Παγκόσμια υπόκλιση στο μεγαθήριο που λέγεται Μπαρτσελόνα για το θρίαμβο και την πρόκριση στους 8 του Champions League.(Video)


– Από το 4-0 του Παρισιού στο 6-1 του Καμπ Νου και στη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν
– Αδύνατο να περιγραφούν οι πανηγυρισμοί μέσα και έξω από το γήπεδο
– «Μπλόκο» και… αποθέωση των οπαδών της Μπάτσα στον Λεονέλ Μέσι
– Ανέβηκε στην κερκίδα για να πανηγυρίσει ο Αργεντινός σούπερ σταρ
– Όλα όσα έγιναν στον αγώνα αλλά και μετά με φωτογραφίες και video

palettino

“Mes que un club”: το “μότο” που συνοδεύει τη Μπαρτσελόνα (σ.σ. Περισσότερο από ένας σύλλογος) δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για να βρει την “εφαρμογή” του. Η 8η Μαρτίου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη της, μεγαλύτερη από κάθε άλλη που πέτυχε στους δεκάδες τελικούς που έχει παίξει.

Μετά την ήττα με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι πολλοί ήταν εκείνοι που ξέγραψαν τους Καταλανούς. Ο επαναληπτικός του Καμπ Νου έμοιαζε γι’ αυτούς μια τυπική διαδικασία, όπου η Μπάρτσα θα νικούσε μεν αλλά δεν θα προκρίνονταν. Αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει πριν σφυρίξει ο διαιτητής. Ρωτήστε και τη Μπάγερν Μονάχου, το έχει μάθει καλά από τον τελικό του ’99.

Ώρα πριν γίνει η σέντρα, οι εξέδρες του Καμπ Νου ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Και πέρα από το «πόσο τυχεροί είναι αυτοί που μπορούν να είναι εκεί», η αίσθηση ήταν «δεν το χάνει η Μπαρτσελόνα». Όχι γιατί φέτος είναι καλή. Δεν είναι. Ούτε και το βράδυ της Τρίτης ήταν καλή. Αλλά γιατί έχει βαριά φανέλα. Κάτι που δεν έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, όσα λεφτά κι αν ρίξει ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης της.

Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 6-1 του Καμπ Νου. Το γκολ του Καβάνι στο 62’ “πάγωσε” τους πάντες (3-1). Το υπέροχο γκολ – φάουλ του Νεϊμάρ (4-1) απλά χειροκροτήθηκε και κανείς δεν το πανηγύρισε. Και δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο έβαλε φωτιά στις εξέδρες, στον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο, στους δρόμους της Βαρκελώνης.

Ο σκόρερ χάθηκε στις αγκαλιές συμπαικτών, οπαδών, προπονητών. Ο Λιονέλ Μέσι (που δεν άγγιξε σε κανένα σημείο του αγώνα τον καλό του εαυτό αλλά για καλή τύχη της Μπάρτσα υπήρχε ο Νειμάρ) ανέβηκε στην εξέδρα για να πανηγυρίσει. Για πολλή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, κανείς δεν έφευγε από το γήπεδο. Ένα πάρτι, ένα μεθύσι. Απόλυτα δικαιολογημένο.

palettino

View image on Twitter


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


Και μετά, οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια, η χαρά μιας ομάδας που απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να «πεθάνει». Είτε είναι κανείς οπαδός της ή όχι (γιατί η Μπαρτσελόνα είτε τη λατρεύεις είτε τη μισείς, μέση λύση δεν υπάρχει) το μόνο που μπορεί να παραδεχτεί μετά την επική ανατροπή επί της Παρί είναι πως πρέπει να υποκλιθεί στην ομάδα που λέγεται Μπαρτσελόνα. Και στον Νεϊμάρ, που ήταν ίσως ο μόνος που πίστεψε ότι η Μπάρτσα μπορούσε και την πήρε από το χέρι.

View image on Twitter
View image on Twitter

View image on Twitter

Της το έκανε εύκολο της Μπαρτσελόνα και η Παρί. Μια ομάδα απούσα και φοβισμένη, που μπήκε στο Καμπ Νου να παίξει κατενάτσιο. Μια ομάδα που δεν είχε το σθένος, ακόμη κι όταν ο Καβάνι μείωσε και της έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης για να το τσεκάρει, έκανε δυο φάσεις, δυο ανεπανάληπτα τετ α τετ και τα έχασε και τα δυο. Και όχι όποιοι κι όποιοι παίκτες, αλλά δυο ποδοσφαιριστές αξίας όπως ο Καβάνι και ο Ντι Μαρία, η είσοδος του οποίου αφύπνισε για λίγο τους Γάλλους.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


Και έξω από το γήπεδο, μεθύσι κι εκεί. Ο Λιονέλ Μέσι είδε… κι έπαθε να φύγει από το Καμπ Νου. Μόλις οι οπαδοί της Μπάρτσα, που περίμεναν τους παίκτες για να τους αποθεώσουν έξω από το γήπεδο, είδαν το αυτοκίνητο του Αργεντινού σταρ, του έβαλαν… stop. Έπεσαν μπροστά και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Να τον αποθεώνουν, με τη σύντροφό του Αντονέλα να καταγράφει τη στιγμή με το κινητό της και να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που ζούσε! Ίσως ούτε και ο ίδιος ο Μέσι να μπορούσε…

 

Και φυσικά η αποθέωση ήρθε και από τον Τύπο. Όχι μόνο τον ισπανικό. Αυτό που πέτυχε η Μπαρτσελόνα άλλωστε, δεν το έχει κάνει καμία άλλη ομάδα στον κόσμο. Να χάσει δηλαδή το πρώτο ματς με 4-0, χωρίς να σκοράρει εκτός έδρας, και στον επαναληπτικό να ανατρέψει το σκορ. Φυσικά, ο γαλλικός Τύπος στέκεται στην ταπείνωση της Παρί. Λογικό.

Με πολλά… θαυμαστικά για να αποτυπώσει το μεγαλείο της πρόκρισης, η Sport της Βαρκελώνης γράφει πως η Μπάρτσα «γύρισε» χάρη στον Νεϊμάρ, που πέτυχε δυο γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και ήταν εκείνος που έκανε την ασίστ στον Σέρχι Ρομπέρτο για το 6-1 που έφερε την πρόκριση και την ανατροπή. «Η Μπάρτσα υπέγραψε το πιο θαυμαστό της επίτευγμα» γράφει η άλλη αθλητική εφημερίδα της Καταλωνίας, η El Mundo Deportivo.

Ακόμη και η μαδριλένικη Marca δεν μπορούσε να μην αποθεώσει τους μπλαουγκράνα. «Ανατροπή που έγραψε ιστορία» γράφει η εφημερίδα, που αποθέωσε τους “εχθρούς” Καταλανούς και μέσω twitter. Το ίδιο έκανε και η επίσης μαδριλένικη As, που γράφει πως η Μπάρτσα πέρασε στην ιστορία.

palettino


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


Και πως “είδε” η κερκίδα το γκολ του Σέρτζιο Ρομπέρτο

Φωτογραφίες: Reuters, EPA

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :Ξανά στην Αθήνα ο όμορφος Κρητικός, Στάθης Στιβακτάκης.(Video)


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *