Πηνελόπη Αναστασοπούλου:«Αν θέλω να παχύνω είναι δικαίωμά μου, δεν αφορά κανέναν»

Μια κουβέντα για κιλά, δίαιτες, μπουζούκια και παντρεμένους συντρόφους από το παρελθόν

Η Πηνελόπη είναι αυτό που βλέπετε:

Ροκ, σέξι, ανατρεπτική, ατίθαση, αισιόδοξη, και άλλα πολλά που ακούγονται σαν διαφήμιση. Είναι όμως και όσα δεν φαίνεται: ευαίσθητη, τρυφερή, συναισθηματική, εύθραυστη. Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου τελειώνει από την θεατρική παράσταση “Άντρες έτοιμοι για όλα” και τρέχει για να προλάβει να τραγουδήσει στην “Ιερά Οδό” δίπλα στο Νότη Σφακιανάκη και όλο αυτό της φαίνεται φυσιολογικό, όπως συμβαίνει με όλα τα ετερόκλητα πράγματα στη ζωή της Πηνελόπης. Τι λέει όμως η ίδια; Ας τη ρωτήσουμε.
Στην παράσταση έχεις και εσύ ένα στριπτίζ που διαρκεί λίγο άλλα αναστατώνει; Είναι παράξενο το γεγονός ότι έχει ακουστεί το συγκεκριμένο σημείο γιατί στις πρόβες δεν το κάναμε με αυτό το σκοπό- για να προκαλέσουμε δηλαδή. Χαίρομαι που έχει αυτή την ανταπόκριση, αλλά εγώ κάνω αυτό που μου ζήτησαν.
Παρότι είναι μέρος της δουλειάς ντρέπεσαι λίγο ή όχι; Ντρέπομαι πάρα πολύ και στη γενική πρόβα οι χορογράφοι με κατσάδιασαν γιατί ντρεπόμουν και φαινόταν. Μου είπαν –επειδή με ξέρουν- είναι κακό αυτό που κάνεις, τελείωνε με τις ντροπές για να πάμε παρακάτω. Τελικά μας βγήκε μια χαρά.
Έχεις αυτοπεποίθηση με το σώμα σου; Ναι έχω αρκετή αυτοπεποίθηση, αλλά είμαι όπως κάθε γυναίκα που σημαίνει ότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι πολύ καλά και μου αρέσω και είναι μέρες που δεν θέλω να βγω από το σπίτι μου.
Αν σε ρωτήσω να περίγραψες το σώμα σου εσύ η ίδια πώς θα το περιέγραφες; Είμαι μία που κάνει διάφορα και δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τι χρώμα μαλλιά έχει, μάλλον ξανθιά, είναι μετρίου ύψους, είναι γεμάτη φιγούρα με καμπύλες, γυμνασμένη, με μεγάλες πλάτες, δυνατά πόδια και τατουάζ
Και μετά το θέατρο πάς και στα μπουζούκια όπου δουλεύεις; Δεν είναι λίγο παράνοια. Δεν πάω στα μπουζούκια, πάω στη σκηνή της Iερά οδού. Πάω σε ένα χώρο που παίζουν και μπουζούκια. Πάω σε μια μουσική σκηνή που παίζουν διάφορα είδη μουσικής, το κοινό είναι mixed και παντρεύουμε διάφορα πράγματα. Η παράνοια είναι ότι τελειώνω από το θέατρο στις 11 και μισή και στις 12 μισή είμαι στη σκηνή της Ιερά Οδού βαμμένη και ντυμένη.
Πέρσι ήσουν με τον Σάκη. Πώς ήταν η συνεργασία σας; Σουρεαλιστική, γιατί σε αυτή τη δουλειά είμαι και θεατής και απολαμβάνω καλλιτέχνες και ο Σάκης είναι λαμπερός και τεράστιος και τον καμάρωνα γι αυτό που κάνει.
Γιατί ξύρισες το μισό κεφάλι σου; Γιατί μου αρέσουν οι αλλαγές, ζω από αυτές. Θεωρώ το σώμα μου αξεσουάρ και μου αρέσει να το αλλάζω. Πολλές φορές φοράω περούκα, είμαι σαν παιδί που παίζω, έτσι νιώθω. Πάντως σε ότι αφορά το ξύρισμα έτυχε μια από τις φορές που πήγα στο κομμωτήριο να είναι εκεί  μια κυρία από ένα blog που μου ζήτησε πολύ ευγενικά να με φωτογραφήσει και είπα οκ. Δεν βγήκα μόνη μου και το έκανα χάρη εντυπωσιασμού.
Σε αφορά να είσαι όμορφη; Εννοώ έξω ντύνεσαι και βάφεσαι για να βγεις; Όλοι θέλουμε να έχουμε μια ωραία εικόνα και να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Αν βγω να πάρω κάτι από το περίπτερο θα βγω με τις πιτζάμες, άβαφη και με το σκουφί μου. Πάνω στη σκηνή όταν βγαίνουμε η δουλειά μας είναι να τραβάμε την προσοχή και αυτό που βλέπει ο θεατής να είναι μια καθαρή εικόνα μια καλλιτεχνική εικόνα και όχι να είμαι απλώς όμορφη.
Επειδή είσαι μια όμορφη γυναίκα που κάνει ότι μπορεί γι αν μποϋκοτάρει την εικόνα της. Μα και πριν γίνω ηθοποιός στα 23 μου, είχα φούξια τα μαλλιά μου και για 6 μήνες ντυνόμουν με αυστηρά ρούχα, κλασικά. Μου αρέσει να μεταμορφώνομαι.
Διάβασα ότι πάχυνες. Πρώτον είναι  αλήθεια και δεύτερον είναι πολύ αδιάκριτο να ασχολούμαστε με τα κιλά κάποιου; Είναι λίγο αστείο αυτό γιατί πρέπει να είμαι ο πρώτος άνθρωπος που ρετουσάρανε από την ανάποδη.
Εννοείς ότι σε πάχυναν; Αν δεις τις φωτογραφίες, στη μία είμαι με το ίδιο ρούχο και είμαι κανονική και στην άλλη είμαι κάποια κιλά παραπάνω. Πώς το εξηγείς εσύ; Έτυχε να πάω κάπου και έρχονται 3 κοριτσάκια και μου λένε “είστε μια χαρά, γιατί γράφουν ότι παχύνατε” και μου κάνει τεράστια εντύπωση που δημιουργούν τέτοιες ιστορίες. Ένα έχω να πω, λυπάμαι τους ανθρώπους που ζουν δημιουργώντας τέτοιες ειδήσεις για άλλους, είναι τραγικό. Μπορείς να μου πεις γιατί το κάνουν;
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι τα κιλά και οι δηλώσεις “Είμαι περήφανη για το σώμα μου” είναι πολύ της μόδας. Από την Aguilera και τη Lady Gaga, μέχρι την Adele. Δεν το καταλαβαίνω. Το να σχολιάζουν αν έχω παχύνει ή όχι είναι αστείο, δεν αφορά κανέναν, είναι μια γελοία πληροφορία. Εγώ θαυμάζω τις γυναίκες με τα παραπάνω κιλά, όπως η Κατερίνα Ζαρίφη. Θαυμάζω που έχει τις καμπύλες της, που είναι κούκλα που κάνει απίστευτες φωτογραφίες χωρίς να την απασχολεί. Θαμάζω την Adele, δεν καταλαβαίνω γιατί όλες πρέπει να είναι 2 μέτρα καλλονές.
Είσαι από αυτές που μισού τις δίαιτες κάνουν διατροφής; Όχι δεν τις μισώ και όταν χρειάζεται κάνω. Αγαπώ πολύ το φαγητό και την καλή ζωή και δεν με νοιάζει να παχύνω, αν θελήσω θα το κάνω. Αν θέλω να παχύνω είναι δικαίωμά μου, μπορεί εγώ να τρώω για ένα μήνα σοκολάτες, δεν αφορά κανέναν. Βέβαια δεν επιτρέπω να βάλω πάνω από 8 κιλά, μόλις τα ξεπεράσω, θα ασχοληθώ, θα γυμναστώ, θα τρώω καλύτερα, άλλα η ζωή είναι για να αλλάζεις, να πειραματίζεσαι;
Είσαι τόσο ειλικρινής όσο σε διαβάζω στις συνεντεύξεις σου ή παρασύρεσαι και μετά μετανιώνεις για τις δηλώσεις σου; Θα ήθελα να είναι ηχογραφημένες, γιατί ο τρόπος που μεταφέρονται κάποια πράγματα, μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Δεν μετανιώνω ποτέ, προσεύχομαι να μεταφέρονται τα λόγια όπως τα είπα.
Δεν είπες ποτέ ότι τα είχες χρόνια με παντρεμένο; Ναι το είπα. Με ρώτησε ο Κωστόπουλος στην εκπομπή του και του είπα ότι ήμουν 4 χρόνια με κάποιον και δεν γνώριζα καν ότι ήταν παντρεμένος. Μάλιστα παντρεύτηκε κατά τη διάρκεια της σχέσης μας. Και μάλιστα, επειδή είπαν διάφορα, να συμπληρώσω ότι δεν ήταν καν Έλληνας.
Έχεις σχέση σήμερα; Ναι έχω και είμαι ευτυχισμένη.
Είναι μουσικός; Ναι είναι μουσικός, οι άνθρωποι που με τραβάνε πρέπει να έχουν ταλέντο, αυτό με τραβάει, αυτό μ αρέσει να χαζεύω. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά είναι προσωπικότητες πολύπλοκες και ενδιαφέρουσες
Συμφωνείς ότι έγινες πολύ γνωστή με το Dancing; Πιστεύω ότι με γνώριζαν οι άνθρωποι της δουλειάς, αλλά με την ευρύτερη έννοια ναι το πιστεύω.
Θα έφευγες στο εξωτερικό; Θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω έξω, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την κρίση. Αν έφευγα ποτέ, θα ήταν για να ζήσω κάτι διαφορετικό, όχι για να τρέξω μακριά από την κρίση

queen.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *