Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

1543698_macheritsas_1

Θλίψη και σοκ προκάλεσε η είδηση πως ο τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος τραγουδοποιός βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στον Πτελεό Μαγνησίας, καθώς συμμετείχε σε συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε στις 06:45 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, πιθανότατα μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό με την καρδιά του και είχε κάνει μπαϊπάς.

Τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έχουν σιγοψιθυρίσει όλοι -Από τον «Γάτο σου τον Τούρκο», ως τον « Μικρό Τιτανικό» [βίντεο]
ΖΩΗ 09|09|2019 | 09:31
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδοποιός τα τραγούδια του οποίου έχουν τραγουδήσει όλοι
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.


Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και είχαν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.


Επίσης, είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Τελευταία συναυλία στον Βόλο την Παρασκευή
Η τελευταία συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήταν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Ανοιχτό Θέατρο του δήμου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Μαζί τους ήταν η Αγάπη Διαγγελάκη και ο Steve Tesser.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μέσα από τα τραγούδια του
Το «Διδυμότειχο» με τους στίχους του Γιάννη «Μπαχ» Σπυρόπουλου ήταν και η προσωπική του ιστορία από το στρατό (δείτε όλα τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα εδώ).

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *