Οι 5 πιο βρώμικοι λαοί της Ευρώπης

Οι 5 πιο βρώμικοι λαοί της Ευρώπης

άντα οι λίστες που προκύπτουν από έρευνες έχουν ενδιαφέρον, ιδίως όταν πρόκειται για στοιχεία που έχουν σχέση με συνήθειες χωρών και λαών. Πρόσφατα λοιπόν ολοκληρώθηκε η έρευνα του Talk Online Panel σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής των χωρών της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ενδιαφέροντα και σίγουρα επαρκής αφορμή για την τόνωση της εθνικής μας υπερηφάνειας, αφού ελλείψει Ολυμπιακών και Euro, τουλάχιστον δεν βρισκόμαστε στο top 5 πιο βρώμικων λαών.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντάνε στα ερωτηματολόγια αφού κάνουν εγγραφή, γεγονός που δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης.

image

5. Πορτογάλοι. Δε λέω, είστε νότιοι, έχετε ήλιο, έχετε θάλασσα και μπράβο σας! Βέβαια αυτά δεν είναι αρκετά ώστε το 47% των ανδρών και το 43% των γυναικών να θεωρείτε ότι δεν είναι απαραίτητο το ντουζ, μετά από μια μέρα στην παραλία. Κερδίσατε λοιπόν επάξια τη θέση σας στη λίστα. Οκ και εδώ πολλοί το ‘χουν με το ελεύθερο camping, αλλά με μέτρο το αλάτι.

image

4. Τσέχοι. Όποιος έχει ταξιδέψει στην Πράγα, σίγουρα εκτός από την υπέροχη πόλη και τις αμέτρητες, φτηνές μπύρες, θυμάται τα όχι και τόσα λίγα αποτσίγαρα στους δρόμους. Στην έρευνα του Talk Online Panelφάνηκε ότι Τσέχοι καπνιστές, σε ποσοστό 82% για τους άνδρες και 68% για τις γυναίκες, παραδέχονται ότι δεν είναι πρώτο τους μέλημα να αναζητήσουν κάδο για να πετάξουν το τσιγάρο τους, που μόλις κάπνισαν στο δρόμο. Οκ, επειδή η γλώσσα αυτού του άρθρου είναι τα ελληνικά, δεν είναι σίγουρο το πόσο μπορούμε να τους σαρκάσουμε γι αυτό.

image

3.Λουξεμβουργιανοί (ναι, ναι έτσι λέγονται). Ενώ η πλειοψηφία των φιλήσυχων αυτών δυτικοευρωπαίων φαίνεται να έχει αρκετά καλή σχέση με το μπάνιο τους (57% απάντησαν ότι κάνουν μπάνιο συχνότερα από μία φορά ανά δύο μέρες) αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό εκείνων που μάλλον δυσανασχετεί στην ιδέα. Συγκεκριμένα, το 27% των ανδρών και το 24% των γυναικών δήλωσαν ότι πλένονται συστηματικά μία φορά την εβδομάδα. Τα ποσοστά αυτά τους ανεβάζουν στην κορυφή των λαών με τη χειρότερη αναλογία χρήσης ντουζ ανά εβδομάδα.

image

2.Ολλανδοί. Ας προσπαθήσουμε για λίγο να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για την πατρίδα του φίλου Γερούν και ας σταθούμε μόνο στα αποτελέσματα της έρευνας. Βάσει αυτής λοιπόν, το 76% θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία του, να φάει κάποιος φαγητό που του έπεσε στο πάτωμα. Και ως εδώ όλα θα ήταν καλά, αν την ίδια ώρα το 79% δεν ισχυριζόταν ότι έχει φίλους που το συνηθίζουν, ενώ μόλις το 27% παραδεχόταν ότι το έχουν κάνει και οι ίδιοι, τουλάχιστον μια φορά το τελευταίο έτος. Εν ολίγοις, η έρευνα του panel έδειξε ότι όχι αυτοί, αλλά το κάνουν κάποιοι φίλοι τους [μάλλον απ’ το χωριό…]

image

1. Βρετανοί. Παραδέξου το, ξέρεις από τώρα ποιος λαός βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας. Θυμάσαι τις δύο αγαπημένες κυρίες της φωτογραφίας, που ενώ προσπαθούσες να φας το μεσημεριανό σου, είχαν βαλθεί να σου εξηγήσουν πως τα μικρόβια της λεκάνης σου, σε καταδιώκουν μέχρι και στα κουμπιά του laptop σου; Τις θυμάσαι. Θυμάσαι και τι εθνικότητας ήταν; Και αυτό το θυμάσαι. Ήταν Βρετανίδες και όπως απέδειξε η έρευνα, μόνο σύμπτωση δεν είναι. Συγκεκριμένα, μόλις το 26% των ανδρών και το 34% των γυναικών ισχυρίζονται ότι πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά, αφού χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστη τουαλέτα. Και αν έχεις χρησιμοποιήσει κοινόχρηστη τουαλέτα στην Αγγλία, ξέρεις τι σημαίνει πολλή βρωμιά.

 

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *