Ο καιρός από Μ.Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχα – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα .

kairos-pasxa

Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς – Πού θα γίνει Ανάσταση με ομπρέλες – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα… δυσκολέψουν το ψήσιμο του αρνιού.

 Πάσχα 2017: Με ήλιο και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να περάσουμε τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ και παράλληλα προειδοποιεί ότι για την Κυριακή του Πάσχα κάποιοι θα πρέπει να… βιαστούν να ψήσουν για να μην τους προλάβει η βροχή!
palettino

«Αισιόδοξη» για όσους θα ταξιδέψουν αλλά και για αυτούς παραμείνουν στα αστικά κέντρα είναι η πρόγνωση του καιρού, όπως αυτή καταγράφεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Ο καιρός που θα «συνοδεύσει» τους εκδρομείς των ημερών αυτών θα είναι στο πλευρό των εκδρομέων καθώς θα είναι ανοιξιάτικος και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν φυσιολογικές για την εποχή επίπεδα, ώστε όσοι τυχεροί βρεθούν εκτός μεγαλουπόλεων να μπορέσουν να απολαύσουν τη φύση.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι εκδρομείς των εορτών του Πάσχα θα έχουν την ευκαιρία να σουβλίσουν τον οβελία με ήλιο, καθώς ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος.

Όλα αυτά, με… εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα πρέπει μέχρι αργά το μεσημέρι να έχουν τελειώσει με το γιορτινό τραπέζι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να τους πιάσει βροχή.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ανέφερε: «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, άρα σαν μέσος όρος όλου του μήνα, γιατί πάμε ανά δεκαήμερο, όταν λέμε 21, 22 βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε καλά, είμαστε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές ως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio

 Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή (14/4)

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τοπικές νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις με μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 2 έως 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη ενώ από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από 2 έως 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 24 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά, που ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά, που ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 25 βαθμούς κελσίου.

palettino

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο (15/4/2017)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Μ. Σάββατο (15/4) με λίγε τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται σε Μακεδονία και Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια καθώς και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς, Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα (16/4/2017)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :Survivor:Οι πρώτες φωτoγραφίες της νέας εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη και οι αποκαλύψεις των παικτών.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *