Ο Yves Saint Laurent δημιούργησε τις πρώτες ψηλοτάκουνες γόβες χωρίς τακούνι. Πώς γίνεται;

o-yves-saint-laurent-dimiourgise-tis-protes-psilotakounes-goves-xoris-takouni-pos-ginetai_1488621201.col-8

Τα ψηλά τακούνια είναι η αγάπη και την ίδια στιγμή ο μεγάλος πονοκέφαλος των περισσότερων γυναικών. Εξαρτάται από το πώς θα το δεις.

Κι ας το παραδετούμε, όλες μας λίγο-πολύ έχουμε σκεφτεί τρόπους για να δείξουμε πιο ψηλές χωρίς να χρειάζεται να σκαρφαλώσουμε σε 12ποντα. Δεν ξέρουμε όμως τόσο καλή φυσική και δεν είμαστε σε θέση να σκέφτουμε – φτιάξουμε αυτό που δημιούργησε ο Οίκος Yves Saint Laurent.

Όλα ξεκίνησαν από πέρυσι, όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διάσημου Οίκου, Άντονι Βακαρέλο, πήρε την απόφαση να αφαιρέσει από τα τακούνια των παπουτσιών της εταιρίας το πασίγνωστο και εμβληματικό λογότυπο YSL. Φέτος ο πρωτοποριακός Οίκος πήγε το πράγμα ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζοντας ένα παπούτσι που ενώ δεν έχει τακούνι στέκεται σε ύψος που θα στεκόντουσαν τα κλασικά 12ποντα.

palettino

Και παρόλο που με μία αρχική ματιά το συγκεκριμένο παπούτσια μοιάζει πραγματικά απλησίαστο (μα καλά ποιος μπορεί να περπατήσει εκεί πάνω;), οι Φυσικοί επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσεις από κει πάνω.

Ο Καθηγητής Φυσικής Μάικλ Τουτ αναφέρει λοιπόν στην Αμερικανική Vogue ότι το μέρος που προεξέχει και ακουμπά το έδαφος μπορεί μόνο υπό έναν όρο να λειτουργήσει σωστά ώστε να μην πέσει κάτω το μοντέλο που το φοράει.

«Αν το κομμάτι που προεξέχει είναι πολύ μικρό, τότε σίγουρα θα βρεθείς στο πάτωμα. Για να υπάρξει ισορροπία ακόμη και χωρίς κανονικό τακούνι, τότε αυτό που χρειάζεται είναι το διακοσμημένο εξάρτημα να έχει το ίδιο μήκος με την φτέρνα μας. Έτσι με λίγη εξάσκηση θα νομίζεις πως περπατάς ένα κανονικό ψηλοτάκουνο»..


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


 

 

womantoc.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *