Ποια χτενίσματα ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου!

hair65463

Το αν θες κοντά ή μακριά μαλλιά δεν αρκεί από μόνο του. Χρειάζεται να κοιτάξεις το σχήμα του προσώπου σου πριν αποφασίσεις πως θα τα κόψεις, σε ποιο μήκος, σε τι στιλ και τα σχετικά. Το κούρεμα ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση, κι αν πιστεύεις ότι θα πρεπε να είναι μια τυχαία επιλογή, μήπως τόσα χρόνια απλά δεν έχεις βρει το κατάλληλο σχέδιο για σένα; Με τα μαλλιά δεν παίζουμε!

Αν το πρόσωπο σου είναι …

1. Στρογγυλό. Σαν ένα ” ο ” για παράδειγμα, τότε το κούρεμα που σου ταιριάζει είναι αυτό που θα δίνει αρκετό μήκος στα μαλλιά σου αλλά και μερικές αφέλειες ώστε να ”κρύψουμε” λίγο το μέτωπο σου. Όχι, δε λέω ότι τρέχει κάτι με το μέτωπο σου, αλλά οι αφέλειες θα κάνουν το πρόσωπο σου να φαίνεται λιγότερο στρογγυλό. Δεν ξέρω αν θα το ήθελες, εγώ πάντως σαν τρελή. Αν πάλι κόψεις τα μαλλιά σου σε πολλά και διαφορετικά μήκη, τότε πιστεύω ότι βρήκες το τέλεια κούρεμα για σένα! Σίγουρα – μα σίγουρα – τα μαλλιά σου πρέπει να φτάνουν πολύ πιο κάτω από το πηγούνι σου, αλλιώς ξέρεις τι θα συμβεί; Το πρόσωπο σου θα δείχνει ακόμη πιο στρογγυλό. Bonus συμβουλή: να αποφεύγεις να πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα εσύ (και εγώ) με το στρογγυλό πρόσωπο.

2. Καρδιά. Θα είσαι αγαπησιάρα δεν μπορεί! Πίσω στα δικά μας, το κούρεμα που πιστεύω πως σου ταιριάζει αφήνει επίσης τα μαλλιά σου μακριά, με διάφορα επίπεδα να κολακεύουν το πρόσωπο σου. Τι χαρακτηρίζει το δικό σου σχήμα; Μεγάλο μέτωπο, μεγάλα μάγουλα και μικρότερο πηγούνι (αναλογικά με τα υπόλοιπα πάντα). Τα κυματιστά μαλλιά να τα προτιμάς, ενώ το μήκος που σε κολακεύει πιο πολύ απ’ όλα είναι κάπου εκεί στον ώμο.

3. Πλατύ. Με το μέτωπο και το πηγούνι σου να έχουν περίπου τις ίδιες διαστάσεις – κάπως τετραγωνισμένο πρόσωπο δηλαδή. Ένα σχετικά κοντό κούρεμα θα έδινε έμφαση στα μάγουλα σου, ενώ τα μακριά μαλλιά (ως τον ώμο και πιο κάτω) θα ελάφρυναν αρκετά τα έντονα χαρακτηριστικά σου. Τα κυματιστά μαλλιά είναι ό,τι πρέπει και για το δικό σου σχήμα προσώπου, μιας και δίνουν περισσότερη αρμονία στις έντονες γωνίες του προσώπου σου. Όπως και στην πρώτη περίπτωση, φρόντισε να αποφύγεις τα πολύ κοντά κουρέματα – τύπου αγορίστικο.

4. Οβάλ. Το πρόσωπο σου είναι πιο μακρύ στο πηγούνι – χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι γοητευτικό, απλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Μα τι ευλογία είναι αυτή, μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι χτένισμα/κούρεμα θες και να σου πηγαίνει το ίδιο τέλεια. Είσαι θαρρώ το μοναδικό πρόσωπο που πηγαίνει με όλα και παντού. Ευκαρία να το εκμεταλλευτείς! Μακριά ή κοντά, με πολλά και διαφορετικά μήκη ή ένα μήκος, ίσια ή σπαστά, σε εσένα όλα δείχνουν όμορφα.

5. Διαμάντι. Το μέτωπο και το πηγούνι σου είναι πιο μικρά αναλογικά με τα μάγουλα σου. Μαλλιά που φτάνουν ως το μάγουλο σου είναι ό,τι πρέπει γιατί δίνουν συμμετρία στο σχήμα του. Επίσης, τα μακριά μαλλιά που πέφτουν σε πολλές στρώσεις κάνουν κι αυτά καλά τη δουλειά τους. Αφέλειες; Μα φυσικά! Κυρίως γιατί θα κάνουν τα χαρακτηριστικά σου λίιιιγο πιο απαλά, δίνοντας σου ένα κοριτσίστικο τόνο.

 

y-olo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *