Οκτώ τρόποι για να δείχνει πιο όμορφος ένας άνδρας

Σίγουρα η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό, όμως σε μεγάλο βαθμό το πόσο όμορφοι δείχνουμε σαν άντρες εξαρτάται από τα γονίδιά μας: το σχήμα του προσώπου, ο σωματότυπός μας, το χαμόγελο, τα μαλλιά, τα μάτια. Όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Όμως δεν υπάρχει λόγος να απογοητευτούμε αν δεν καταφέραμε να κληρονομήσουμε μερικά από τα γονίδια που έχει, για παράδειγμα, ο Brad Pitt ή ο Hugh Jackman. Μέσα από ορισμένες «στρατηγικές» ομορφιάς μπορούμε να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και να δείξουμε ομορφότεροι. Πώς;

Δείτε μερικές τέτοιες παρακάτω.

Βελτιώστε τη στάση του σώματος
Χωρίς υπερβολές τύπου «φουσκώνω στήθος – ρουφάω κοιλιά», μια καλή στάση του σώματος μπορεί να σας κάνει αυτόματα να δείχνετε πιο ψηλοί, πιο μυώδεις και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όταν στέκεστε όρθιοι λοιπόν, το βάρος του σώματος θα πρέπει να πέφτει περισσότερο στις μύτες των ποδιών, παρά στις φτέρνες, οι κοιλιακοί σας θα πρέπει να είναι σφιγμένοι και να στηρίζουν την σπονδυλική στήλη και οι ώμοι να μην «πέφτουν» μπροστά.

Μην αμελείτε τη στοματική υγιεινή
Βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας με λευκαντική οδοντόκρεμα, χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ νήμα και κάντε λεύκανση δύο φορές τον χρόνο. Τα υγιή δόντια και ούλα είναι ελκυστικά, ενώ, αντίθετα, μια κακή στοματική υγιεινή λειτουργεί απωθητικά. Αν θέλετε να κάνετε και το κάτι παραπάνω, δοκιμάστε να βουρτσίσετε και τα ούλα σας ελαφρά για να απομακρύνετε τυχόν νεκρά κύτταρα. Το επόμενο πρωί, βάλτε ένα «αόρατο» lip balm και πριν κοιμηθείτε εφαρμόστε ένα αντίστοιχο ενυδατικό.

Ξεφορτωθείτε την περιττή τριχοφυΐα
Τρίχες στη μύτη, τρίχες στα αυτιά και ψηλά στα ζυγωματικά κάθε άλλο παρά σέξι είναι. Ξεφορτωθείτε τις λοιπόν μια και καλή χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι. Μια φορά την εβδομάδα ελέγξτε το πρόσωπό σας για ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και απομακρύνετε τυχόν… επιστροφές τριχών, ενώ αν τα φρύδια σας είναι πολύ έντονα ή θυμίζουν εκείνα του Σαντικάι τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο κέντρο περιποίησης προσώπου για να τα βγάλετε ή να τα «περιορίσετε». Το κόστος δεν είναι μεγάλο και – το κυριότερο – θα γλιτώσετε από τυχόν ατυχήματα.

Κάντε μια επίσκεψη στο γυμναστήριο πριν την έξοδο
Ακόμα και μια προπόνηση της τελευταίας στιγμής μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν λοιπόν έχετε κανονίσει κάποια… γκράντε έξοδο το βράδυ, προσπαθήστε να χωρέσετε στο πρόγραμμα μια προπόνηση στο γυμναστήριο στην οποία θα συνδυάσετε ασκήσεις με βάρη για τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες ή αυτές που «δείχνουν» περισσότερο (στήθος, πλάτη, πόδια, ώμους, χέρια) και λίγη αερόβια. Ο συνδυασμός αυτός θα κάνει τους μύες σας να δείχνουν πιο «τονωμένοι» για αρκετές ώρες μετά, ενώ παράλληλα θα αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα δώσετε μια υγιή λάμψη στο δέρμα σας. Εξυπακούεται ότι πριν βγείτε θα κάνετε μπάνιο.

Επενδύστε στην περιποίηση προσώπου
Οι επιλογές που υπάρχουν σε προϊόντα περιποίησης προσώπου είναι δεκάδες και αντιστοιχούν σε κάθε τύπο δέρματος. Για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς, θα πρέπει να δείτε τι τύπο δέρματος έχετε. Άντρες με λιπαρή ή επιρρεπή στην ακμή επιδερμίδα επωφελούνται από προϊόντα καθαρισμού προσώπου με 2% συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος, ενώ άνδρες με ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να προτιμούν προϊόντα με κρεμώδη υφή. Στις επιλογές περιποίησης προσώπου θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε μια κρέμα ενυδάτωσης, μια κρέμα για τα μάτια για να μειώσετε τυχόν σημάδια γήρανσης, αντηλιακό για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV και μια κρέμα απολέπισης για να κάνετε το δέρμα σας να δείχνει πιο λαμπερό και να απομακρύνετε νεκρά κύτταρα.

Βρείτε το κατάλληλο κούρεμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σας
Η σωστή αντιστοιχία κουρέματος και σχήματος προσώπου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνισή σας. Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο πρόσωπο ταιριάζει περισσότερο με κοντά προς μέτρια κουρέματα και μπορεί να συνδυαστεί με μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων σε μούσι ή μουστάκι. Συζητήστε με τον κομμωτή/μπαρμπέρη σας για να χρησιμοποιήσει τρικ κατά το κούρεμα, όπως για παράδειγμα μεγαλύτερο μήκος μαλλιών μπροστά, σε περίπτωση που έχετε μεγάλο μέτωπο ή τριμάρισμα/ κούρεμα στις τρίχες του προσώπου, με τέτοιο τρόπο ώστε να «σπάσει» η λεία γραμμή στο σαγόνι ή να κρυφτεί κάπως ένα μικρό πηγούνι.

Φορέστε ρούχα που σας ταιριάζουν
Μπορείτε να δώσετε μια ολόκληρη περιουσία σε κουστούμια, πουκάμισα και πουλόβερ από κασμίρ, όμως αν τα ρούχα σας δεν «κάθονται» καλά πάνω στο σώμα σας, θα φανεί ότι έχετε περισσότερα χρήματα παρά στιλ. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνδρες όσον αφορά την επιλογή ρούχων είναι ότι προτιμούν κατά κύριο λόγο τα φαρδιά ρούχα από εκείνα που εφαρμόζουν στο σώμα. Όμως ακόμα και αν ανήκετε στην… βαριά κατηγορία και έχετε μερικά παραπανίσια κιλά, τα ρούχα τα οποία εφαρμόζουν μεν στο σώμα σας αλλά δεν είναι τσίτα «κολλημένα» σε αυτό, είναι τα πιο κολακευτικά.

Μάθετε να τρώτε και να πίνετε σωστά
Κάντε μια πειθαρχημένη προσπάθεια να τρώτε σωστά και έχετε ήδη κερδίσει τη μισή… μάχη στο να δείξετε όσο πιο όμορφοι γίνεται. Το σώμα μας είναι σαν μηχανή, και ο ανεφοδιασμός της μηχανής αυτής με υψηλής ποιότητας καύσιμα επηρεάζει άμεσα το πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί σε συνάρτηση με το πόσο λίπος αποθηκεύει, πόσο καθαρό δέρμα έχει και πόσο υγιή φαίνονται τα μαλλιά και τα νύχια. Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό σε όλο αυτό: Απλά σιγουρευτείτε ότι συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας αρκετή πρωτεΐνη από πουλερικά και ψάρια, γεμίστε το πιάτο σας με πράσινα λαχανικά και προτιμήστε φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά για επιδόρπιο. Τέλος, ενυδατωθείτε σωστά καταναλώνοντας περί τα 5-8 ποτήρια νερό ημερησίως.

 

in2life.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *