Οι πιο ρομαντικές αποδράσεις στην Ευρώπη για τους ερωτευμένους

Η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα που μας δίνουν ζωή και αισιοδοξία. Και μάλιστα, μια απόδραση σε ένα μέρος που προσφέρεται για ένα ρομαντικό διάλειμμα με το άλλο μας μισό, είναι ό,τι καλύτερο για να ξεφύγουμε από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανανεωθούμε.
Κι αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν για τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχετε τουλάχιστον υπόψη σας τα παρακάτω μέρη, για ένα ταξίδι με τον καλό/καλή σας, όταν θα… σπάσετε τον κουμπαρά σας ή κερδίσετε το λαχείο!

Παρίσι

Ο «τοίχος της αγάπης» στην πλατεία Abbesses της Μονμάρτρης

Το Παρίσι, είχε πει η διαχρονικά όμορφη Audrey Hepburn, «είναι πάντα μια καλή ιδέα». Και σίγουρα, η πόλη του φωτός και του έρωτα, θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα σας έρθει στο μυαλό για ένα ταξίδι την ημέρα των ερωτευμένων. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η γαλλική πρωτεύουσα δεν έχει αποκτήσει άδικα αυτή τη φήμη.

Πιείτε το κρασί σας σε ένα από τα μπαρ στις όχθες του Σηκουάνα, βγάλτε φωτογραφίες μπροστά από τον πύργο του Άιφελ, αλλά εάν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε τον αγαπημένο/αγαπημένη σας, πηγαίνετέ τον/την στη γραφική Μονμάρτρη.
Θυμάστε την Αμελί; Ε, κάπως έτσι! Στο λεγόμενο «τοίχο της αγάπης», στην πλατεία Abbesses, θα δείτε γραμμένη τη φράση «Σ’ αγαπώ», πάνω από χίλιες φορές και σε περισσότερες από 300 διαφορετικές γλώσσες. Ο τοίχος δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες Frederic Baron και Claire Kito ως ένα σημείο συνάντησης για τους εραστές αλλά και σαν ένα διαρκές μνημείο αφιερωμένο στον αιώνιο έρωτα.

Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη είναι η πιο… ευτυχισμένη πόλη στον κόσμο, τουλάχιστον σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας τον Οκτώβριο του 2013. Έχετε λοιπόν ακόμη μία τέλεια επιλογή για να ταξιδέψετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Και μην παραπονεθείτε για την τιμή της μπύρας και του ποτού στα κομψά μπαρ της πόλης, γιατί αυτό δεν πρόκειται να εντυπωσιάσει το έτερόν σας ήμισυ. Κάντε μια βόλτα με βάρκα στα κανάλια της γραφικής περιοχής Christianshavn και περπατήστε στην αποκαλούμενη «ελεύθερη πολιτεία» Christiania, που αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του φιλελεύθερου και προοδευτικού τρόπου οργάνωσης της δανέζικης κοινωνίας, ακόμη και στο θέμα του έρωτα.

Κι αν ο σύντροφός σας γκρινιάζει για την τιμή της μπύρας ή τα πονεμένα από το περπάτημα πόδια του, αφήστε τον άφωνο ανακοινώνοντάς του ότι έχετε κρατήσει ένα τραπέζι στο Noma, το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου!

Ρώμη

Ο αιώνιος έρωτας, μπορεί να «ανθίσει» στην Αιώνια Πόλη, με τα εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία και τις ανεξάντλητες ομορφιές. Περπατήστε μαζί με το ταίρι σας στην διάσημη πλατεία Piazza di Spagna και καθίστε για λίγο στα σκαλοπάτια της ισπανικής σκάλας, για να νιώσετε το ρομαντισμό που αποπνέει αυτή η πόλη. Και φυσικά μην παραλείψετε να κάνετε την ευχή σας στο σιντριβάνι Fontana di Trevi ή αν θέλετε κάτι λιγότερο τουριστικό, αλλά εξίσου όμορφο, κάντε μια βόλτα χέρι-χέρι στο πάρκο της Villa Pamphili και θαυμάστε την εκπληκτική θέα της πόλης.

Όποιος και αν είναι ο προϋπολογισμός σας, μια απόδραση στη Ρώμη, αποτελεί ένα ιδανικό διάλειμμα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να «σφραγίσετε» την αγάπη σας στο πιο τέλειο σκηνικό.

 

clickatlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *