Ποιες είναι οι ταξιδιωτικές τάσεις της φετινής χρονιάς;

Αν και τα οικονομικά είναι αυτά που πρώτα απ’ όλα καθορίζουν το πού και το πώς θα ταξιδέψουμε, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν κάποιες τάσεις παγκοσμίως που ναι μεν τα λαμβάνουν υπόψη, αλλά συμπεριλαμβάνουν κι άλλους παράγοντες. Φέτος, λοιπόν, οι ταξιδιώτες προτού πακετάρουν τις βαλίτσες τους και κλείσουν τα εισιτήριά τους, θα λάβουν υπόψη πολλά από τα παρακάτω.

Value for money προορισμοί
Το να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος χωρίς να ξοδέψει όλες τις αποταμιεύσεις του φαντάζει σαν όνειρο. Υπάρχουν, όμως, πόλεις που για τη χρονιά που έρχεται μπορούν να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, αφού θεωρούνται οικονομικές, με το Μόσταρ της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης να φιγουράρει στην πρώτη θέση και πόλεις της Σερβίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας να ακολουθούν.

Μέρη που δεν είχαν ποτέ φανταστεί
Η Κεντρική Ασία φαίνεται πως κερδίζει έδαφος φέτος σε τέτοιους προορισμούς, με μέρη όπως το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιρτσικιστάν, αλλά και το Θιβέτ, το Μπουτάν και την πιο μυστηριώδη πλευρά της Ινδίας. Στους προορισμούς των ταξιδιωτών για το 2015 υπάρχουν και άλλα μέρη που ξεφεύγουν από τα κλασικά, όπως Μογγολία, Αιθιοπία, Ινδία, Αμαζόνιος κ.ά.

Δραστηριότητες και ταξίδι
Κάτι που θα παίξει μεγάλο ρόλο το 2015 στα ταξίδια είναι και οι δραστηριότητες που θα μπορεί να συνδυάσει ο κόσμος με τις διακοπές του, χειμερινές ή καλοκαιρινές. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα στραφούν κατά πολύ σε ταξιδιωτικούς προορισμούς που θα τους εξασφαλίσουν εκτός από νέες εικόνες και εμπειρίες και κάποιου άλλου είδους δραστηριότητα που έχει σχέση είτε με το περιβάλλον, είτε με την υγεία, είτε με τον αθλητισμό κ.ο.κ.

Ευρώπη και πάλι Ευρώπη
Η Ευρώπη ως προορισμός θα επιλεχθεί τόσο από Ευρωπαίους, όσο και από Αμερικανούς, οι οποίοι αρχίζουν και πάλι να στρέφονται προς τη Γηραιά Ήπειρο, με τα ταξίδια προς τα εδώ να αυξάνονται. Μέσα σε όλα, όμως, θα επικρατήσουν και εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί πέραν των κλασικών πρωτευουσών της κάθε χώρας, με κριτήριο και πάλι τις καλύτερες τιμές.

Των φρονίμων τα παιδιά…
Το να κάνει κάποιος κράτηση σε δωμάτια και εισιτήρια εκ των προτέρων είναι μια τάση που δεν είναι, φυσικά, καινούργια, αλλά φαίνεται πως θα ισχύσει σε μεγάλο βαθμό και φέτος, με τους ταξιδιώτες να προετοιμάζουν από νωρίς το ταξίδι τους, γλιτώνοντας χρήμα. Αυτό που αναμένεται επίσης, να αυξηθεί φέτος είναι οι τουριστικές προσφορές που θα ωθούν τους ταξιδιώτες να κλείνουν τα εισιτήριά τους, από νωρίς, ενώ μέσα στο «παιχνίδι» θα μπουν σε μεγάλο βαθμό και οι “flash sales” με προσφορές που θα ισχύουν μόνο για λίγες ώρες και θα αφορούν κυρίως τη διαμονή.

Ταξιδεύοντας και σερφάροντας
Το δωρεάν wi-fi θα αποτελέσει άλλον ένα παράγοντα που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επιλογή ξενοδοχείου μέσα στο 2015, αφού οι ταξιδιώτες φαίνεται πως θέλουν να είναι online όσο το δυνατόν περισσότερο, προφανώς λόγω των social media, και αναζητούν το δωρεάν wi-fi ίσως περισσότερο κι από οποιαδήποτε άλλη παροχή.

Ζωή σαν ντόπιος
Τα δείπνα σε ακριβά εστιατόρια και τα εξεζητημένα ξενοδοχεία φαίνεται πως πολλοί θα αφήσουν στην άκρη και θα προτιμήσουν να περάσουν το ταξίδι τους ζώντας περισσότερο σαν ντόπιοι, παρά σαν τουρίστες. Αυτό σημαίνει επιλογή φιλοξενίας ή φθηνότερων δωματίων, γεύσεις ντόπιες κι όχι γκουρμέ και δραστηριότητες που θα βάζουν για τα καλά τον ταξιδιώτη στη ζωή της πόλης, με το ποδήλατο να αποτελεί συχνή επιλογή μετακίνησης.

 

clickatlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *