Πεδία θεών – Όλυμπος

επιθυμία να ανέβω εκεί ψήλα και να τον φωτογραφίσω. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ακολούθησαν 2 χρόνια περίπου στη διάρκεια των οποίων μάζευα υλικό. 22.100 λήψεις.

Πέρυσι το καλοκαίρι ανέβηκα μέχρι και την κορυφή του Ολύμπου με το φίλο Γιάννη Καρακατσανίδη, ο οποίος μου έγραψε και τη μουσική που συνοδεύει το timelapse. 25 κιλά εξοπλισμός και 2 μέρες για την κορυφή από τη θέση Γκορτσιά στον Όλυμπο. Πρώτη στάση στο καταφύγιο στην Πετρόστρουγκα στα 1900μ., διανυκτέρευση και την επόμενη πρωί πρωί πάλι για κορυφή. Διανυκτέρευση πάνω απο το οροπέδιο των Μουσών με θέα το θρόνο του Δία στα 2700μ. στο καταφύγιο του Αποστολίδη και το απόγευμα πάλι πίσω. Και μετά η φωτογραφία έγινε κινούμενη εικόνα που απέκτησε ρυθμό υπό τους ήχους του πιάνου. Μια σύνθεση απο δεκάδες χιλιάδες σταματήματα του χρόνου. Μια σπρωξιά στις διαδοχικές εικόνες και ο χρόνος επαναπροσδιορίζεται. Κι όλα αυτά, στο βουνό των θεών, στον Όλυμπο, υπό τους ήχους του πιάνου.

 

 

Φωτογραφία, Επεξεργασία, Παραγωγή: Βασίλης Δραγάνης
Μουσική: Γιάννης Καρακατσανίδης
Πιάνο: Ανθή Κύρκου

*Η πρώτη παρουσίαση του βίντεο (timelapse) πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ φωτογραφίας Contrast 2014 στην έκθεση “Χρόνος”.

 

parallaximag.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *