Οι πιο… OMG θεραπείες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!

Όταν κάθεσαι κάτω από ένα δέντρο γεμάτο περιστέρια είναι λίγο σαν να προκαλείς την τύχη σου. Κι εντάξει, κάπως σαν να την προκάλεσα πριν λίγες μέρες, αλλά μήπως θυμάσαι καθόλου εκείνη τη μάσκα που κάνει ο Tom Cruise με τα… περιττώματα περιστεριών στο πρόσωπο που δίνει τάχα μου λάμψη και σύσφιξη; Μπλιαχ!

Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε αυτό το άρθρο: από μια κακή στιγμή (που κατά τα άλλα φέρνει τύχη, έτσι για την παρηγοριά), κάτω από ένα δέντρο που δημιούργησε εκείνο τον συνειρμό με τον Tom Cruise. Και αλήθεια, πόσα περίεργα, σιχαμερά και κάποιες φορές επικύνδινα πράγματα έχουε δοκιμάσει κατά καιρούς για να γίνουμε πιο όμορφοι- ες; Το επόμενο step ήταν ένα search στο internet με τις πιο… OMG θεραπείες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Σε προειδοποιώ: αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσεις νηστική! Και σίγουρα, όχι λίγο πριν το φαγητό!

Το κραγιόν της Κλεοπάτρας από… λιωμένα σκαθάρια!
Οι πρώτες αναφορές στο κόκκινο κραγιόν έρχονται από τις γυναίκες της Μεσοποταμίας (συχνά το έκαναν και οι άντρες) οι οποίες λέγεται ότι κολούσαν πάνω στα χείλη τους ημι-πολύτιμους λίθους που είχαν προηγουμένως σπάσει σε πολύ μικρά κομματάκια. Αργότερα, λέγεται ότι η Κλεοπάτρα προκειμένου να βρει την τέλεια απόχρωση κόκκινου κραγιόν συνέθλιβε σκαθάρια και μυρμήγκια και δημιουργούσε ένα μείγμα το οποίο τοποθετούσε στα χείλη της. No words!

Αποτρίχωση με αρσενικό και γυαλόχαρτο (you said… what???)

Πολύ πριν το laser μπει στη ζωή μας, οι αρχαίες Αιγύπτιες δημιούργησαν τις πρώτες αποτριχωτικές-ο-Θεός-να-τις-κάνει κρέμες αναμειγνύοντας αρσενικό με ασβέστη, ένα μείγμα πολύ, πολύ επικύνδινο ακόμη και για την ζωή τους ενώ από το ’40 και μετά οι γυναίκες λέγεται ότι χρησιμοποιούσαν γυαλόχαρτο. Στα πόδια τους. Για αποτρίχωση. Και όχι για να τρίψουν τον τοίχο.

Λευκαντικές μάσκες με μόλυβδο

Μέχρι η Coco Chanel να επιστρέψει από τις διακοπές της μαυρισμένη και να κάνει το μαύρισμα τάση, η λευκή και σχεδόν χλωμή επιδερμίδα θεωρούνταν σημάδι αριστοκρατικής καταγωγής (τα κορίτσια αριστοκρατικής καταγωγής δεν χρειάζονταν να κάνουν δουλειές με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν ποτέ στον ήλιο και είχαν πάντα κατάλευκες επιδερμίδες. Αυτός ήταν και ένας τρόπος να ξεχωρίζουν). Η βασίλισσα Ελισσάβετ Ι της Αγγλίας έκανε μάσκα από λευκό μόλυβδο, γνωστή και ως η μάσκα της νεότητας για εκείνη την εποχή. Απλώς, να πούμε ότι ο μόλυβδος είναι τοξικός και επικύνδινος με πολλά θαυματικά και SOS σημειώσεις!!!!!

Μάσκα με ράδιο. Από τον σύζυγο της Marie Curie με αγάπη!

Το ράδιο- ανακάλυψη της Marie Curie πίστευαν ότι είχε μαγικές, θεραπευτικές ιδιότητες, κυρίως γιατί φωσφόριζε το σκοτάδι. Λίγο αργότερα, ο σύζυγός της Alfred δημιούργησε μια σειρά περιποίησης προσώπου με βάση το ράδιο που είχε λευκαντικές ιδιότητες στην επιδερμίδα.

Μάσκα με περιττώματα πουλιών!

Σύμφωνα με την Now Daily ο Tom Cruise και η Victoria Beckham κάνουν αυτή την πιο-σιχαμερή-δεν-γίνεται μάσκα προσώπου με περιττώματα χελιδονιών. Η θεραπεία κοστίζει 135 δολάρια

Σαλιγκάρια που κάνουν… βόλτα στο πρόσωπό σου!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για αντιγηραντικές κρέμες με έκκριμα σαλιγκαριού. Η Kirege, για παράδειγμα, είναι μια από τις πιο γνωστές που βασίζουν την σύνθεσή τους στο σάλιο του σαλιγκαριού το οποίο λέγεται ότι βοηθάει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και μειώνει τις ρυτίδες. Αλλά τι θα έλεγες, αν αντί για την κρέμα με αυτό το συστατικό θα έπρεπε να βάλεις στο πρόσωπό σου το ίδιο το σαλιγκάρι;
Και μετά από αυτόν τον βομβαρδισμό… OMG beauty πληροφόρησης, έλα να συζητήσουμε: ποια από τις παραπάνω θεραπείες σου φάνηκε πιο αποκρουστική; Έχεις ακούσει για κάποια εσύ; Το θέμα σηκώνει συζήτηση! Αλλά είπαμε, νηστικές!

 

tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *