Πάγωσαν και οι καταρράκτες του Νιαγάρα από το πολικό ψύχος!

Οι περίφημοι καταρράκτες του Νιαγάρα, που βρίσκονται στα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά, πάγωσαν, λόγω των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Το νερό στους καταρράκτες αντικαταστάθηκε από πάγο και το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Σε πολλές περιοχές των Η.Π.Α., μεταξύ των οποίων και σε αυτή όπου βρίσκονται οι καταρράκτες, επικράτησαν θερμοκρασίες έως και -37C.
Ωστόσο, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, δεν απέτρεψαν τους επισκέπτες που ανυπομονούσαν να δουν τους καταρράκτες σε αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ήταν τόσο ακραίες, ώστε ακόμη και οι πολικές αρκούδες του ζωολογικού κήπου Lincoln στο Σικάγο, μεταφέρθηκαν σε εσωτερικούς χώρους, καθώς η θερμοκρασία έφτασε το ιστορικό χαμηλό των-26C.

Ο ψυχρός αέρας και η «πολική δίνη» (η κυκλοφορία των ισχυρών, σε ανώτερο επίπεδο ανέμων  που συνήθως περιβάλλουν το βόρειο πόλο σε μια αριστερόστροφη κατεύθυνση) που έπληξε πολλές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον νότιο Καναδά και επηρέασαν περίπου 240 εκατομμύρια ανθρώπους, λέγεται πως θα υποχωρήσουν κατά το δεύτερο ήμισυ αυτής της εβδομάδας.

 

clickatlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *