Οι 10 σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του David Beckham! (video)

Η απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν ήταν ξαφνική  για όλους. Ο Μπέκαμ αποσύρεται πρωταθλητής με την Παρί στην Γαλλία και παρά το  γεγονός ότι οι Γάλλοι του πρότειναν συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Τα  αφιερώματα δίνουν και παίρνουν στην Αγγλία για την τεράστια καριέρα του, με το Sky Sports να παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες στιγμές του, καλές και κακές.

1. Το γκολ με την Γουίμπλεντον Ήταν η πρώτη αγωνιστική  στην Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 1996-97. Την προηγούμενη σεζόν η Γιουνάιτεντ είχε  καταφέρει να πάρει τον τίτλο από τη Νιούκαστλ και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Πρώτο παιχνίδι στο «Σέλχαρστ Παρκ» με αντίπαλο την Γουίμπλεντον και ο Μπέκαμ  σκοράρει από την σέντρα για το τελικό 0-3!

 

httpv://youtu.be/GKqqkW3ymxs

 

2. Η αποβολή στο Μουντιάλ του 1998 Μεγάλο ντέρμπι στη  φάση των «16» στο Μουντιάλ της Γαλλίας, όπου η Αγγλία αντιμετώπισε την  Αργεντινή. Ο Μπέκαμ φυσικά ήταν βασικός, το εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο βρήκε το  σκορ στο 2-2, όμως στο 47′ οι Άγγλοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Σιμεόνε έκανε  σκληρό μαρκάρισμα στον Μπέκαμ, εκείνος τον χτύπησε από το έδαφος και η κόκκινη  κάρτα ήταν αναπόφευκτη. «10 Λιοντάρια και ένας ηλίθιος» ήταν από τους  χαρακτηριστικούς τίτλους του τύπου της επόμενης, που βρήκε την Αργεντινή να  παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι…

 

httpv://youtu.be/0Rsc-7TZ9T8

3. Η χειρονομία στους οπαδούς της Αγγλίας Μετά τον  αποκλεισμό στο Μουντιάλ του 1998 το κλίμα ανάμεσα στους οπαδούς της Αγγλίας και  στον Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν σε κάκιστο επίπεδο. Τόσο, που μέχρι και το EURO του 2000 τα… άκουγε συχνά-πυκνά. Η ήττα 3-2 από την Πορτογαλία ξεχείλισε το  ποτήρι, με τους οπαδούς να αντιδρούν άσχημα, τον Μπέκαμ να… συλλαμβάνεται να  τους κάνει απαράδεκτη χειρονομία, όμως τελικά να γλιτώνει την τιμωρία.

4. Αρχηγός Ακόμη και στην ανακοίνωση της αποχώρησής του  τόνισε ότι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν φόρεσε το  περιβραχιόνιο του αρχηγού της Αγγλίας. Για να γίνει αυτό έπρεπε πρώτα να  παραιτηθεί ο Κέβιν Κίγκαν, με τον υπηρεσιακό Πίτερ Τέιλορ να του δίνει το  περιβραχιόνιο στις 15 Νοεμβρίου του 2000 στην ήττα 1-0 από την Ιταλία.

5. Το γκολ με την Ελλάδα Οι Άγγλοι έχουν να το λένε ότι  εκείνο το γκολ του Μπέκαμ ήταν το πιο σημαντικό στην καριέρα του στην Εθνική. Η  Εθνική μας αδιάφορη έβαλε πολύ δύσκολα στους Άγγλους, που ήθελαν έναν βαθμό για  την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2002. Τελικά, ο Μπέκαμ τους λύτρωσε με εκπληκτική  εκτέλεση φάουλ στο 3′ των καθυστερήσεων και τους έστειλε στην Άπω Ανατολή για τα  τελικά.

 

httpv://youtu.be/t0GESlaVNdE

6. Ο τραυματισμός πριν το Μουντιάλ Μετά το γκολ με την  Ελλάδα και την αποκατάσταση των σχέσεών του με τους οπαδούς της Αγγλίας, μία  άσχημη στιγμή παραλίγο να του κοστίσει τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Το μαρκάρισμα  του Άλντο Ντούσερ στον Μπέκαμ έχει μείνει στην… ιστορία, με αποτέλεσμα ο  τελευταίος να υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο. Τελικά, μετά από αγώνα δρόμου  πρόλαβε να είναι έτοιμος, όμως η Αγγλία αποκλείστηκε από την Βραζιλία στα  προημιτελικά.

7. Το… παπούτσι του Φέργκι Ο Σερ Άλεξ ήταν πλέον  γνωστός για τα ξεσπάσματά του στα αποδυτήρια και σε ένα από αυτά την πλήρωσε ο  Μπέκαμ. Η ήττα στο Κύπελλο από την Άρσεναλ το 2003 (0-2) κατέληξε σε… ιπτάμενα  παπούτσια, ένα από τα οποία βρήκε τον Μπέκαμ στο κεφάλι! Αυτό ουσιαστικά ήταν το  τέλος της σχέσης των δύο ανδρών, με τον Άγγλο άσο να φεύγει από την Γιουνάιτεντ  κάποιους μήνες αργότερα.

8. Η μεταγραφή στην Ρεάλ Μετά το παραπάνω περιστατικό οι  φήμες για την επόμενη ομάδα του Μπέκαμ έδιναν και έπαιρναν, με την Ρεάλ να  κερδίζει τελικά τη μάχη. Η μεταγραφή κόστισε στους Ισπανούς περίπου 25 εκατ. λίρες, ο Μπέκαμ διάλεξε το νούμερο 23 (λόγω Τζόρνταν) και πέρασε τα επόμενα 4 χρόνια στην Μαδρίτη.

9. Η μετακόμιση στο Λος Άντζελες Το καλοκαίρι του 2007 η  σχέση του με τους Μαδριλένους είχε επίσης φθαρεί και ο Μπέκαμ πήρε την απόφαση  να διασχίσει τον Ατλαντικό για χάρη των Λος Άντζελες Γκάλαξι. Το χρήμα έρεε  άφθονο στο MLS, οι Αμερικάνοι έψαχναν μεγάλα ονόματα για να προσελκύσουν τον  κόσμο στα γήπεδα και να ανεβάσουν την ποιότητα και τα κατάφεραν, προσφέρονται γη  και ύδωρ στον Άγγλο.

10. «100άρης» Το 2008 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μπήκε στο κλειστό  κλαμπ των 100άρηδων της Αγγλίας. Η ήττα 1-0 από την Γαλλία δεν επισκίασε την 100ή εμφάνισή του με το εθνόσημο στο στήθος, με τον Μπέκαμ να κλείνει την  καριέρα του σε διεθνές επίπεδο έχοντας 115 συμμετοχές.

 gazzetta.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *