Ο άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της Google

streetview5

Για περισσότερα από 2 χρόνια η Google στέλνει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές της γης για να καταγράψουν εικόνες για την υπηρεσία Street View.

Και επειδή όλες οι περιοχές δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, αυτό το έργο αναλαμβάνουν και πεζοπόροι οι οποίοι κουβαλούν στην πλάτη ένα σύστημα καμερών με δυνατότητα λήψης 360 μοιρών.

Στην Ταϊλάνδη το έργο αυτό έχει αναλάβει ένας άνδρας ο οποίος έχει περπατήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταγράψει τις εικόνες που μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Mashable.

Τη Δευτέρα, η Google πρόσθεσε 150 νέα σημεία ενδιαφέροντος όπως το Πάρκο Sukhothai και αρχαίους ναούς στην Ατατούγια. Για να απαθανατίσουν αυτά τα μέρη βγήκε στους δρόμους ο αθλητής τριάθλου από την Ταϊλάνδη, Panupong Luangsa-ard, ο οποίος με ένα σακίδιο στην πλάτη περπάτησε σε λόφους και δάση. Χρειάστηκε να λιώσει αρκετά ζευγάρια παπούτσια για να γυρίσει όλες τις περιοχές κι όλη αυτή η προσπάθεια του πήρε δύο ολόκληρα χρόνια με διαλείμματα κατά τις βροχερές μέρες κι αυτό επειδή η κάμερα χρειαζόταν καθαρό ουρανό για να πάρει ένα καλό πλάνο.

Το σακίδιο που κουβαλούσε στην πλάτη του ζυγίζει 18 κιλά και εκτεινόταν περίπου μισό μέτρο πάνω από το κεφάλι του. Η μπαταρία της κάμερας διαρκεί περίπου 6 έως 8 ώρες. Ο άνδρας χρειάστηκε να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταγράψει όλα τα απόμερα σημεία, αλλά δεν είναι ο μόνος που έχει αναλάβει αυτή την αποστολή.

Εκτός από τις νέες περιοχές στην Ταϊλάνδη, το Street View της Google έχει ήδη επεκταθεί και σε άλλες τοποθεσίες, ακόμη και εξωτικές όπως είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι στην Ινδονησία. Μεταξύ άλλων επίσης έφτασε στο Burj Khalifa στο Ντουμπάι και στις πυραμίδες στην Αίγυπτο.

Ο άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της GoogleΟ άνθρωπος που περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για τις εικόνες του Street View της Google

Πηγή: newsbeast.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *