Ποιες σκιές ματιών ταιριάζουν στις Ελληνίδες: Mυστικά και tips!

58011-cover

Οι σκιές ματιών είναι μια πινελιά στο μακιγιάζ που μπορεί να κάνει θαύματα. Όμως τι γίνεται με τις μεσογειακές γυναίκες, όπως οι Ελληνίδες, στις οποίες συναντάμε πιο συχνά την πιο σταρένια επιδερμίδα, χωρίς να παραλείπουμε και ένα μεγάλο ποσοστό ανοιχτόχρωμων;

Σύμφωνα με τους κανόνες του μακιγιάζ, η κάθε απόχρωση σκιάς χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης ενώ απευθύνεται και στους αντίστοιχους τόνους επιδερμίδας. Παράλληλα, η επιλογή του εκάστοτε προϊόντος πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με την ώρα, την εποχή και την περίσταση, κάτι που ισχύει εξίσου και για όλες τις Ελληνίδες.

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά βασικά χρώματα, συνδυασμούς αλλά και πως εφαρμόζονται στην κάθε επιδερμίδα ώστε να αναδείξεις ιδανικά το δυνατό σου σημείο, τα μάτια σου:


Chanel

Οι απαλές ροζ και σομόν αποχρώσεις ταιριάζουν κυρίως σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ενώ δεν κολακεύουν ιδιαίτερα τα ηλιοκαμένα πρόσωπα. Μοναδική εξαίρεση συνιστά όταν υπάρχει συνδυασμός μαυρισμένης επιδερμίδας και ανοιχτόχρωμων ματιών.


Burberry

Οι σκούρες σκιές ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις Ελληνίδες, με κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θέλουν προσοχή. Συγκεκριμένα, τους καλοκαιρινούς μήνες οι αποχρώσεις πρέπει να είναι καφέ και όχι γκρι ή μαύρες. Ιδανικά προτίμησε ματ υφή ώστε να μην υπάρχει σκούρο και γυαλιστερό αποτελέσμα συνάμα.


Armani

Το μπλε χρώμα είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, μάλιστα το ανοιχτό μπλε ή αλλιώς aqua blue είναι hot trend αυτού του καλοκαιριού. H μπλε σκιά  εφαρμόζεται κοντά στο περίγραμμα των ματιών και δεν εκτείνεται έως το φρύδι. Επίσης, φρόντισε να μην τη συνδυάζεις με μαύρο περίγραμμα ενώ μην ξεχάσεις να δώσεις φως με ένα μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του ματιού, όπως στη φωτογραφία.


Dior

Οι έντονες ροζ σκιές ή αποχρώσεις του μοβ-λιλά είναι αρκετά «επικίνδυνες» για μελαχρινές ή μαυρισμένες επιδερμίδες. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις ταιριάζουν πολύ σε λευκές επιδερμίδες και ιδανικά με ανοιχτόχρωμα μάτια και ξανθά μαλλιά.


Ports

Οι χρυσές και bronze σκιές σε όλες της αποχρώσεις είναι ιδανικές για κάθε πρόσωπο, κυρίως τώρα το καλοκαίρι. Εφάρμοσε μια φωτεινή χρυσή απόχρωση σε όλο το καπάκι του ματιού ενώ αν θες μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα, κυρίως σε βραδινές εμφανίσεις, πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα καφέ σκούρας σκιάς στην εξωτερική γωνία του ματιού.


Guerlain

Αν είσαι από τις γυναίκες που αγαπάνε τη σκούρα σκιά σαν περίγραμμα ματιού (κάτι που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα αλλά περισσότερο στα μεγάλα μάτια) φρόντισε να αυτό το καλοκαίρι και για να πετύχεις ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα να εφαρμόσεις μπεζ μολύβι στο εσωτερικού του ματιού, για πιο μαλακό εφέ.


Lancome

Η πολυχρωμία είναι δύσκολο να πετύχει. Ένα τιρκουάζ χρώμα στο περίγραμμα των ματιώνσυνδυάζεται πολύ ωραία με ένα «ροδακινί», που προσφέρει natural look. Γενικά, όταν διαχειρίζεσαι έντονα χρώματα καλό είναι να τα συνδυάζεις με φυσικά και πιο ουδέτερα χρώματα που στην ουσία τονίζουν χωρίς να «χρωματίζουν».


Tom Ford

Η αποχρώσεις της terracotta που είναι μεταξύ του καφέ και του πορτοκαλί είναι ιδανικές για τις Ελληνίδες γιατί ταιριάζουν και το χειμώνα που η επιδερμίδα είναι ανοιχτή αλλά και το καλοκαίρι που μαυρίζει.
missbloom.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *