Οι 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2014

Η ιστοσελίδα expatistan.com, αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα η οποία συλλέγει πληροφορίες, από 200.000 χρήστες από όλο τον κόσμο, σχετικά με τις μέσες τιμές σε 1.600 πόλεις του κόσμου. Αυτά τα δεδομένα αναλύονται ώστε να βγουν τα πορίσματα σύμφωνα με τα οποία  ορίζονται οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο βάσει των τιμών των βασικών αγαθών όπως είναι το φαγητό, το ενοίκιο και η βενζίνη.

Οι υπολογισμοί και οι μετρήσεις έγιναν για το 2014 και παρακάτω ακολουθούν οι 20 ακριβότερες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των κατοίκων καθεμιάς από αυτές.

20. Ουάσινγκτον
Στην 20η θέση της λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα των Η.Π.Α., στην οποία ένα εισιτήριο λεωφορείου κοστίζει 1,7 ευρώ.

19. Τόκυο
Στη 19η θέση της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου βρίσκεται το Τόκυο, με το ενοίκιο για ένα επιπλωμένο διαμέρισμα 85 τετραγωνικών μέτρων, σε πλούσια περιοχή της πόλης, να φτάνει τα 2.154 ευρώ, ενώ δύο εισιτήρια για το σινεμά να ξεπερνάνε τα 24 ευρώ!

18. Μελβούρνη
Ένα κιλό μήλα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κοστίζει 2,64 ευρώ και μια μπύρα σε μια συνοικιακή pub κοστίζει 4,84 ευρώ.

17. Άμστερνταμ
Ένα γεύμα σε φαστφουντάδικο στο Άμστερνταμ κοστίζει γύρω στα 7 ευρώ και τα έξοδα ενός μήνα για δύο άτομα στοιχίζουν γύρω στα 170 ευρώ.

16. Χονολουλού
Η Χονολουλού της Χαβάης είναι μεν μια όμορφη πόλη, αλλά όχι μια από τις φτηνές, καθώς τα αναλώσιμα ενός μήνα για ένα μόνο άτομο φτάνουν τα 242 ευρώ.

15. Στοκχόλμη
Ένα κοκτέιλ στη σουηδική πρωτεύουσα κοστίζει 13,3 ευρώ και ένα πακέτο τσιγάρα φτάνει τα 6 ευρώ.

14. Χάγη
Αν θέλετε να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια στη Χάγη, καλύτερα να το κάνετε από το Internet, καθώς στην τοπική αγορά θα τα βρείτε στην τιμή των 132 ευρώ!

13. Μπρίσμπεϊν
Στο Μπρίσμπεϊν του Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, η τιμή ενός εισιτηρίου καλής θέσης για το θέατρο, ανέρχεται στα 137 ευρώ, ενώ μια μηνιαία συνδρομή στο γυμναστήριο κοστίζει 51 ευρώ. Η παραλία δε, αποτελεί δωρεάν παροχή!

12. Χονγκ-Κονγκ
Στη 12η θέση της λίστας είναι το Χονγκ-Κονγκ με το μέσο ενοίκιο να φτάνει το ποσό των 3.433 ευρώ και δυο εισιτήρια για το σινεμά να κοστίζουν 16 ευρω, που είναι μια μάλλον λογική τιμή.

11. Σίδνεϊ
Στο Σίδνεϊ ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 13 ευρώ και το ενοίκιο μιας γκαρσονιέρας στο κέντρο της πόλης ξεκινάει από τα 1.500 ευρώ.

10. Κοπεγχάγη
Στη 10η θέση της λίστας βρίσκεται η Κοπεγχάγη στην οποία 2 λίτρα Coca-Cola στοιχίζουν 3,6 ευρώ.

9. Σαν Φρανσίσκο
Ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί, στην πόλη της Golden Gate Bridge, φτάνει στα 13 ευρώ και μια φρατζόλα άσπρο ψωμί του μισού  κιλού κοστίζει 3 ευρώ!

8. Παρίσι
Το ενοίκιο για τα παριζιάνικα διαμερίσματα είναι της τάξης των 2.588 ευρώ, ενώ οι τιμές ενός δείπνου ή ενός μπουκαλίου κρασιού είναι χαμηλότερης κλίμακας μεν, ακριβές δε.

7. Σιγκαπούρη
Το πόσο ακριβή είναι η Σιγκαπούρη το καταλαβαίνει κανείς αν συγκρίνει την τιμή ενός Volkswagen Golf, η οποία εκεί φτάνει τα 95.300 (!) ευρώ, ενώ το ίδιο μοντέλο στο Σάντο Ντομίγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας, κοστίζει λιγότερο κατά 86%.

6. Λωζάνη
Για να διανύσετε με το ταξί στη Λωζάνη, απόσταση 8 χιλιομέτρων, πρέπει να πληρώσετε 28 ευρώ, οπότε καλύτερα να πάρετε εκείνα τα αθλητικά από το Ίντερνετ.

5. Νέα Υόρκη
Τα ενοίκια είναι υψηλά στη Νέα Υόρκη και μαζί με αυτά είναι και δυο καλά εισιτήρια για το θέατρο που θα αφήσουν την τσέπη σας… φτωχότερη κατά 240 ευρώ.

4. Ζυρίχη
Μια ντουζίνα αυγά στη Ζυρίχη κοστίζει 5,20 ευρώ, ενώ το φάρμακο για το απλό κρυολόγημα ανέρχεται στα 15 ευρώ.

3. Γενεύη
Ακόμα μια ελβετική πόλη βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις της λίστας, στην οποία μισό κιλό στήθος κοτόπουλου, κοστίζει κατά μέσο όρο 11 ευρώ.

2. Όσλο
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, όπου η τιμή ενός μπουκαλιού κόκκινο κρασί φτάνει τα 21 ευρώ!

1. Λονδίνο
Στην πρώτη θέση της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, βρίσκεται το Λονδίνο, στο οποίο η μηνιαία κάρτα των μέσων μεταφοράς κοστίζει 160 ευρώ και η βενζίνη 1,68 ευρώ το λίτρο, η διπλάσια δηλαδή, τιμή από τη βενζίνη στο Λος Άντζελες.

 

clickatlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *