει με το άλλο ως προς το μέγεθος και τη διακόσμησή του. Ξύλινα πατώματα, μπάνια με μπακιρένιους ή μαρμάρινους νιπτήρες: όλα εκεί θυμίζουν στον επισκέπτη ότι δεν βρίσκεται σε κάποιο κλασικό ξενοδοχείο. Από τα παράθυρα -και τα ελάχιστα μπαλκόνια που υπάρχουν- τα δωμάτια βλέπουν τους τρούλους, τη θάλασσα και την πόλη της Καβάλας. Το Ιμαρέτ διαθέτει επίσης μια εξωτερική πισίνα με ψηφιδωτά από όπου βλέπεις μόνο το γαλάζιο του ουρανού ενώ στο αυθεντικό χαμάμ του προσφέρονται το concept της παραδοσιακής ανατολίτικης χαλάρωσης απογειώνεται. Οι μυρωδιές στους κήπους και τις στοές του, χαρακτηριστικές: γαρδένια, λεβάντα, μήλο και κανέλα.

 

Τιμές, κρατήσεις: Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο (μάλλον) δεν είναι για την τσέπη μας. Ενδεικτικά όμως μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο επίσημο site

Παληό Ελαιοτριβείο

Πού βρίσκεται: Στον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο (21 χλμ από τον Βόλο)

Λίγα λόγια: Όταν ένα ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε έναν πολυτελή ξενώνα, δε θέλουμε και πολλά παραπάνω στοιχεία για να καταλάβουμε ότι υπάρχει πολύ μεράκι πίσω από την υπόθεση. Τα δωμάτια, χορταστικά. Μεγάλα, από πέτρα και ξύλο, αλλά και τζάκι που ίσως σε κερδίσει και κάτσεις όλο το βράδυ στο δωμάτιο. Αν βέβαια αποφασίσεις να βγεις μια βόλτα,  (καλύτερα πρωινή, για να την χαρείς) αξίζει ο περίπατος στα καλντερίμια του χωριού , τα μικρά γεφύρια και τις ρεματιές του, αλλά και φυσικά, ένα καλό, γνήσιο μεσημεριανό κάπου στο Πήλιο. Αν πάλι δεν ήρθες για χαλάρωση, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να επιλέξεις (από mountain bike μέχρι safari και καταδύσεις). Όρεξη να΄χεις.

 

Τιμές, κρατήσεις: Δες τις προσφορές και μάθε περισσότερα στο palioeleotrivio.gr

Chalet Sapin

Πού βρίσκεται: Στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού του Παλαιού Αγ. Αθανασίου, στην Πέλλα, απέχει 18 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν

Λίγα λόγια: Κάνε εικόνα: Ένα chalet από πέτρα, τούβλο και ξύλο, σκαρφαλωμένο στα 1.200 μέτρα, σε μια περιοχή όπου ο χειμώνας και το χιόνι δεν έχουν τσακωθεί ποτέ. Κι άσε τους άλλους να τρέχουν μέχρι την Ελβετία…

 

Θες το δωμάτιό σου να ζεσταίνεται από ένα πέτρινο τζάκι; Ή να βλέπει θέα στο παραδοσιακό χωριό του Αγίου Αθανασίου; Διαλέγεις και παίρνεις. Φυσικά θα κάνεις και τις βόλτες σου  σε  μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας: στα λουτρά Πόζαρ, στη μαγευτική λίμνη Βεγορίτιδα και στο πάρκο Αρκτούρου στο γραφικό Νυμφαίο.

Τιμές, κρατήσεις: Στο sapin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *