Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου.

giorgos-vasileiou-1

Πέθανε, σε ηλικία 66 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου. Ο τηλεοπτικός «ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης» πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε τη σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, που αποκαλούσε από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του Στάθη Θεοχάρη της καθημερινής σειράς «Καλημέρα Ζωή». Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος είχε μιλήσει για το πρόβλημά του ανοιχτά στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη προτρέποντας όλους να κόψουν το τσιγάρο: «Αυτό που έπαθα, το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: “Κόψτε το τσιγάρο!”».

O αγαπημένος ηθοποιός βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του και τους φίλους του. Από νωρίς η προσωπική σελίδα του στο Facebook έχει γεμίσει από μηνύματα φίλων, συναδέλφων και θαυμαστών.

Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εργαζόταν κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Τον Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

 


baner-palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *