Ποια είναι τα 2 φρούτα-«ασπίδα» για την καρδιά της γυναίκας;

Οι γυναίκες με «σύμμαχο» 2 δημοφιλή φρούτα μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά τους σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Μάθετε ποια είναι… 

 

Οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλές φράουλες και βατόμουρα κάνουν καλό στην καρδιά τους σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποίησαν οι ειδικοί από τη σχολή δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ, φάνηκε ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν ανθοκυανίνες, ουσίες που βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στις φράουλες και τα βατόμουρα, αντιμετώπιζαν κατά 32% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες αυτών των ουσιών.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η μελέτη δείχνει ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης αυτών των φρούτων και της μείωσης του κινδύνου εμφράγματος αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν μια αιτιολογική σχέση.

Η αμερικανική εταιρεία καρδιολογίας τονίζει ότι μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης των εμφραγμάτων και τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόσληψης θρεπτικών συστατικών.  Στο πλαίσιο μιας τέτοιας διατροφής δε θα πρέπει να λείπουν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Στη μελέτη συμμετείχαν 93.600 γυναίκες ηλικίας από 25 έως 42 ετών που απαντούσαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες κατά τη διαρκεί της 18 άχρονης μελέτης. Σε αυτό το διάστημα 405 γυναίκες είχαν υποστεί έμφραγμα.

lifezone.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *