Ο Ζήκος και “ο μπακαλόγατος” έγιναν έγχρωμοι και επιστρέφουν 54 χρόνια μετά !(Video)

zikos1

Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο πετάει το ασπρόμαυρο και επιστρέφει 54 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της έγχρωμη και το ίδιο σπαρταριστή.

palettino

Ο παραγιός του μπακάλη, επονομαζόμενος και Ζήκος κάνει άνω – κάτω μια ολόκληρη γειτονιά, κάπου στην Αθήνα, στη μεταπολεμική Ελλάδα της φτώχειας και των λαϊκών συνοικιών. Ένα παράταιρο συνοικέσιο ανάμεσα στο αφεντικό του και μια νέα κοπέλα της γειτονιάς, ένας ατελέσφορος έρωτας και οι ξεκαρδιστικές στιχομυθίες του Μπακαλόγατου αποτελούν από τις πιο cult, λαϊκές και αυθεντικές στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος, τάληρο, τάληρο, επιστρέφει σε έναν από τους πιο αγαπημένους ρόλους που ενσάρκωσε ποτέ, με την ταινία για πρώτη φορά να προβάλλεται έγχρωμη. Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 εξασφάλισε το φιλμ σε high definition και πλήρες χρωμάτων και θα το προβάλλει το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20.00 για πρώτη παγκόσμια προβολή.

Πρόκειται για ελληνική κωμική ταινία παραγωγής του 1963, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστούν πέραν του Κώστα Χατζηχρήστου οι Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος και Μαρίκα Νέζερ.

palettino

Αν και ο ΑΝΤ1 έχει φροντίσει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τα νέα έγχρωμα και υψηλής ευκρίνειας πλάνα της θρυλικής ταινίας, ειδικά στο τελευταίο τρέιλερ που προλογίζει την προβολή, μας έδωσε μικρές γεύσεις από τον ανανεωμένο Ζήκο σε παλιότερο σποτ. Δείτε:

https://youtu.be/3AlNawzHTjQ

Άλλωστε, πρώτη απόπειρα από την ελληνική ταινιοθήκη υπήρξε το αριστούργημα του Γιώργου Τζαβέλλα, ‘Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα’ που επέστρεψε έγχρωμο στη μεγάλη οθόνη με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων παρουσίας στον κινηματογράφο της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, χάρη στην ειδική επεξεργασία την οποία ανέλαβε έμπειρη αμερικανική εταιρία.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


Η εταιρία του Ράο, δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο τον κόσμο, με επίκεντρο το Hollywood και ο φόρτος δουλειάς είναι μεγάλος. Όταν όμως επικοινώνησε με την Ελλάδα και είδε το μεράκι των υπευθύνων, αποφάσισε να εντάξει στις αποκαταστάσεις του και τις ελληνικές ταινίες.

Η West Wing Studios έχει αναλάβει πολλά παρόμοια project μεταφέροντας κλασικές παραγωγές της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως το I Love Lucy, The Andy Griffith Show, The Dick Van Dyke Show, The Three Stooges, Marilyn Monroe, John Wayne, Superman κ.α. στην εποχή των χρωμάτων.

“Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα θησαυρό για την αμερικανική ιστορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μετά την επεξεργασία προβλήθηκαν εκ νέου στην prime time ζώνη (αναφέρεται στο I Love Lucy που είναι και πιο πρόσφατη δουλειά του) και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ώρα προβολής τους”.

news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :Εντυπωσιακές φωτογραφίες μεγάλων πόλεων από ψηλά!


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *