Πέτυχε μόνη σου ένα τέλειο φιλαριστό κούρεμα!

Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι και το θέμα του να κάνεις αυτό ακριβώς που θέλεις στα μαλλιά σου, τη στιγμή που το θέλεις. Αν λοιπόν έφυγες απογοητευμένη από το κομμωτήριο γιατί πήγες για να σου κόψει ο κομμωτής δυο δάχτυλα και βγήκες σαν την Ριάνα όταν ξύρισε το κεφάλι, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το κλασικό φιλαριστό κούρεμα στο σπίτι.

Μην φοβηθείς να δώσεις στα μαλλιά σου την ανανέωση που έχουν ανάγκη σε λίγα μόνο λεπτά, εύκολα και απλά και κυρίως χωρίς να χαλάσεις ούτε ευρώ. Απλά διάβασε τις οδηγίες και δες το βίντεο με τον κομμωτή του Howcast που μας δείχνει πώς θα πετύχουμε επαγγελματικό αποτέλεσμα μόνες μας στο σπίτι.

Έτσι θα ανανεώσεις μόνη σου το κούρεμα σου και θα απαλλαγείς από τις ταλαιπωρημένες άκρες, αποκτώντας ένα ελαφρύ φιλάρισμα γεμάτο κίνηση και ζωντάνια, χωρίς να χάσεις μήκος. Φυσικά, καλό είναι να το τολμήσεις όταν τα μαλλιά σου είναι μακρύτερα από το ύψος της μασχάλης.

Μέχρι να πάρεις τον αέρα της τεχνικής, καλύτερα να κόψεις ελαφρά λιγότερο απ’ ότι έχεις στόχο (π.χ. αν θέλεις να κόψεις τρία δάχτυλα, καλύτερα να κόψεις δύο). Άλλωστε, όπως θα δεις είναι εύκολο να επαναλάβεις τη διαδικασία ανά πάσα στιγμή.

Τι θα χρειαστείς:

  • Ένα μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα
  • Μια χτένα ή μια επίπεδη βούρτσα
  • Ένα κοφτερό ψαλίδι
  • Ένα λαστιχάκι μαλλιών

Οδηγίες βήμα-βήμα

  1. Λούζεσαι, απλώνεις τη μαλακτική και στεγνώνεις καλά τα μαλλιά σου.
  2. Κάθεσαι σε μια καρέκλα, σκύβεις και φέρνεις όλα τα μαλλιά μπροστά.
  3. Χτενίζεις και ξεμπερδεύεις πολύ καλά.
  4. Πιάνεις όλα τα μαλλιά με το λαστιχάκι περίπου στη μέση του μήκους τους και το γλιστράς μέχρι την άκρη, λίγο πιο πάνω από εκεί που θέλεις να κόψεις. Προσοχή: η κοτσίδα που θα σχηματίσεις πρέπει να πέφτει ακριβώς στο κέντρο του κεφαλιού κι όχι να ξεφεύγει δεξιά ή αριστερά.
  5. Κόβεις την ελεύθερη άκρη, ακριβώς κάτω από το λαστιχάκι. Προσοχή: το ψαλίδι πρέπει να είναιπαράλληλο με το πάτωμα!
  6. Ελευθερώνεις τα μαλλιά, χτενίζεσαι κι είσαι έτοιμη.

Την τεχνική περιγράφει ο επαγγελματίας κομμωτής του Howcast με το μοντέλο σε καθιστή στάση. Για να δεις ακριβώς τι κάνει, πάτησε play και καλή επιτυχία!

 

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *